Πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για συγκρότηση Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης με τις απολύσεις και τις αναστολές εργασίας να παίρνουν μορφή πανδημίας. Η λαϊκή οικογένεια μέσα στην εργασιακή αβεβαιότητα, τη μείωση του εισοδήματος της και την υγειονομική ανασφάλεια σε λίγες βδομάδες θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το υπέρογκο κόστος της μόρφωσης των παιδιών της. Κόστος που δημιουργείται από την κατεύθυνση που βάζει τη γνώση στο ζύγι του εμπόρου και την πουλάει με το κιλό. Κατεύθυνση που στήριξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και η σημερινή. Είναι η κατεύθυνση της μετατροπής του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο και επιβολής εμποδίων που για να τα ξεπεράσει ο μαθητής πρέπει η οικογένεια του να πληρώσει αδρά ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί μένουν αδιόριστοι και το σχολείο δεν καλύπτει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης αποφάσισε τη συγκρότηση λαϊκού φροντιστηρίου και καλεί και άλλα σωματεία, συλλόγους και φορείς να συμμετέχουν. Αυτό θα στηρίξει αφιλοκερδώς τις προσπάθειες των μαθητών σε κάθε σχολική βαθμίδα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες .

Απευθύνεται σε όποιον έχει τις κατάλληλες γνώσεις και θέλει να συμμετέχει ανιδιοτελώς στην εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία αφιερώνοντας κομμάτι από τον χρόνο του και δείχνοντας την αλληλεγγύη του. Εν ενεργεία καθηγητές , αδιόριστοι που λιμνάζουν στην ανεργία ή απασχολούνται σε άσχετα επαγγέλματα αλλά και συνταξιούχοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 6943969145 και 6989654972.

Με βάσει και τις εξελίξεις με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που θα χρειαστούν για να μην υπάρχουν εμπόδια στη λειτουργία του φροντιστηρίου αλλά και για να είναι ασφαλείς μαθητές και καθηγητές.

Για τη καλύτερη προετοιμασία μαθητών και καθηγητών που θα συμμετέχουν παρακαλούμε οι πρώτες συμμετοχές να δηλωθούν έως τη Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.