Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την κατάργηση του φόρου στις γονικές δωρεές για την απόκτηση πρώτης κατοικίας



Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ ενεργοποιούνται οι διατάξεις του ν. 4714/2020 γα τη φορολογία κεφαλαίου, σύμφωνα με τις οποίες καταργείται ο φόρος του 10% που επιβαλλόταν στις χρηματικές δωρεές και τις γονικές παροχές για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Τα δικαιούχα τέκνα που πληρούν τις προϋποθέσεις απαλλαγής θα μπορούν πλέον να αποδεχτούν τη γονική παροχή, η οποία δεν θα φορολογείται αυτοτελώς αλλά για τον υπολογισμό του φόρου θα υπάγεται στην κλίμακα της Α’ κατηγορίας. Το αφορολόγητο θα ισχύει για ποσά της τάξεως των 150.000 ευρώ ενώ για ποσά μέχρι 300.000 ευρώ ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 1%.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται τα τέκνα που επιθυμούν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία διότι θα μπορούν να δικαιολογήσουν το «πόθεν έσχες», ενώ παράλληλα δίνεται ώθηση στη συνέχιση της οικοδομικής δραστηριότητας που βρισκόταν σε ύφεση λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Προχωράμε μπροστά, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.