Μια οφειλόμενη απάντηση στη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για την καταγγελία για αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου



Είναι πραγματικά προκλητική, μετά τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η καταγγελία της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», για αντιδημοκρατική & αντιδεοντολογική συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου.

Η ευκολία μάλιστα με την οποία υιοθετούν σε μια ανακοίνωση, όλο το δόγμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων έβαζαν πλάτη για το ακριβώς αντίθετο, ξεπερνά κάθε όριο.

Με περισσό θράσος, οι μέχρι χθες εκφραστές- υπερασπιστές των θεσμών, μας χρεώνουν ως «δικαιολογία» την υποχρέωση στη συμμόρφωση για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων με συγκεκριμένους τρόπους, λόγω της πανδημίας (ΠΝΠ – ΦΕΚ 55/τ.Α/11-03-20), υπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες του φθηνού λαϊκισμού για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Λες και είναι δυνητική η εφαρμογή των μέτρων.

Μας υποδεικνύουν επίσης, ως αντίμετρο στην αποκαλούμενη «φίμωση», την σύγκληση του οργάνου παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, όταν:

-Η δια ζώσης συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και σίγουρα όχι όπως την εννοούν αυτοί

-Η Εγκύκλιος 163 (α.π.33282/29-05-20) που υποδεικνύει το όριο των παρόντων δεν έχει αρθεί

-την πρότασή μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 14ης Σεπτεμβρίου 2020 για παραμονή στην αίθουσα αριθμού διαμαρτυρόμενων πολιτών, τέτοιου ώστε να μην παραβιάζεται η παραπάνω συνθήκη, οι ίδιοι με τη στάση τους την ακύρωσαν, με ανοχή και προτροπή στην «οχλαγωγία» και τους «θιγόμενους πολίτες» (όροι της δικής τους ανακοίνωσης), τους οποίους με περίσσια υποκρισία καλούν εκ των υστέρων σε «σύνεση» και «σεβασμό στα θεσμικά όργανα του δήμου».

-Σε προηγούμενες συνεδριάσεις , ελεγχόμενα (ως προς τις υγειονομικές διατάξεις ) τόσο εκπρόσωποι κτηνοτρόφων όσο και φορείς (Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών), είχαν τη δυνατότητα τόσο της παρουσίας όσο και της παρέμβασης.

Τέλος, καλό θα ήταν πριν αναφερθούν σε κάποιους από εμάς για απαξίωση στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους, να είναι σε θέση να εξηγήσουν ως γνήσιοι τιμητές των παραπάνω, την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Λ. Ιωαννίδη στα ΜΜΕ πριν την τελευταία συνεδρίαση, ότι για το Μαυροδένδρι η παράταξή τους διαφωνεί «γιατί αντιδρά η τοπική κοινωνία» ενώ στη συνεδρίαση της 2ης Δεκεμβρίου 2019 ( ΑΔΣ 590,591,592,593/02-12-2019) σε θέματα που αφορούσαν Φ/Β στα Σιδερά, όπου κι εκεί ο πρόεδρος της κοινότητας και οι κτηνοτρόφοι ήταν αρνητικοί , αυτοί διαφοροποιήθηκαν και υπερψήφισαν.

Και όχι μόνο! Στην ίδια συνεδρίαση που καταψήφισαν τα Φ/Β στο Μαυροδένδρι, καταψήφισαν και την εγκατάσταση Φ/Β στα Κοίλα, παρότι η απόφαση της κοινότητας ήταν θετική. Τελικά, ποια ακριβώς είναι τα κριτήριά τους, πέρα από τα προφανή;

Κλείνοντας, περιμέναμε ότι μετά την συμμετοχή στελεχών τους στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο παραβιάστηκαν οι ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής της τελευταίας συνεδρίασης, θα λειτουργούσαν τουλάχιστον με σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.