Συνάντηση συνεργασίας του βουλευτή Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και συζήτησαν για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις στοχευμένες δράσεις του φορέα που υλοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία. Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας, ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στη συνεργασία μου με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, ενημερώθηκα για τις δράσεις του φορέα, ο οποίος αξιοποιεί τους πόρους του από περιβαλλοντικά έσοδα για τη χρηματοδότηση δράσεων άλλων φορέων με στόχο την αναβάθμιση και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, με τη μορφή επιχορηγήσεων. Δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων είναι κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και φορείς του ιδιωτικού τομέα.

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία στους Δήμους προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις για έργα σύνθετων αστικών αναπλάσεων ή παρεμβάσεων στον αστικό χώρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης 2019 — 2020. Σε αυτήν δεν θα έχουν δικαίωμα υποβολής νέας πρότασης οι 172 Δήμοι που έχουν υποβάλει προτάσεις στην πρώτη φάση, οι οποίες ήδη αξιολογούνται.

ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Εξάλλου, δεδομένου ότι το Ταμείο αποτελεί αναπτυξιακό άξονα στη διαδικασία της Δίκαιης Μετάβασης, το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση πράσινων δράσεων. Η πρόσκληση απευθύνεται στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και διαδικασιών σχεδιασμού και αδειοδότησης του ολοκληρωμένου συστήματος κυκλικής διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και όλοι οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας.

Ο συνολικός Προϋπολογισμός που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η προώθηση μοντέλου κυκλικής διαχείρισης των αστικών λυμάτων πόλεων και οικισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.»

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.