Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη: «Δυτική Μακεδονία – Οικογένεια Μητσοτάκη σημειώσατε 0-2»



Είναι μοιραίο; Είναι τραγικά μοιραίο ή είναι γκαντεμιά;

Όπως και να έχει η οικογένεια Μητσοτάκη μόνον δεινά «σκορπάει» στη Δυτική Μακεδονία στη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών (παλιότερα δεν ξέρω, αλλά δεν το αποκλείω γιατί κάτι άκουσα κι εγώ για την αποστασία και τα όσα «έστρωσε» για την πιο ανώμαλη , πολιτικά , περίοδο της πρόσφατης ιστορίας μας)

Υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες (ίσως χιλιάδες) που θυμούνται ακόμα το σοκ της βίαιης αποβιομηχάνισης της Κοζάνης στις αρχές της δεκαετίας του 1990…. Χιλιάδες άνθρωποι ένιωσαν το «χάδι» της νεοφιλελεύθερης οικονομίας όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη (πατρός) έκλεισε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις : Ελληνικά Σιδηροκράματα (ΕΛΣΙ) , Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδας (ΜΑΒΕ) και Ανώνυμη Ελληνική Βιομηχανία Αζωτούχων Λιπασμάτων (ΑΕΒΑΛ) !

Σχεδόν 30 χρόνια μετά ο υιός Μητσοτάκης έρχεται στην Κοζάνη για να επιθεωρήσει τη βίαιη απολιγνιτοποίηση που αποφάσισε και ανήγγειλε ο ίδιος ! Η ιστορία ,λένε, επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Μπορεί και ως τραγωδία… (για χιλιάδες εργαζόμενους σε εργολάβους της ΔΕΗ και παρεμφερείς ή δορυφορικές επιχειρήσεις) πέραν από τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΔΕΗ !

Και δυστυχώς, η ίδια εμμονή… Τότε και τώρα… Υπηρέτες συμφερόντων …

Τότε, ήταν ο περιώνυμος Κυρατσάκης και τα γνωστά B.O.O. και B.O.T. !

Τώρα είναι η οικογένεια Λάτση (των ΕΛΠΕ).. Ολόκληρος πρωθυπουργός έρχεται για τα εγκαίνια ενός φωτοβολταϊκου πάρκου που θα έχει τόσες θέσεις εργασίας όσοι ήταν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι μόνον σε μια μονάδα της ΔΕΗ !!! Πώς να φανταστεί κανείς το έλλειμμα και τα ποσοστά ανεργίας όταν η μοναδική σχέση με την εργασία που έχει ο πρωθυπουργός ήταν το «ρουσφέτι Καρατζά» που του έδωσε ολόκληρη θυγατρική της Εθνικής τράπεζας να διοικήσει.. (Έκτοτε όλοι οι Έλληνες που έχουν κάνει τις ίδιες ή ανώτερες σπουδές ελπίζουν ότι η «μαμά Ελλάδα» θα τους προσφέρει μια θυγατρική να διοικήσουν.. Αλλά μάταια…!)

Και να μην ξεχάσουμε ότι πέρυσι, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε τη μονάδα Φ.Α. του Μυτιληναίου, η οποία και θα είναι (τυχαίο ε; ) από αυτές που θα κερδίσουν από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων !!!

Γ.Αδαμίδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη: «Δυτική Μακεδονία – Οικογένεια Μητσοτάκη σημειώσατε 0-2»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.