Αγανάκτηση και αντιδράσεις πολιτών στη Βέροια μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης



Πέρασαν 24 ώρες από το «σοκ» που υπέστη η κοινωνία της Βέροιας μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Μητροπόλεως. Ένα σκηνικό που θύμιζε «εμπόλεμη» ζώνη, με εξαγριωμένους Ρομά να συμπλέκονται με μανία, εκσφενδονίζοντας καρέκλες, κοντάρια, πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Δυστυχώς, η φασαρία όχι απλά δεν περιορίστηκε άμεσα από την Αστυνομία, αλλά επεκτάθηκε προς την Πλατεία Ωρολογίου, διαρκώντας για σχεδόν μια ώρα! Στιγμές απόλυτης ανομίας και χάους στο κέντρο της πόλης.

Όπως είναι λογικό, η σύρραξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολίτες, ειδικά εκείνων που διαμένουν στην περιοχή και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες πρωτοφανών επεισοδίων, ενώ μόνο από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου περαστικού.

Αλλά και στα social media εκφράζεται μια γενικευμένη αγανάκτηση που επί της ουσίας κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην επιβολή του Νόμου. Υπάρχει έντονο το δημόσιο αίσθημα ότι υπάρχουν ομάδες του πληθυσμού που ζουν και λειτουργούν προκλητικά εκτός Νόμου, δίχως κανένα φόβο και προφανώς καμία συνέπεια που μπορεί να λειτουργήσει τιμωρητικά ή έστω αποτρεπτικά.

Πλέον, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και επιτέλους να αποκατασταθεί το συνταγματικό δικαίωμα της Ισονομίας!

Χρειάζονται ενίσχυση οι τοπικές δυνάμεις της Αστυνομίας; Να την έχουν άμεσα.

Χρειάζεται πολιτική και υπηρεσιακή βούληση για να μπορούν τα όργανα της τάξης να επιβληθούν στους γνωστούς – αγνώστους παραβάτες διαρκείας; Να τους δοθεί.

Τα ψέματα τελείωσαν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Από το veriotis.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αγανάκτηση και αντιδράσεις πολιτών στη Βέροια μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.