Έγραψαν με 21.000 ευρώ πρόστιμο δυο… γιαγιάδες για “παράνομη εργασία” σε ταβέρνα των Τρικάλων!



Απίθανο περιστατικό καταγράφηκε προ ημερών σε έλεγχο συνεργείου του ΕΦΚΑ σε περιοχή των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr οι ελεγκτές βρήκαν δυο ηλικιωμένες συνυφάδες (76 και 81 ετών!) να βοηθούν στην ταβέρνα των παιδιών τους, στην κουζίνα. Επέβαλαν το προβλεπόμενο τσουχτερό πρόστιμο στην επιχείρηση (10.500 € εκάστη), παρά τη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ότι είναι συγγενείς και απλά βοηθούσαν λόγω της κίνησης των ημερών.

Οι ίδιοι προτίθενται να εξαντλήσουν κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, προκειμένου να αμφισβητήσουν την παράβαση.

Τι λέει ο ΕΦΚΑ για το πρόστιμο στις… γιαγιάδες των Τρικάλων

Τη νόμιμη και προβλεπόμενη διαδικασία τήρησαν οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ στο θέμα με το πρόστιμο σε δυο γιαγιάδες σε ταβέρνα των Τρικάλων.

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο όταν και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν οι δυο γιαγιάδες να μαγειρεύουν στην κουζίνα της ταβέρνας.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα 10.500 € για την κάθε μια στην επιχείρηση, με τους ιδιοκτήτες να είναι ανάστατοι, καθώς επρόκειτο για τις… μητέρες τους.

Από την πλευρά του ΕΦΚΑ τονίζεται ότι η παράβαση βεβαιώθηκε γιατί υπήρξε ενημέρωση πως οι δυο γυναίκες-συνταξιούχοι απασχολούνται καθημερινά εκεί. Ωστόσο υπάρχει επιείκεια και παρά την παράβαση περιθώριο να δοθεί λύση. Είτε να προσληφθούν και να ασφαλίζονται νόμιμα οι δυο γυναίκες, λαμβάνοντας το 70% της σύνταξής τους και η επιχείρηση να πληρώσει ένα πολύ χαμηλότερο πρόστιμο, είτε η επιχείρηση να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια παραθέτοντας τις θέσεις της και με σχεδόν βεβαία την δικαίωσή της.

Από το trikalavoice.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Έγραψαν με 21.000 ευρώ πρόστιμο δυο… γιαγιάδες για “παράνομη εργασία” σε ταβέρνα των Τρικάλων!

  1. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ.
    ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.