Εργαζόμενοι στην Ενέργεια: «Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την έλευση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σωματείων



Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την έλευση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Να στείλουμε μήνυμα πως δεν αποδεχόμαστε τα σχέδια τους!

Συνάδελφοι.ες

Πέρασαν λίγες ημέρες από την δημοσιοποίηση του Master Plan για την απολιγνιτοποίηση και η κυβέρνηση, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και διάφοροι άλλοι χειροκροτητές τους αγωνιούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως το σχέδιο τους είναι δίκαιο και προς το συμφέρον των εργαζομένων της περιοχής, ότι έχει μάλιστα και την αποδοχή της πλειοψηφίας του κόσμου. Η πλειοψηφία των τοπικών παραγόντων με ζήλο υπερασπίζετε την απολιγνιτοποίηση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αποτελούν το στυλοβάτη για να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.

Το ΣΕΕΕΝ δίνει την μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ που έχουν ως στόχο να μετατρέψουν την ενέργεια (ρεύμα και θέρμανση) σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα για το λαό, να ισοπεδώσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων διαμορφώνοντας μισθούς πείνας και ευκαιριακές θέσεις εργασίας, να καταδικάσουν τους εργαζόμενους στην ανεργία .

Τα σχέδια τους είτε Master Plan, είτε σε αυτά που βασίστηκαν όπως το ΕΣΕΚ, το Business Plan για την ΔΕΗ κ.α μετατρέπουν την Δυτική Μακεδονία σε κρανίου τόπο για τους εργαζόμενους. Τρίβουν τα χέρια τους σήμερα αυτοί που κάνουν κουμάντο στην παραγωγή-μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, αυτοί που απολαμβάνουν τεράστιας κρατικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για επενδύσεις σε ΑΠΕ και άλλα έργα που ως μόνο στόχο έχουν τεράστια κέρδη.

Οι εργαζόμενοι να προσπεράσουν τις αναστολές που έχουν σήμερα, να αναλογιστούμε πως με την υποχώρηση και την αποδοχή μοιρολατρικά αυτών που μας ετοιμάζουν θα ξημερώνει πάντα μια πιο δύσκολη ημέρα για εμάς και τις οικογένειες μας. Η οργάνωση στο σωματείο και η πάλη σήμερα για την υπεράσπιση της ζωής μας είναι μονόδρομος.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ», με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συναδέλφισσες –οι

Η βίαιη απολιγνιτοποιήση  έχει αρνητικά και μόνο αρνητικά αποτελέσματα για την περιοχή μας, για το μέλλον της Δ. Μακεδονίας.

Μετά την ανακοίνωση του master plan, έρχεται στην περιοχή μας και συγκεκριμένα την Τρίτη 22/9/2020, στην περιοχή “Μπεκρεβένικος –  Μικρή Πέτρα” των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει το φωτοβολταικό πάρκο των ΕΛΠΕ, βάζοντας έτσι τη σφραγίδα του για τον οικονομικό και εργασιακό μαρασμό του τόπου μας.

Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» καλεί όλους τους εργαζομένους – συνταξιούχους – άνεργους και πολίτες της περιοχής μας, να βρεθούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στα Λιβερά, για να εκφράσουμε την αντίθεση μας, ώστε να αποτρέψουμε αυτό που πάει να γίνει σε βάρος της Δ. Μακεδονίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ


Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας – Κάλεσμα Συμμετοχής

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τοποθεσία «Μπεκρεβένικος – Μικρή Πέτρα» (Λιβερά) 

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τα Σωματεία-Μέλη της ,τους εργαζομένους , τους συνταξιούχους και όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνεται από τα Εργατικά Κέντρα, τα  Σωματεία και τους τοπικούς φορείς την Τρίτη 22/9 στα Λιβερά στις 12:00 το μεσημέρι

προκειμένου να καταδειχθεί στην Κυβέρνηση η καθολική αντίθεση των κοινωνικών οργανώσεων και των πολιτών στην προοπτική της κατάρρευσης και του οικονομικού μαρασμού της περιοχής που φέρνει η βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη είναι σημαντικό γεγονός από μόνη της. Θα μπορούσε όμως αυτή η επίσκεψη να είναι μια ευκαιρία παραγωγικού διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για τις δυσμενείς συνέπειες και τα αποτελέσματα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Μιας απόφασης που έλαβε ο ίδιος ο κ.Μητσοτακης χωρίς –όπως πιστεύουμε- να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος αλλά και τα μέσα (χρηματοδοτικά και άλλα) ώστε αυτή η διαδικασία να γίνει ομαλά και χωρίς «θύματα» !

Πιστεύουμε πως το οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας είναι μη δυνάμενο να εκτιμηθεί αλλά πάντως καταστροφικό. 

ΟΛΟΙ μαζί δίνουμε Δυναμικό Παρόν στη Συγκέντρωση !

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.