Κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα της Κοζάνης – Τι αφορούν οι παραβάσεις που βεβαιώνονται – Τι λένε οι καταστηματάρχες



Η εντατικοποίηση των ελέγχων έχει ήδη ξεκινήσει στα καταστήματα της Π.Ε. Κοζάνης για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στα εμπορικά καταστήματα αλλά και στα καταστήματα εστίασης, είναι πλέον εντατικοί και πραγματοποιούνται από τρία κλιμάκια, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Υγειονομικού.

Οι έλεγχοι δεν γίνονται από μεικτά κλιμάκια, αλλά από κάθε υπηρεσία ξεχωριστά, πράγμα που σημαίνει στην πραγματικότητα ότι ένα κατάστημα μπορεί να ελεγχθεί και 3 φορές ή και περισσότερες ακόμα μέσα σε μια ημέρα.

Οι Αρχές δηλώνουν ότι είναι ελάχιστες οι παραβάσεις των καταστηματαρχών που εντοπίζονται, ενώ και αυτές που βεβαιώνονται είναι παρατυπίες χωρίς σκοπιμότητα. Οι περισσότερες παραβάσεις στην Π.Ε. Κοζάνης αφορούν τη μη χρήση μάσκας και όχι τον συνωστισμό στα καταστήματα, ενώ αρκετά πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί σε καταστήματα της πόλης που αφορούν την πρώτη περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστιαία με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται είναι ελάχιστες οι παραβάσεις που εντοπίζονται, ενώ για Πτολεμαΐδα και Σέρβια διαπιστώνεται ένα ποσοστό ελάχιστα πιο αυξημένο.

Οι καταστηματάρχες από πλευράς τους έχουν ενσωματωθεί πλέον σε όλη τη διαδικασία των ελέγχων και προσπαθούν να βρίσκονται εντός του πλαισίου που τους έχει επιβληθεί. Δεν λείπει όμως και η μερίδα των καταστημάτων που είτε από άγνοια, είτε από ανευθυνότητα, δημιουργούν την κακή πλευρά του θέματος όπου και βεβαιώνονται πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό αφορά μια μικρή μερίδα καταστημάτων, ενώ μια παρατυπία η οποία μπορεί να διαφύγει της προσοχής του ιδιοκτήτη, αυτό αυτόματα δεν ακυρώνει την υπευθυνότητα του καταστήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός το οποίο αναφέρει ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, ο οποίος δήλωσε στο KOZANILIFE.GR: «Οι έλεγχοι είναι εντατικοί, μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Αν είσαι τυπικός απέναντι στα μέτρα, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς και οι άνθρωποι που πραγματοποιούν τους ελέγχους δείχνουν κατανόηση, ότι μερικά πράγματα δεν γίνονται σκόπιμα. Για παράδειγμα στις αποστάσεις ή στον αριθμό των ατόμων πολλές φορές είναι δύσκολο να είσαι πάντα μέσα στο πλαίσιο που έχουν ορίσει, γιατί πολλές φορές μπορεί απλά να διαφύγει της προσοχής μας. Παρ’ όλα αυτά είναι εύκολο να καταλάβει κανείς που υπάρχει και που όχι σκοπιμότητα».

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα της Κοζάνης – Τι αφορούν οι παραβάσεις που βεβαιώνονται – Τι λένε οι καταστηματάρχες

  1. ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΡΑΝΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ?
    ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ,ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ?
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.