Κωστής Χατζηδάκης: Ένας αξιολάτρευτος τουρίστας! Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης



Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Ήρθε στη Δυτική Μακεδονία και θαύμασε τις ομορφιές του τόπου μας. Ο λόγος για τον Κωστή Χατζηδάκη, αρμόδιο Υπουργό για τα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος σε μία περίοδο που το θέμα που κυριαρχεί στην περιοχή η απολιγνιτοποίηση και η κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων. Ήλθε, είδε και απήλθε, χωρίς καν μια δέσμευση, χωρίς να κάνει μια συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς, χωρίς να κάνει καν μια ουσιαστική δήλωση, μόνο να πει ότι η λίμνη Πολυφύτου θα αξιοποιηθεί τουριστικά.

Θα αφήσουμε ένα χρονικό διάστημα για να σκεφτεί ο Υπουργός σχετικά με το πώς μπορεί να συνεχίσει η Δυτική Μακεδονία, το θέμα είναι όμως ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ εμείς τώρα «σχεδιάζουμε» το μέλλον της περιοχής μας, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, χωρίς πυξίδα, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την περιοχή. Αντί να μιλήσουμε επί της ουσίας με τον κ. Χατζηδάκη, αυτός προτίμησε να κάνει τη βόλτα του στον καθαρό – πλέον – ουρανό της περιοχής για λίγες ώρες και να αποχωρήσει μάλιστα με την πεποίθηση ότι όλα πάνε καλά στη Δυτική Μακεδονία, αφού ήπιε τα τσίπουρα του και πήρε και δώρο μία γκλίτσα. Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα για έναν Υπουργό, και δη Υπουργό με κρίσιμες αρμοδιότητές για την περιοχή.

Θεωρούσα τον κ. Χατζηδάκη έναν πολύ έμπειρο τεχνοκράτη πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα μιας περιοχής που τα γνωρίζει καλά, αφού διετέλεσε Υπουργός σε τρεις κυβερνήσεις της ΝΔ και τα αντικείμενα του ήταν συναφή με την περιοχή. Με τη χθεσινή επίσκεψη κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν ερασιτέχνη πολιτικό, ο οποίος δεν έχει πάρει στα σοβαρά το αντικείμενο του και η περιοχή κινδυνεύει να χαντακωθεί εξαιτίας της επιπολαιότητας του προϊστάμενου Υπουργού των θεμάτων που αντιμετωπίζει. Όταν σε αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο ως περιοχή που υποτίθεται είναι προπύργιο του κόμματός σου, κάνεις ενέργειες που βίαια καταστρέφεις την παραγωγική δραστηριότητα και εσύ πίνεις τα τσιπουράκια σου και φωτογραφίζεσαι σαν τουρίστας, τότε προσβάλλεις πρώτα τον εαυτό σου και τους ψηφοφόρους σου.

Με τέτοια αντιμετώπιση όχι μόνο δεν ελπίζω στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης, αλλά θεωρώ ότι η Δυτική Μακεδονία θα αντιμετωπίσει την μεγάλη εγκατάλειψη και θα μεταμορφωθεί σε έναν χώρο που δεν θα υπάρχει νέος άνθρωπος για να δουλέψει, νέος άνθρωπος για να ζήσει. Και όλα αυτά γιατί τα αποφάσισε μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε από τους πολίτες της για να φέρει την ανάπτυξη και την ευημερία. Ελπίζω τουλάχιστον να άρεσε στον Υπουργό η φιλοξενία των Δυτικομακεδόνων για τις λίγες ώρες που κάθισε.

2 σχόλια στο άρθρο “Κωστής Χατζηδάκης: Ένας αξιολάτρευτος τουρίστας! Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης

  1. Δεστε και δεστε κατι σωτηρες

    - Edit

    Απαντήστε

    Ολη η δυτικη μακεδονια ακουμπαει στον χατζηδαΚΟΥΛΗ,αυτο το πονηρο πραμα θα μας λυσει τα προβληματα!
    Κσλυτερα να ακουμπας στην γκλιτσα δεν θα σε προδωσει!
    Και καλυτερα να την αρπαξεις απο τα χερια του και να τον αρχίσειςστο κυνηγητο! αιντε αποδω βρε ποντικομαμη που για να γυρισεις αθηνα πας μεσω καβαλας!Θα μας κανεις και εργοστασια σκουπιδιων!
    Τα εργοστασια σκουπιδιων να τα φτιαξεις εξω απο το σπιτι σου!
    Τα καθρεφτακια σου στο χωριο σου!
    Ολοι οι παλιμπαιδες θα μας σωσετε!
    Πεντε βουδε τρια ζευγαρια!
    Και προσεχε!την γκλιτσα την κρατας αναποδα!βουτυρομπεμπε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.