Θεσσαλονίκη: Φόβοι για λουκέτα σε 2.000 καφέ – μπαρ λόγω ωραρίου και ματαίωσης ΔΕΘ

Η απαγόρευση λειτουργίας μετά τις 12:00 το βράδυ και οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία αποτελούν νέο χτύπημα για τον κάδο της εστίασης

Νέο χτύπημα πως δέχεται ο κλάδος της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, με έντονους φόβους για λουκέτα σε καταστήματα που δεν θα αντέξουν το νέο ωράριο. Μεγάλο πλήγμα για τον συγκεκριμένο κλάδο, όπως και για άλλους επαγγελματίες, είναι και η ματαίωση της 85ης ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννη Φιλοκώστα.

«Από την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μετά τις 12:00 το βράδυ, κινδυνεύουν άμεσα τουλάχιστον 1.000 καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη. Όμως και από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, ακόμα 1.000 επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα το επόμενο διάστημα» λέει στο makthes.gr ο κ. Φιλοκώστας. Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα για περιορισμένο ωράριο που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή θα αναγκάσει πολλά μπαρ να δουλεύουν μόνο για δυο ώρες. «Ο κόσμος βγαίνει για ποτό μετά τις 21:00 και στις 12:00 θα πρέπει να φύγουν. Δεν ξέρω πόσοι πλέον θα βγαίνουν…» σημειώνει.

Την περίοδο της ΔΕΘ, περίπου το 80% των τζίρων των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βασίζεται σε επισκέπτες και εκθέτες που αυξάνουν την κινητικότητα στην αγορά…

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.