Ο Άγιος Μάμας, προστάτης των ζώων, ευλογεί την κτηνοτροφία και στις Ενορίες του Βελβεντού – Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Στο προσκήνιο της ημέρας ο άγιος Μάρτυς Μάμας, του οποίου η Εκκλησία σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, τιμά τη μνήμη.

Στο βίο του ήταν ποιμένας και σαν τέτοιος είναι προστάτης των ζώων.

Πολλοί από τους Αγίους της Εκκλησίας είναι προστάτες των χριστιανών, σύμφωνα με το έργο που είχαν στη ζωή τους. Ένας από αυτούς είναι και ο άγιος Μάμας.

Εγκώμιο στον άγιο Μάμαντα έχει γράψει ο Μέγας Βασίλειος.

Από το Εγκώμιο αυτό στον άγιο Μάμαντα τον απλό και φτωχό ποιμένα, μαθαίνουμε οι άνθρωποι να μη θαυμάζουμε τα πράγματα του κόσμου (τη χλιδή, τον πλούτο, την εξουσία, τα είδωλα ‘’αυτείδωλον εγενόμην’’, που είναι απάτη και αυταπάτη, που σήμερα μεσουρανούν και που αύριο γκρεμίζονται και αφανίζονται) αλλά την αρετή των Αγίων.

Σε αρκετές Ενορίες της Α.Π.Β. (Πλατανόρεμα, Παλαιογράτσανο, Αγία Κυριακή, Πολύφυτο, Βελβεντό, Ίμερα, Λεύκαρα, Ροδίτης) της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης υπάρχει σπουδαία ανάπτυξη της κτηνοτροφίας (με προσδοκία για μια πιο άρτια και επιστημονική οργάνωσή της) με πλούσια παραγωγή σε κτηνοτροφικά προϊόντα. Βοήθειά τους (και βοήθειά μας) ο άγιος Μάρτυς Μάμας.

Η ευχή και η ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου (και) στην κτηνοτροφία της περιοχής μας.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος

7 σχόλια στο άρθρο “Ο Άγιος Μάμας, προστάτης των ζώων, ευλογεί την κτηνοτροφία και στις Ενορίες του Βελβεντού – Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

 1. Μεταξύ των ευλογημένων υπο του Αγίου Μάμα αμνοεριφίων και των προϊόντων τους,συγκαταλέγεται και το κρέας τους;Οι συκωταριές τους;Τα εντεράκια,τα στομαχάκια και οι μπόλιες τους;

 2. Δεν τα σφάζει ο χασάπης. Στα πολύ χριστιανικά και πολύ ορθόδοξα σφαγεία γίνεται η ευλογημένη διαδικασία, για να τρώει μπέικον ο χριστιανός ορθόδοξος.

   1. Γι αυτό στον παράδεισο να ξυπνάνε μόνο στις νηστείες και τις άλλες μέρες να πέφτουν σε νάρκη… όπως τα φίδια.

  1. Τα κοπάδια τα προστατεύει ο τσομπάνος!
   Τα άγρια ζώα τα… σιγουρευουν οι λύκοι και οι κυνηγοί.

 3. Τα κοπάδια τα προστατεύει ο τσομπάνος!
  Τα άγρια ζώα τα… σιγουρευουν οι λύκοι και οι κυνηγοί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.