Επίσκεψη του Κ. Χατζηδάκη στην Ακρινή Κοζάνης: «Η πολιτεία δεν θα μείνει αδιάφορη στο ζητούμενο των κατοίκων για την μετεγκατάσταση του χωριού»



«Η πολιτεία δεν θα μείνει αδιάφορη στο ζητούμενο των κατοίκων για την μετεγκατάσταση του χωριού», τόνισε από την Ακρινή Κοζάνης ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Χατζηδάκης αφού ξεναγήθηκε στο χωριό και συνομίλησε με τους κατοίκους επεσήμανε ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης με το τέλος του λιγνίτη είναι να γίνει μια καινούργια αρχή και η δίκαιη μετάβαση μια μεγάλη πρόκληση για μια περιοχή που θα πρέπει να στηρίζεται όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και στην βιομηχανία, τη βιοτεχνία, στον εναλλακτικό τουρισμό και στην βιολογική γεωργία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποκατάσταση των εδαφών από την εξορυκτική δραστηριότητα. Υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήρθε ο ίδιος να δει προβλήματα και να κλείσει εκκρεμότητες που υπάρχουν στην περιοχή, όπως υποσχέθηκε στους κατοίκους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ακρινής, Θεοχάρης Καζαντζίδης, παρέδωσε στον Υπουργό ένα υπόμνημα για το θέμα της μετεγκατάστασης επισημαίνοντας μαζί με τους κατοίκους το ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2011 από την Ελληνική βουλή θα έχει ισχύ μέχρι το Μάρτιο του 2021, ζητώντας να ληφθούν γρήγορα οι αποφάσεις. Ενθουσιασμένος δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, από τις δυνατότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. «Εσείς δείχνετε τον δρόμο στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα και μπορείτε να εμπνεύσετε άλλες περιφέρειες», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος τους δημάρχους και τα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και της ΕΠΑΔΥΜ. «Η Ελλάδα που πάει μπροστά να αποτελέσει παράδειγμα στην Ελλάδα που μένει πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το όραμα και το σχέδιο που έχει η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, για την ίδρυση και δημιουργία πάρκου κυκλικής Οικονομίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν 17 αντίστοιχα εργοστάσια διαλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ, ενημερώθηκε από τον διευθυντή, Νίκο Περδικάρη, για τις ετήσιες δυνατότητες επεξεργασίας και ότι στην συγκεκριμένη μονάδα που επεξεργάζονται τα απορρίμματα της Κέρκυρας και του Αιγίου. Τέλος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε την λίμνη Πολυφύτου συνοδευόμενους από τους βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όπου και τον υποδέχτηκαν οι Δήμαρχοι Σερβίων και Βελβεντού και αναχώρησε για το Αμύνταιο στην Φλώρινα, ώστε να επισκεφτεί οινοποιεία της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.