Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης: Έναρξη με πεζοπορία και διαδικτυακή ενημερωτική δράση για την κυκλοφοριακή αγωγή



Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης ξεκινά σήμερα 16 Σεπτέμβρη, στηρίζοντας τον Ευρωπαϊκό θεσμό Roadpol Safety Days, ο οποίος εστιάζει στην οδική ασφάλεια. Το μήνυμα του Roadpol Safety Days είναι ότι αν κάθε χρήστης του δρόμου κάνει μικρές αλλαγές για να μειώσει τον κίνδυνο για τον εαυτό του αλλά και τον κίνδυνο για τους άλλους χρήστες του δρόμου, τότε μαζί μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές. Ο απώτερος στόχος του θεσμού είναι η εξάλειψη του αριθμού των ανθρώπων που σκοτώνονται καθημερινά στους δρόμους της Ευρώπης.

Καλούμε τους πολίτες να συνδεθούν στο κανάλι του Δήμου στο youtube (ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ) σήμερα στις 5μμ και να παρακολουθήσουν την ενημερωτική δράση «Η Κυκλοφοριακή αγωγή είναι θέμα Παιδείας», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας και τη Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης.

Ακολουθεί στις 6μμ συνάντηση στο χώρο του φανού της Σκ’ρκας, όπου θα μας περιμένει ο ΣΕΟ Κοζάνης για μια εξόρμηση στα μονοπάτια του Αηλιά. Ξεκινώντας από την αφετηρία, θα ακολουθήσουμε πορεία προς το καταφύγιο του Συλλόγου στο Σμάθ’κο, θα συνεχίσουμε προς τον Άγιο Θωμά και από το μονοπάτι μέσα από το δάσος θα επιστρέψουμε στην αφετηρία. Η διαδρομή είναι για όλους, έχει μήκος περίπου 5 χιλιομέτρων και η διάρκεια της είναι περίπου 2 ώρες. Θα τηρηθούν οι αποστάσεις και τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του covid-19.

Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι από σήμερα και μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη, ημέρα λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, θα μπορούν να φωτογραφίζονται στο banner της διοργάνωσης που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο. Ανεβάζοντας τη φωτογραφία τους στα social media (facebook ή instagram) με τα 3 hashtag #mobilityweek, #kozanimobilityweek , #kozanimobilityweek2020 και κάνοντας “like” στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης» στο facebook ή “follow” στο Instagram @kozanimobilityweek , θα μπαίνουν στην κλήρωση για την ανάδειξη δύο τυχερών που θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ενημερωθούν για τους ακριβείς όρους του διαγωνισμού στο fb «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης» @kozanimobilityweek.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.