Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα για την στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον Πολιτισμό



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εκ νέου στους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό από τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για δραστικό περιορισμό των συναυλιών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η ερώτηση βασίζεται στην επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος προς το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στην οποία καταγράφεται η ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη του κλάδου.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η πανδημία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε όλους τους πολίτες καθώς η αναστολή της οικονομίας, αλλά και η έλλειψη εμπροσθοβαρών μέτρων, επιδείνωσε την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας. Ένας κλάδος που πλήγηκε ιδιαίτερα, ήταν ο χώρος του Πολιτισμού και των εργαζομένων του καθώς δεν έτυχε καμίας σοβαρής μέριμνας από την Πολιτεία η οποία κωφεύει στα αιτήματα του καλλιτεχνικού κόσμου εδώ και πέντε μήνες.

Οι τελευταίες εξαγγελίες για δρακόντειο περιορισμό των πολιτιστικών δραστηριοτήτων -ως 100 θεατές για κάθε εκδήλωση ανεξαρτήτως του χώρου διεξαγωγής- είναι η χαριστική βολή για τον κλάδο.

Η κυβέρνηση, μετά τις καθυστερημένες και ακατανόητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, συνεχίζει να λαμβάνει άστοχα μέτρα που καταδικάζουν, εν προκειμένω, τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Οφείλει να επιτρέψει τη διεξαγωγή των πολιτιστικών εκδηλώσεων, με πλήρη σεβασμό στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία και τηρήθηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία. Ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση της πανδημίας μπορούν να συνυπάρξουν επιτυχώς, χωρίς εκπτώσεις και στοχοποιήσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι καθήκον της να αποζημιώσει τους καλλιτέχνες και τους εργαζομένους για τη ματαίωση των εκδηλώσεων και παράλληλα να ενισχύσει τον χώρο με θεσμικά και οικονομικά μέτρα.

Είναι καιρός, να στηριχτούν έμπρακτα οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και τον Πολιτισμό της».

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.