Έναρξη εγγραφών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης



Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης αφού καθαρίστηκε, σκουπίστηκε και «απολυμάνθηκε», είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να αγκαλιάσει κάθε «νέο» μαθητή, που τώρα ξεκινά τη «σταδιοδρομία» του στην εκπαίδευση, αλλά και κάθε «έμπειρο» μαθητή, που διαθέτει τώρα πια «προϋπηρεσία».

Το Ελεύθερο Σχολείο, δεν μοιάζει με κανένα άλλο συμβατικό σχολείο, όχι μονάχα λόγω ονόματος, αλλά και λόγω ουσίας. Στόχο έχει, όχι μόνον τη μόρφωση, μα κυρίως την ελεύθερη και δημιουργική έκφραση των μαθητών και των εκπαιδευτών, την καλλιέργεια κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνικοποίηση, την αλληλεγγύη μεταξύ τους, την διαδραστική διδασκαλία, την εκμάθηση νέων ιδιοτήτων, τον αγώνα ενάντια στο άδικο και άνισο, τη διαφορετικότητα, την ενότητα, την στήριξη, την βοήθεια.

Αξίες πάνω από κάθε βαθμό τριμήνου, πάνω από κάθε «10 με τόνο». Αξίες με τις οποίες ο άνθρωπος πορεύεται μία ολόκληρη ζωή κι όχι απλά μέχρι να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Αξίες τις οποίες αποκτάς «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος».

«Μπάρκαρε» κι εσύ, λοιπόν, με το καράβι μας κι έλα να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε μαζί τη ζωή μέσα από μία σχολική αίθουσα. Ο,τι ηλικία κι αν έχεις, από την Α΄Δημοτικού μέχρι και την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, όποια κι αν είναι η καταγωγή σου, όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντα σου και οι πεποιθήσεις σου.
Έλα να μάθουμε, να διδάξουμε, να ακούσουμε, να ακουστούμε ΜΑΖΊ!

Όλες οι δράσεις του Ελεύθερου Σχολείου προσφέρονται δωρεάν.

Για τις εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου: 2461049799, infokoz@arsis.gr, m.me/Arsis.Kozanis.

Μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19

Ολιγομελή τμήματα 3-5 παιδιών
3 εκπαιδευτικές αίθουσες
1 εκπαιδευτικό τμήμα την ημέρα, ανά εκπαιδευτική αίθουσα
Χρήση μάσκας και παροχή μασκών σε μαθητές που αδυνατούν να προμηθευτούν
Αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα, χωρίς την επιβάρυνση των μαθητών
Καθημερινός καθαρισμός των εκπαιδευτικών αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων
Ενημέρωση των μικρών μαθητών για τους τρόπους αποφυγής της διάδοσης
Στήριξη των οικογενειών των μαθητών, σύμφωνα και με τις ανάγκες τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.