Συνέβη κι αυτό λοιπόν! Γράφει η Ελένη Δεληβοριά



Συνέβη κι αυτό λοιπόν! Γύρισες από «διακοπές» και δέχτηκες επικριτικά βλέμματα ή και σχόλια μπροστά ή και πίσω από την πλάτη σου…

Βεβαίως το τι επιλέγει ή το τι δύναται να πράξει ο καθένας είναι ένα τεράστιο θέμα με ατελείωτες προεκτάσεις σε ποικίλους τομείς της ζωής μας. Επιλέγω όμως να μην επεκταθώ και να παραμείνω ψύχραιμη τη στιγμή που διαβάζω και βλέπω ένα πλήθος πληροφοριών-περιστατικών δυσάρεστων στη συντριπτική τους πλειοψηφία και όσο και να θέλω να απέχω βρίσκουν τον τρόπο και φτάνουν στα μάτια και στα αυτιά μου!

Κάποιες από τις πολλές «φωνές» λοιπόν, αφορούν στο περιβόητο θέμα των «διακοπών»: «Γιατί να πας διακοπές ενώ υπάρχει γύρω σου ο κίνδυνος της εξάπλωσης ενός φονικού ιού; Γιατί να πας διακοπές ενώ μπορείς να γίνεις η αιτία να μεταφέρεις τον ιό πίσω στους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και λοιπούς συνανθρώπους σου; Γιατί να πας διακοπές τη στιγμή που βλέπεις πως πολλοί επιλέγουν να μην μετακινηθούν από φόβο απέναντι στην πανδημία και άλλοι τόσοι λόγω οικονομικής αδυναμίας;».

Αγαπητοί φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, συντοπίτες και λοιποί που θέτετε τέτοια ερωτήματα, έχετε απλώς υπόψιν ότι όταν κάποιος επιλέγει και μπορεί να ταξιδέψει είναι απλώς γιατί είναι ένας εν ζωή άνθρωπος. Ως γνωστόν οι πεθαμένοι δεν ταξιδεύουν. Όσο ζω, ακόμη και σε αυτή την ομολογουμένως δυσάρεστη περίοδο που διανύουμε, κάποιες φορές θα ταξιδέψω, κάποιες φορές θα βρεθώ με φίλους, κάποιες άλλες θα ακούσω μουσική σε ένα χώρο που θα βρίσκονται και άλλοι άνθρωποι κι όλα αυτά τηρώντας τους κανόνες που οφείλω. Θα κάνω δηλαδή και άλλα πράγματα εκτός από το να ξυπνάω, να κοιμάμαι -και αν έχω δουλειά- να πηγαίνω και στη δουλειά! Μη μου κουνάς το δάχτυλο και βιάζεσαι να με χαρακτηρίσεις ασυνείδητο επειδή απλώς είμαι ένας άνθρωπος που ζει, αναπνέει, μετακινείται και ταυτόχρονα σέβεται τους άλλους ανθρώπους! Είμαι ζωντανός άνθρωπος, μην το ξεχνάς! Και εν τέλει επιλέγω τουλάχιστον να μην πεθάνω από φόβο μην πεθάνω! Ο φόβος και το μίσος αποτελούν και αυτά επιλογές κάποιων ανθρώπων που προσπαθούν μάλιστα μέσω αυτών να προστατεύσουν την υγεία τους! Ο φόβος και το μίσος όμως αναμφισβήτητα βλάπτουν πολύ πιο σοβαρά την υγεία μας από οποιαδήποτε πανδημία υπάρχει ή έχει υπάρξει ποτέ!

Αν θέλω -και μπορώ- να πάω διακοπές, απλώς θα πάω! Δεν απαγορεύεται! Τέλος!

Ελένη Δεληβοριά

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συνέβη κι αυτό λοιπόν! Γράφει η Ελένη Δεληβοριά

  1. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ.
    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΙΖΕΙ
    ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΩΡΑ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΧΘΡΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ.
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
    ΜΗ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΕΣ,ΠΡΟΣΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ,ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.