Επιστολή στήριξης του Συλλόγου Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Μέσω της παρούσης επιστολής και πάνω απ’ όλα θέλουμε να σας εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη και ολόθερμη στήριξη που προσφέρετε στον σύλλογό μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μια στήριξη που μεταφράζεται σε δυνατότητα στήριξης του Κέντρου Φροντίδας Παιδιών με Αναπηρία του Συλλόγου μας για πάνω από 12 χρόνια. Αυτό το διάστημα είναι ένα μικρό θαύμα που το ζούμε όλοι και περισσότερο τα παιδιά που ζουν μέσα στο Κέντρο. Σας είμαστε ευγνώμονες για πολλούς λόγους αλλά κυρίως, για τον εξής ένα , πως ό,τι κάνετε το κάνετε πάντα με πολλή ανιδιοτελή αγάπη, από το υστέρημά σας -πολλές φορές-, δίχως γογγυσμό και με μόνη ανταμοιβή την αγκαλιά και το χαμόγελο των παιδιών.

Είμαστε συγκινημένοι για όλο αυτό το θαύμα που είναι στην πραγματικότητα ένας άθλος.

Όλον αυτόν τον χρόνο που στηρίζετε αυτή την κοινή προσπάθεια έχουμε πετύχει τα παιδιά να έχουν τον δικό τους χώρο. Έχουμε πετύχει – γιατί μαζί έχουμε πετύχει- το Κέντρο Φροντίδας να ανακουφίζει την οικογένεια με τη συμπαράσταση που νιώθει, έχοντας την παρουσία παιδαγωγών και εθελοντών δίπλα , αλλά με τη δημιουργικότητα που εμπνέεται στο κάθε ένα παιδί.

Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια , στο μέτρο του δυνατού και δυστυχώς δίχως τη στήριξη της πολιτείας. Συμβαίνουν με φιλότιμες προσπάθειες που αγγίζουν το εξωπραγματικό. Και όμως συμβαίνει! Κάθε φορά που το Κέντρο ανοίγει και δέχεται τα παιδιά, κάθε φορά που τα παιδιά υπάρχουν μέσα σε αυτό, που τα χαμόγελά τους , οι φωνές τους, τα γέλια, τα τραγούδια τους ακούγονται . Τίποτα δε φαίνεται απίστευτο, η ελπίδα κυριαρχεί ,πέρα από τα όποια προβλήματα που ανέκυψαν και με παντοίους τρόπους -σχεδόν αλχημικούς- και κάθε φορά έμεναν πίσω.

Πώς όμως να νικήσει κανείς και μια πανδημία που ισοπέδωσε όλο τον κόσμο, που σκόρπισε δεινά και άφησε αβέβαιο το μέλλον για όλους. Όλες οι προσπάθειες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την συνεχή λειτουργία του κέντρου. Φτάσαμε σήμερα όμως στο σημείο το Κέντρο Φροντίδας να κινδυνεύει να σταματήσει να φιλοξενεί τα παιδιά με αναπηρία, δηλαδή να τους προσφέρει την διέξοδο που δικαιούνται , όπως όλα τα τυπικά παιδιά, όταν τόσο το Πασχαλινό μπαζαρ , συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος .

Κάνουμε έκκληση , λοιπόν σε όλους εσάς προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει στα πρόσωπα των παιδιών της αγάπης το χαμόγελο, να προσφέρετε ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το κέντρο φροντίδας . Κάθε ενίσχυση , ( στον παρακάτω λογαριασμό ) είτε χρηματική , είτε με εθελοντική εργασία , αποτελεί πραγματική σωστική λέμβο για το κέντρο των παιδιών μας .

GR0301722510005251064151895
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 2463022611

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.