Κ. Βέττα, Π. Πέρκα, Ολ. Τελιγιορίδου: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για τη μηδενική κατανομή θέσεων Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας



Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, ΠΕ Φλώρινας κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και ΠΕ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση για τη μηδενική κατανομή θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τους Τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Φίλη και κ. Μερόπη Τζούφη, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι στην πρόσφατη κατανομή 205 θέσεων για Δ.Ε.Π. στα Ανώτατα Ιδρύματα για το 2020-21, απουσιάζει εντελώς το Π.Δ.Μ., σε αντίθεση με το 2019 όπου, με την κατανομή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατεθεί 29 θέσεις καθηγητών και ερευνητών, σε σύνολο 500 πανελλαδικά.

Η συγκεκριμένη απόφαση, σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας 6 πανεπιστημιακών τμημάτων με την απόφαση της 7ης Νοεμβρίου 2019, αλλά και με τον πρόσφατο αξιολογικό διαχωρισμό των Ιδρυμάτων ανά κατηγορία, πιστοποιεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την αξιοποίηση του ως αναπτυξιακό βραχίονα της περιοχής.

Τέλος, τίθεται το ερώτημα αν θα αλλάξει η απόφαση και θα ενισχυθεί έστω και εκ των υστέρων το Π.Δ.Μ., σε μια περίοδο που η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας δέχεται γενικότερα τα πλήγματα από την απόφαση για την βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Καλλιόπη Βέττα, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Φλώρινας
Ολυμπία Τελιγιορίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Καστοριάς​

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.