Πόσο κοστίζει το κρέας σε κάθε χώρα της ΕΕ – Σε ποια χώρα πωλείται «χρυσάφι» – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα



Τις διαφοροποιήσεις στην τιμή του κρέατος ανά την Ευρώπη αποτυπώνει έρευνα της Eurostat που δημοσιεύεται την Τρίτη 18 Αυγούστου.

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε κρέας για μπάρμπεκιου όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε πως κινούνται οι τιμές του στην χώρα σας, σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Με αυτή την εισαγωγή, η ιστοσελίδα της Eurostat δίνει έναν πίνακα με την τιμή του κρέατος στις 27 χώρες της ΕΕ.

Ο δείκτης τιμής κρέατος στην ΕΕ

Οι τιμές του κρέατος ανά χώρα, συγκρίνονται με τον μέσο όρο της ΕΕ και έτσι προκύπτει ένας δείκτης, στον οποίο με 100 σημειώνονται ο ευρωπαϊκός μέσος όρος και με βάση αυτόν διαρθρώνεται η τιμή του κρέατος ανά χώρα.

Τα αποτελέσματα για το 2019 δείχνουν πως οι τιμές του κρέατος ήταν υψηλότερες στην Αυστρία και το Λουξεμβούργο, ενώ ακολουθεί η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Φινλανδία.

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση με βάση την τιμή του κρέατος, πίσω από τη Σλοβακία και μια θέση πιο ψηλά από την Ισπανία. Η Κύπρος καταγράφει πιο χαμηλή τιμή από την χώρα μας, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται 17η πίσω από την Ισπανία.

Η κατάταξη των χωρών αναφορικά με την τιμή πώλησης του κρέατος στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, σε αστρονομικές τιμές πωλείται το κρέας στην Ελβετία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία που συμμετέχουν στην στατιστική έρευνα, παρότι δεν ανήκουν στην ενωμένη Ευρώπη.

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής τηλεόρασης BFMTV, πως οι διαφορές αυτές στην τιμή του κρέατος από χώρα, σε χώρα, οφείλεται στη διαφορά του βιοτικού επιπέδου μεταξύ των κρατών-μελών. Ωστόσο, η διαφοροποίηση στην τιμή δεν εξηγείται μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, με την πρώτη να βρίσκεται 31% πάνω από τον μέσο όρο και το Βερολίνο μόλις 6,4%.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.