«Θερίζουν» οι διαρρήξεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα – Με την μέθοδο φυλλαδίων μπαίνουν στις οικοδομές – Στο προσκήνιο και οι απάτες

– Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Σε έξαρση βρίσκονται οι διαρρήξεις σε σπίτια στο Νομό Κοζάνης, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αρκετά κρούσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR,  η μέθοδος της διανομής φυλλαδίων φαίνεται να είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι δράστες προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό πρωτίστως των οικοδομών και στη συνέχεια στα διαμερίσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες χρησιμοποιούν και άλλες μεθόδους.

Πιο συγκεκριμένα, μια συνηθισμένη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι δράστες είναι να επικαλούνται ψευδώς την ενημέρωση για δράσεις όπου υποτιθέμενα αφορούν τους πολίτες, δράσεις σωματείων, φορέων και  με αυτό τον τρόπο “κερδίζουν” πιο εύκολα την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ έχει αναφερθεί ότι πολλές φορές επικαλούνται ότι είναι τεχνικοί από δημόσιες υπηρεσίες.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι πολίτες σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα πρώτου ορόφου, όπου η πρόσβαση είναι πιο εύκολη και έχει παρατηρηθεί δράστες να μπαίνουν είτε από μπαλκόνια που είναι προσβάσιμα, είτε από ακάλυπτους .

Τα συστήματα ασφαλείας καθώς και ασφαλείς κλειδαριές που διατίθενται στο εμπόριο , μπορούν να σταθούν σωτήριες για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Ακόμη, οι καλές σχέσεις με τους γείτονες και η πινακίδα σκύλου, λειτουργεί αποτρεπτικά.

Σε αυτά που πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή ο κόσμος είναι:

– Κλείνουμε πάντα την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, κλειδώνουμε την πόρτα του διαμερίσματος. Στο εμπόριο υπάρχουν ασφαλείς κλειδαριές που δεν επιδέχονται εύκολα παραβίαση ή σπάσιμο.

– Δεν ανοίγουμε ποτέ σε αγνώστους θυροτηλέφωνο αν προηγουμένως δεν έχουμε πιστοποιήσει ότι το άτομο που πρόκειται να μπει στην οικοδομή ή στο σπίτι δεν γνωρίζουμε επακριβώς την ιδιότητα του.

– Δεν αφήνουμε μπαλκονόπορτες ανοιχτές κυρίως σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα πρώτου ορόφου, ακόμα και η ανάκληση στις μπαλκονόπορτες μπορεί να παραβιαστεί,

– Δεν κοινοποιούμε την απουσία μας από το σπίτι στα κοινωνικά δίκτυα, αποτελεί πόλο έλξης για τους διαρρήκτες.

– Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τα παιδιά και τα άτομα τρίτης ηλικίας να μην ανοίγουν σε αγνώστους.

Συνεχίζονται οι απάτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεφωνικές απάτες που οι δράστες αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστα θύματα επικαλούμενοι ότι συγγενικό πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο, βρίσκεται ακόμη σε έξαρση, γεγονός που αποδεικνύει ότι όσο οι δράστες βρίσκουν “πρόσφορο έδαφος” οι απάτες θα υφίστανται.

Σε κάθε περίπτωση όπου αντιληφθεί κανείς την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, καλεί αμέσως την Αστυνομία. Έχει αποδειχθεί ότι η παρατηρητικότητα του κόσμου πολλές φορές οδηγεί στη σύλληψη δραστών.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “«Θερίζουν» οι διαρρήξεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα – Με την μέθοδο φυλλαδίων μπαίνουν στις οικοδομές – Στο προσκήνιο και οι απάτες

  1. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ,ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΦΤΗ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ?

  2. Οι διαρικτες έχουν δικαιώματα, καί νομική κάλυψη από το κράτος , σέ αντίθεση με τούς νόμιμους πολίτες δυστυχώς.

  3. Οι κλέφτες έχουν δικαιώματα και νομική κάλυψη στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τους νομοταγείς πολίτες δυστυχώς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.