Χαρδαλιάς: «Ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας – Να μην εφησυχαστούμε»

Οι ενημερώσεις για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας επέστρεψαν με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να κάνει την δική ανάλυση και να δίνει απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή του ενημέρωση αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν άπαντες ενάντια στον ιό, ενώ τόνισε πως θα κερδίσουμε τον «πόλεμο» μόνο σε περίπτωση που παραμείνουμε ενωμένοι, όπως στην έναρξη της πανδημίας, και αν συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Υπογράμμισε επίσης πως ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας της χώρας καθώς λήφθηκαν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Εχουμε επισημάνει ότι βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση είναι η σωστή ενημέρωση. Σε κάθε φάση λέμε ποια είναι η κατάσταση και ποια μέτρα λαμβάνουμε. Αυτό θα κάνουμε και τώρα», ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα μπορούν να κριθούν, τα στοιχεία όμως όχι»

Ξεκάθαρος ήταν στην τοποθέτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με τα στοιχεία στη χώρα: «Θέλω για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσω πως όλες οι αναγκαίες αποφάσεις μας και η επιβολή μέτρων κρίνονται από όλους. Τα ίδια τα στοιχεία, όμως δεν χρίζουν αμφισβήτησης καθώς λαμβάνονται από νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Δεν γίνεται διάκριση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Πράττουμε τα δέονται σε όποια περιοχή χρειαστεί.

Βλέπουμε χώρες που τα πήγαιναν καλά στην έναρξη της πανδημίας, τώρα βιώνουν το δεύτερο κύμα. Αυτό έγινε και στην Ελλάδα. Η άνοδος προκύπτει από την διασπορά του ιού εντός της χώρας. Για αυτό έχουν παρθεί και έκτακτα μέτρα σε διάφορες περιφέρειες».

Χαρδαλιάς: «Ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας»

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως: «Γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα του τουρισμού. Η έξαρση της πανδημίας δεν οφείλεται εκεί. Πήραμε τα απαραίτητα μέτρα όποτε χρειάστηκε και κλείσαμε τα σύνορα με τις χώρες που είχαν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Γίνονταν τεστ στα σύνορα και στις πύλες εισόδου στη χώρα.

Ο αλγόριθμος για όσους κάνουν τεστ στα σύνορα αξιολογείται από την ηλικία, τη χώρα προέλευσης του ταξιδιώτη, αλλά και τα πρόσφατα ταξίδια του. Δεν γίνεται τυχαία η επιλογή όσων υποβάλλονται σε τεστ».

Χαρδαλιάς: «Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο -Να μην εφησυχαστούμε»

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως είναι θετικό το πρόσημο στην Ελλάδα στην διαχείριση της πανδημίας: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε καλό επίπεδο. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε όμως. Η επιστροφή από τις διακοπές και η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο στην διαχείριση της πανδημίας και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Ακούμε καθημερινά θεωρίες συνωμοσίες. Τέτοιες θεωρίες μπορούν να αποβούν μοιραίες καθώς οδηγούν στον κίνδυνο το σύνολο των πολιτών. Μέχρι να έχουμε εμβόλιο ή θεραπεία θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τον ιό. Να δίνουμε την καθημερινή μας μάχη. Είναι κατανοητό πως υπάρχει κούραση μετά από τόσους μήνες, όμως ο ιός δεν κουράζεται και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μέχρι σήμερα δώσαμε τη μάχη ενωμένοι και βγήκαμε νικητές. Μόνο έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε οριστικά αυτόν τον πόλεμο».

Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Χαρδαλιάς: «Ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας – Να μην εφησυχαστούμε»

  1. «Εικονικά τεστ σε γιατρούς λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων»: Καταγγελία-σοκ για το νοσοκομείο Λάρισας
   , 19 Αυγούστου 2020,
   Σουηδία: Περίπου 3.700 άνθρωποι διαγνώσθηκαν εσφαλμένα με κορωνοϊό εξαιτίας ελαττωματικού κιτ εξέτασης25 Αυγούστου 2020, 20:12
   ZOUGLA

 1. ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ,ΚΟΥΛΗ,ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ………
  ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΑΡ,ΣΚΑΙ,MEGA ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ………
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ……….
  ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ……..
  ΣΩΤΗΡΕΣ.

 2. ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ εφ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26-8-20

  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
  2,571.408 ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ μπήκαν στη χώρα μας χωρίς test

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.