Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας



Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Χατζηδαμιανό Κώστα Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Χόλμπα Αντωνία επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας και τον Ορφανίδη Χρήστο μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας των παιδιών του λαού ως κόστος, σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων. Κι ενώ ήταν γνωστό κι αναμενόμενο ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, η κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο που δεν μπορεί να καθησυχάσει τη λαϊκή οικογένεια και τους νέους.
Το ΚΚΕ ως προτεραιότητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων διεκδικεί:

– Η αποφυγή του συγχρωτισμού και η προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών απαιτεί αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές κι ας αφήσει η υπουργός τις γνωστές αλχημείες για 17 μαθητές ανά τάξη. Το αναγκαίο αυτό μέτρο είναι απολύτως ρεαλιστικό σε μια σειρά Δήμους της χώρας (επαρχία, νησιωτική Ελλάδα) με την άμεση αξιοποίηση των εκατοντάδων σχολικών μονάδων, που έκλεισαν από το 2012 και μετά. Σε μια σειρά αστικά κέντρα χρειάζεται έγκαιρος σχεδιασμός για αξιοποίηση κατάλληλων δημοσίων κτιρίων, με ευθύνη του κράτους.

– Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

– Στήριξη και γενίκευση των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω στη μορφωτική διαδικασία.

·Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

– Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.).

– Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

– Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

– Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Από την μεριά των μελών του ΔΣ Εορδαίας εκφράστηκε η ανησυχία για τα ζητήματα του συνωστισμού των μαθητών στις τάξεις που θα προκύψουν, τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και στις ελάχιστες κτηριακές εγκαταστάσεις, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καθώς και η έλλειψη μόνιμων καθαριστριών στα σχολεία.

Το ΚΚΕ αφουγκράζεται τις ανησυχίες και στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος για το ασφαλή άνοιγμα και την λειτουργία των σχολείων την νέα σχολική χρονιά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.