Συλλυπητήρια μηνύματα την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη



Συλλυπητήρια του Δήμου Κοζάνης για την απώλεια του πρώην δημάρχου Γιάννη Παγούνη

Ο δήμαρχος, η πρόεδρος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημάρχου Γιάννη Παγούνη για την απώλειά τους.

Ο Γιάννης Παγούνης διετέλεσε δήμαρχος Κοζάνης για δύο θητείες από 1.1.1983-31.12.1986 και από 1.1.1987-31.12.1990, ενώ εκλεγόταν επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος.

Ο Γιάννης Παγούνης υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, ενώ άφησε παρακαταθήκη σημαντικό έργο για τον τόπο. Υπήρξε δραστήριος και ενεργός στα κοινά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ πραγματοποιούσε πολιτικές παρεμβάσεις με το δημόσιο λόγο του στα τεκταινόμενα στο Δήμο μας .

Ο Δήμος Κοζάνης θα προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης έπειτα από έκτακτη  συνεδρίασή του στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης μόλις πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου του Δήμου Κοζάνης Παγούνη Ιωάννη, ο οποίος υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, πάθος, ήθος και αξιοπρέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 07-09-2020 και αποφάσισε τα εξής:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. 
  • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του εκλιπόντος.
  • Τη σορό να συνοδέψει η φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «ΠΑΝΔΩΡΑ»
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του
  • Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Δήμαρχο Κοζάνης 
  • Να γίνει η κηδεία με δημοτική δαπάνη
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να επιδοθεί στους οικείους του.

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη- Τόπος να ζεις»

Σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή μια εξέχουσα προσωπικότητα, ο Γιάννης Παγούνης. Ο Γιάννης Παγούνης υπήρξε ένας άοκνος υπηρέτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας χαρισματικός και ιδιαίτερα αγαπητός Δήμαρχος. Επί των ημερών του άλλαξε η μορφή της πόλης, ενώ ξεκίνησε μια σειρά εμβληματικών έργων, όπως αυτό της Τηλεθέρμανσης. Η Κοζάνη θα θυμάται πάντα την μοναδική παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα και το αστείρευτο, μέχρι το τέλος, ενδιαφέρον για τον τόπο του. Η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Παγούνη για την απώλειά τους.


Συλλυπητήριο μήνυμα των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την απώλεια του τέως Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος τέως Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Παγούνη. Ο Γιάννης Παγούνης, υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένας άνθρωπος ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός στους πολίτες της περιοχής.


Συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ» Δήμου Κοζάνης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Παγούνης. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα αγαπητός Δήμαρχος, ένας σπουδαίος άνδρας της αυτοδιοίκησης που εργάστηκε ακούραστα για την πόλη μας.

Οι δημοκρατικές του αξίες, το έργο και το ήθος του αποτέλεσαν για εμάς παράδειγμα. Ως συνεχιστές του οράματός του, παραλάβαμε τη σκυτάλη στη διοίκηση αυτής της πόλης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Γιάννης Παγούνης θα ζει πάντα στη μνήμη μας ως φάρος ήθους, ως θεμελιωτής της σημερινής εικόνας της Κοζάνης.

Καλό ταξίδι Δήμαρχε..


Ανακοίνωση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Κοζάνης

Ένα σύμβολο της Λέσχης, ένας μαχητικός Δήμαρχος, ένας καταδρομέας του ΄50, ο Ιωάννης Παγούνης έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Πρόεδρος κ. Σκετόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Κοζάνης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του.


Καλλιόπη Βέττα: Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Γιάννη Παγούνη

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τον θάνατο του επί σειρά ετών Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Παγούνη, δήλωσε:

«Ο Γιάννης Παγούνης προσέφερε πολλά στην τοπική κοινωνία, με τις προοδευτικές και καινοτόμες παρεμβάσεις του, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την αφειδώλευτη ευαισθησία που διαρκώς επεδείκνυε για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Η κοινωνία της Κοζάνης είναι φτωχότερη από σήμερα.

Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Παγούνη».


ΚΙΝΑΛ Κοζάνης: Για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Γιάννη Παγούνη.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στην πόλη και τους δημότες της να αποτίσουν έναν ύστατο χαιρετισμό αντάξιο του Δημάρχου που έβαλε τις βάσεις για μια σύγχρονη πόλη.

