Επίσκεψη του Στάθη Κωνσταντινίδη στους συνεταιρισμούς του Βελβεντού ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ

Συναντήσεις συνεργασίας με τις διοικήσεις των συνεταιρισμών ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, μετά την ολοκλήρωση των οποίων δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησα κύκλο συνεργασιών με φορείς και εκπροσώπους καλλιεργητών της περιοχής, προκειμένου να σχηματίσω ολοκληρωμένη εικόνα των προβλημάτων που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις παραγωγές στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Αν και δεν μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής αποτίμηση της ζημιάς, οι εκτιμήσεις είναι αποκαρδιωτικές, αφού εκτός από την τρέχουσα απειλείται και η παραγωγή της επόμενης χρονιάς. Μέλημά μας είναι να επιδιώξουμε την ταχύτερη αποζημίωση των παραγωγών και την ενίσχυσή τους, ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι.

Το αισιόδοξο είναι ότι επειδή ακριβώς οι παραγωγοί είναι συνεταιρισμένοι έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν και αυτή τη δυσκολία: “Μπορεί να πέσαμε αλλά ξέρουμε να σηκωθούμε, αρκεί να έχουμε τη στήριξη της Πολιτείας”.

Είναι, όμως, φανερό ότι τα έντονα φαινόμενα θα μας συνοδεύουν τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμόσουμε και να προστατέψουμε τις παραγωγές μας από αυτούς τους κινδύνους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα διαθέσιμα εργαλεία και προγράμματα. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.