Σοκαριστικά βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Βηρυτό – Ακούστηκαν ως την Κύπρο – Τεράστιες καταστροφές, δεκάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες



Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, και περισσότεροι από 2.750 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στη Βηρυτό και ακούστηκαν ως την Κύπρο.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, όπως μεταδίδει το CNN, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο λιμάνι. Η ανταποκρίτρια του France 24, Leila Molana-Allen, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλα είναι «καλυμμένα με αίμα και σπασμένα γυαλιά».

Βίντεο από την έκρηξη στη Βηρυτό

Σύμφωνα με την «Daily Mail», που επικαλείται λιβανέζικα μέσα, άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια και πολλοί έχουν τραυματιστεί. Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV. Από την πλευρά του, ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι υπάρχουν πάνω από 100 τραυματίες.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές, με κτίρια να καταστρέφονται. Οπως μεταδίδει το CNN, σπίτια και κτίρια που βρίσκονται 10 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη έχουν υποστεί ζημιές.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν πολλούς τραυματίες να περπατούν στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία.

Στη συνοικία Ασραφίεχ, τραυματίες προσπαθούσαν να φτάσουν στο νοσοκομείο Οτέλ Ντιε.

 


 

Έξω από το ιατρικό κέντρο Κλεμανσό, πολλοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, περίμεναν να τους παραλάβουν οι τραυματιοφορείς.

Σχεδόν όλες οι βιτρίνες των καταστημάτων στις συνοικίες Χάμρα, Μπαντάρο και Χάζμιεχ έχουν σπάσει.

Έσπασαν επίσης τα παρμπρίζ και τα παράθυρα των αυτοκινήτων. Οχήματα έχουν εγκαταλειφθεί στη μέση του δρόμου, με τους αερόσακους ανοιχτούς.

Στο πλευρό του Λιβάνου η Ελλάδα -Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

«Η Ελλάδα έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό», τονίζει σε μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη & η ΓΓΠΠ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Ευρ. Μηχανισμό Πολ. Προστασίας εκφράζοντας την ετοιμότητά της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.