Κορονοϊός: Παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα – Έκτακτα μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο



Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία θα ανακοινώσει την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στους οίκους ευγηρίας.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την έναρξη της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 270 νέα κρούσματα και 5 θανάτους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Χαρδαλιάς: «Εκτακτα μέτρα σε Λέσβο, Ζάκυνθο»

Οπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, από το πρωί του Σαββάτου στις 06:00, έκτακτα μέτρα επιβάλλονται σε Λέσβο και Ζάκυνθο.

Εφαρμόζονται δηλαδή τα κάτωθι μέτρα:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και Χανίων. Ενώ, τέλος, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και επιβάλλονται τα κάτωθι μέτρα:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Μαγιορκίνης: «Σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές»

O κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για ήπιες αυξητικές τάσεις στην καμπύλη τονίζοντας παράλληλα ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περίοδο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Επιπροσθέτως τόνισε ότι επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς.

Τέλος έκανε έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ ζήτησε ακόμα από τους νέους να περνούν τον χρόνο τους με λίγους φίλους. Να δημιουργήσουν όπως λέμε μια «κοινωνική φουσκάλα» για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Κορονοϊός: Παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα – Έκτακτα μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.