Ο συνδυασμός «Ανατροπή – Προοπτική για τον Συνεταιρισμό» για τις εκλογές του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ



Να κάνουμε έναν ισχυρό Συνεταιρισμό καλύτερο στις παροχές και την εξυπηρέτηση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι εκλογές του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ αποτελούν αφετηρία για την αλλαγή δράσης και οργάνωσης του Συνεταιρισμού καθώς κανένας δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την λειτουργία του οργάνου και την εξυπηρέτηση μελών και πελατών.

Το ψηφοδέλτιό μας, στις εκλογές αυτές, θέλει να δώσει ένα νέο στίγμα αλλαγής, διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης των μελών του Συνεταιρισμού.

Σε όποιον χώρο και αν βρεθήκαμε και έχουμε συζητήσει, δεν ακούσαμε θετικό λόγο για τη λειτουργία και τα έργα του Συνεταιρισμού. Η λειτουργία του σαν χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, βάζοντας επιτόκιο στις διατακτικές, μαζί με το επιτόκιο που βάζουν τα συμβεβλημένα καταστήματα για τις δόσεις των προϊόντων που αγοράζουμε, φτάνει να είναι πολλαπλάσιο των επιτοκίων που βάζουν οι τράπεζες !!

Η ένταξη όλων των μελών στα προγράμματα ασφάλισης, χωρίς καν να ερωτηθούν, αλλά δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαγραφούν μετά, δημιούργησαν αρνητική εικόνα για τον Συνεταιρισμό, με αποτέλεσμα να διαγραφούν πάρα πολλά μέλη, αποδυναμώνοντας έτσι τον Συνεταιρισμό την ώρα που θα έπρεπε να λειτουργεί διαφορετικά. Και ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει.

Για μας ο Συνεταιρισμός δεν είναι μόνο οικονομική μονάδα που θα πρέπει να αποφέρει μόνο κέρδη (φυσικά και θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η κερδοφορία του Συνεταιρισμού προς όφελος των μελών του), αλλά δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει μόνο αυτό.

Οι παροχές, τα προϊόντα και οι διευκολύνσεις που θα παρέχει στα μέλη του, θα πρέπει να είναι προσβάσιμα από όλους και να εξυπηρετούν τα μέλη του, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες που περνάμε όλοι σήμερα.

Κύριο ζήτημα για εμάς είναι η προστασία των δικαιωμάτων και του καλού εργασιακού κλίματος των εργαζομένων στον Συνεταιρισμό, με τις όποιες προσλήψεις γίνονται να είναι αξιοκρατικές και με διαφανείς διαδικασίες.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Εάν δεν αλλάξει η νοοτροπία διοίκησης, εάν δεν υπάρξει διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία του Συνεταιρισμού, εάν δεν εκλεγούν νέα πρόσωπα και φρέσκιες δυνάμεις, ο Συνεταιρισμός ΔΕΝ θα μπορέσει να γίνει αυτό για το οποίο ιδρύθηκε και οραματίζονταν αυτοί που τον φτιάξανε.

Το ψηφοδέλτιό μας πιστεύει στην πλουραλιστική λειτουργία του, τον καθαρό λόγο και το κυριότερο στην επικοινωνία με τα μέλη του σε όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Αποκηρύσσει πρακτικές του παρελθόντος με ρουσφετολογικές αναφορές και κρυφές συναλλαγές.

Όλα στο φως, με τον πρώτο λόγο στα μέλη του, μέσα από τακτικές Γενικές Συνελεύσεις.

Αυτό που σήμερα διαπιστώνουμε είναι ότι και τα άλλα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν στις εκλογές, δεν έχουν διάθεση αλλαγής νοοτροπίας και λειτουργίας του Συνεταιρισμού, αλλά στόχο έχουν μόνο τη διαχείρισή του.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας, το οποίο μπορεί να φέρει ανατροπή και αλλαγή.

Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε έναν ισχυρό Συνεταιρισμό για καλύτερη εξυπηρέτηση και παροχές προς όφελος των μελών του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.