Ο Γιάννης Παγούνης υπήρξε εξαιρετικός δήμαρχος και εξαιρετικός άνθρωπος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ν.Ε. Κοζάνης


Ο Φιλοπροοδος αποχαιρετα τον Γιαννη Παγουνη

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος αποχαιρετά τον Γιάννη Παγούνη, τιμονιέρη του Δήμου Κοζάνης στη Δεκαετία του 1980, στα χρόνια που η αυτοδιοίκηση συνειδητοποιούσε τον σημαντικό της ρόλο στη διαμόρφωση συνθηκών ποιότητας ζωής που δικαιούνταν οι πολίτες κάτοικοι σε κάθε τόπο.

Η ερωτική του σχέση με τη γενέτειρα αναδεικνύεται, στην ενασχόληση του με πάθος στο έθιμο της Κοζανίτικης Αποκριάς, που πρωταγωνιστεί στα χρόνια της νιότης του, αλλά και στην εμπιστοσύνη που κατακτά από την τοπική κοινωνία, που εμπιστεύεται τον δυναμικό, αποφασισμένο και αεικίνητο επαγγελματία και πείθεται να του παραδώσει τη θέση του πρώτου πολίτη της πόλης.

Η Ιστορία της αυτοδιοίκησης στην Κοζάνη τον συγκαταλέγει στους Δημάρχους που άφησαν θετικό αποτύπωμα στην πόλη.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι Δήμαρχε της πόλης που αγάπησες και σ’ αγάπησε μέχρι το τέλος.

Το Δ.Σ


Η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Κοζάνης, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη.

Ο Γιάννης Παγούνης υπήρξε ένας αεικίνητος δήμαρχος, με καινοτόμες ιδέες και δράσεις.

Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η ειλικρίνεια αποτέλεσαν συνώνυμο του ονόματός του.

Αιωνία σου η μνήμη Δήμαρχε.

Το Δ.Σ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Το ΔΣ του σωματείου και οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη.

Ο Γιάννης Παγούνης υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος και εντιμότητα.

Μεταξύ άλλων ίδρυσε και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης το 1985

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το Δ.Σ.


Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη

Όλος ο Δήμος Κοζάνης, και όχι μόνο, θρηνούμε σήμερα και πενθούμε την οδυνηρή απώλεια του τέως Δημάρχου μας, Γιάννη Παγούνη.

Αγάπησε πολύ την Κοζάνη και τους Κοζανίτες και τους υπηρέτησε από τη θέση του Δημάρχου με ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση.

Καλό σου ταξίδι, φίλε Γιάννη, καλή σου Ανάσταση.

Θα θυμόμαστε για πάντα τον καλό Δήμαρχο με το απλό και καλοσυνάτο χαμόγελο.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.


Συλλυπητήριο μήνυμα της Βιβλιοθήκης Κοζάνης για τον τ. Δήμαρχο Γιάννη Παγούνη

Μετά τον αδόκητο θάνατο του τέως Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη, συνήλθαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σε έκτακτη συνεδρίαση την Δευτέρα 07.09.2020 και αποφάσισαν:

1.Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

2.Να παραβρεθεί το Δ.Σ. στην κηδεία του

Ο αείμνηστος Δήμαρχος εκτός από την σημαντική του προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Κοζάνης συνέβαλε καθοριστικά και στην ανάπτυξη και βελτίωση της Βιβλιοθήκης μας, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό της ρόλο στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια.


Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Γιάννη Παγούνη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος Ιωάννη Παγούνη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη γενέτειρά του, την πόλη της Κοζάνης.

Υπηρετώντας το Δήμο Κοζάνης από τη θέση του Δημάρχου ενεργούσε με ήθος και ευαισθησία για το συνάνθρωπο και το κοινό καλό.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποχαιρετά έναν άνθρωπο που προσέφερε στον τόπο και η πόλη της Κοζάνης το Δήμαρχο που με συνέπεια την υπηρέτησε.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, εκφράζει την βαθειά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια, προς την οικογένεια του εκλιπόντος Γιάννη Παγούνη, ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο δημόσιο γίγνεσθαι του τόπου μας.

Καλό παράδεισο και η μνήμη του αιώνια.

Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Αγγέλης Πολυνείκης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.