Συναντήσεις της Καλλιόπης Βέττα με Διευθυντές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς – Κοινοβουλευτική ερώτηση για τις ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες στην ΠΕ Κοζάνης



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε, χθες και σήμερα, με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Παπαευαγγέλου και την ομόλογό του της Δευτεροβάθμιας κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου. Παράλληλα, συναντήθηκε με το Δ.Σ. της E.Λ.Μ.Ε. της ΠΕ Κοζάνης και, συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Ζήση Ντούντα και τα μέλη κκ. Ευγενία Γκουντού, Σούλα Πάτσιου, Ιωάννη Γρηγοριάδη και Σπύρο Περδικάρη.

Επίσης, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τις ελλείψεις σχολικών καθαριστριών στην ΠΕ Κοζάνης. Η ερώτηση βασίζεται στην επιστολή του Δημάρχου Εορδαίας προς τους Βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης στην οποία καταγράφονται τα κενά στον τομέα καθαριότητας των σχολικών αιθουσών της περιοχής.

Στις συναντήσεις με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς τέθηκαν τα ζητήματα προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, ενώ έγινε ενημέρωση αφενός για τις ελλείψεις σε υποδομές και, αφετέρου, για την κάλυψη των κενών θέσεων από εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κ. Βέττα, έπειτα από τις συναντήσεις, δήλωσε: «Η έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς γίνεται σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας από τα αρμόδια Υπουργεία. Το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ακροβατεί μεταξύ αδιαφορίας και αντιφατικών ενεργειών, δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, περιορίζοντας την δράση του στις μάσκες -όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία της προμήθειας- και τις γενικόλογες συστάσεις. Την ίδια ώρα, δεν προχωρά στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στην πρόσληψη αναπληρωτών και στην επίσπευση των μόνιμων διορισμών, και γενικότερα στην αναγκαία αύξηση του προϋπολογισμού για τη Παιδεία.

Παράλληλα, έλλειψη ουσιαστικών μέτρων παρατηρείται και σε άλλα Υπουργεία, όπως το Εσωτερικών, το οποίο δεν αυξάνει τις πιστώσεις του προς τους Δήμους για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών. Στον Δήμο Εορδαίας, για παράδειγμα, υπάρχει 25% μείωση των αναγκαίων καθαριστριών σε σχέση με το εκπαιδευτικό έτος του 2019-20, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα σε μια εποχή αυξανόμενων κρουσμάτων.

Όποια κενά υπάρχουν στην ΠΕ Κοζάνης σε σχολικές καθαρίστριες πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Η υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο ούτε για μία ημέρα.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει με έργα την στήριξη της Παιδείας και της Υγείας και όχι με λαθροχειρίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Η κ. Βέττα θα μεταβεί το απόγευμα της Τρίτης στο Πλατανόρεμα και στο Βελβεντό, όπου θα συζητήσει με θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς το ζήτημα των αναγκαίων ενισχύσεων έπειτα από τις καταστροφές του Αυγούστου.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.