38α Λασσάνεια 2020 στην Κοζάνη: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των καλοκαιρινών εκδηλώσεων



Το 2020 θα μείνει στη μνήμη όλων μας, ως το έτος, που ενώ ο άνθρωπος έχει φθάσει τόσο ψηλά σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, έχει συνειδητοποιήσει πόσο αδύναμη και ευάλωτη είναι η ύπαρξή του. Είναι η χρονιά, που οι περισσότεροι από εμάς-αν όχι όλοι-αναθεωρήσαμε τις αξίες της ζωής και τροποποιήσαμε την ιεραρχική κλίμακα, σε εντελώς διαφορετική βάση. Ετσι η αξία του πολιτισμού μέσα από τη δημιουργία και την επικοινωνία τέθηκε στο επίκεντρο της ύπαρξής μας .

Ο Δήμος Κοζάνης, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατανοώντας την ανάγκη των πολιτών και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας , μέσα από τον συντονισμό των δράσεων των Νομικών του Προσώπων ( ΟΑΠΝ, ΔΗΠΕΘΕ, ΚΔΒΚ) , παρουσιάζει τις πολιτιστικές δράσεις του Καλοκαιριού και τις δράσεις των 38ων Λασσανείων και καλεί όλους-μικρούς και μεγάλους- να συμμετέχουν σε αυτές.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: Ελπίδα Κουϊμτζίδου
Πρόεδρος ΟΑΠΝ: Ζήσης Μάρας
Πρόεδρος Δηπεθέ: Νικόλαος Κέφαλος
Πρόεδρος ΚΔΒΚ: Ιωάννης Μυροφορίδης


ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
«Ο Τρελαντώνης» της Π. Δέλτα

Λίγα λόγια για το έργο:

«Ο Τρελαντώνης» Της Πηνελόπης Δέλτα σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Μαλακόζη, έρχεται να διασκεδάσει , να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών. Με μουσική, τραγούδια και χορό, ο Τρελαντώνης, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό Αντώνη Μπενάκη, παρέα με τις αδερφές του Αλεξάνδρα και Πουλουδιά – χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα- και τον μικρό του αδερφό του Αλέξανδρο, αναστατώνει την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν τη μεγαλοπρέπεια τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας. Σε μια άλλη εποχή, με άλλες συνήθειες μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Μαλακόζη
Διασκευή – Στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας
Χορογραφίες: Χρήστος Μυλωνάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Δήμητρα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Αναστασία Μαυροπούλου, Χρήστος Μυλωνάς, Βλάσσης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Προδρόμου, Σωτηρία Σακαλάκη

Σημείωση: Θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανονισμοί ασφαλείας.

Προπώληση με μειωμένη τιμή:

Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 8) ΤΗΛ. 24610 36028

Προπώληση 8€ –ΤΑΜΕΙΟ 10€


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
Η διεθνής επιτυχία, Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες
«Η δύναμη της φιλίας»

Οι αγαπημένοι ήρωες της παιδικής μας ηλικίας έγιναν παράσταση! Γενιές ολόκληρες έχουν διασκεδάσει αλλά και διδαχθεί με τους πολύχρωμους Μικρούς Κυρίους και τις υπέροχες Μικρές Κυρίες! Τώρα ζωντανεύουν στη σκηνή! Πρόκειται για την επίσημη παράσταση των Μικρών Κυρίων στην Ελλάδα και είναι μια διαδραστική παραγωγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες : Η δύναμη της φιλίας προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων Μικρών Κυρίων, τα τραγούδια τους και τη συμμετοχή των παιδιών. Η σειρά Μικροί κύριοι – Μικρές Κυρίες από το 1971 είναι σε παγκόσμιο επίπεδο μία από τις διασημότερες και πιο δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων, έχει γίνει τηλεοπτική εκπομπή, έγινε μουσειακή έκθεση στο Παρίσι ενώ αναμένεται και η ομώνυμη ταινία.

Λίγα λόγια για το έργο

Η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη σήμερα. Είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο. Μιλάει πολύ και δεν χαμογελά ποτέ και γι’ αυτό δεν έχει καθόλου φίλους. Ξαφνικά η κυρία Άμπρα Κατάμπρα εμφανίζεται και με τη βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι τη χαρά με τη δύναμη της φιλίας!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα, Κείμενο-στίχοι: Καλλιόπη Παπαδάκη Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη, Σκηνικά: Λορέντζο Μπελλέλι, Κατασκευές Μασκότ: Ανεμοσκορπίσματα, Κατασκευή κοστουμιών: Moda System, Ειδικές κατασκευές: Πένη Δάνη Φωτισμοί: Ανδρέας Μπουζάνης, Υπεύθυνος Σκηνής: Γιώργος Κατσιβαρδέλος, Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Κατερίνα Νικολάου, Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία Θεάτρου

Παίζουν: Αναστασία Ευσταθοπούλου, Ελίζα Κιτσικίδου, Λένα Μισχοπούλου, Στράτος, Μπαπαγιαννάκης, Θανάσης Τζιατζιάφης

Γενική Είσοδος: 10,00 €

Ειδικές τιμές για Group τηλ. 6955992616

Διάρκεια: 75΄


ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
«Ο Μικρός πρίγκιπας» Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ

Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους στην Πάτρα για 2 συναπτά χρόνια στον Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο, ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Βασικό μήνυμα του έργου είναι η σημασία που έχει να αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα γύρω του με την καρδιά και την ψυχή, χωρίς να παρασύρεται από όσα απλά βλέπει. Η δυνατότητα να βλέπει κανείς πέρα από την ύλη, πέρα από τα δεδομένα, αποτελεί για το συγγραφέα σημαντικό στοιχείο της ζωής των ανθρώπων. Τα πράγματα που αξίζουν βρίσκονται κρυμμένα και επειδή οι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη στο τι βλέπουν, αυτό τους οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια…» εκμυστηρεύεται η αλεπού στο Μικρό Πρίγκιπα. Αυτό αποτελεί και το περιεχόμενο του μαθήματος της αλεπούς αλλά ταυτόχρονα και το μήνυμα του συγγραφέα προς όλους τους αναγνώστες.

Συντελεστές

Θεατρική Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου. Σκηνογραφία-Πρωτότυπες Κατασκευές: Ένο Σκονδράνη, Ενδυματολογία: Μαρία Ασημακοπούλου, Φωτισμοί: Γεράσιμος Ντάβαρης, Πρωτότυπη Μουσική- Σύνθεση : Βαγγέλης Μουρελάτος, Κινησιολογία: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου, Αφίσα- Video Animation: Κλέων Ζησιμόπουλος, Τεχνικός Ήχου και Φωτισμών: Τρύφωνας Παναγιωτάκης.

Παραγωγή: ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ

Διανομή

Αφηγητής-πιλότος-αλεπού: Γεράσιμος Ντάβαρης

Το αληθινό πρόσωπο του βασιλιά-επιχειρηματίας-γεωγράφος- έμπορος χαπιών: Διονύσης Βούλτσος

Μικρός πρίγκιπας: Δήμητρα Κωνσταντίνου

Τριαντάφυλλο-Ματαιόδοξος- φίδι: Ελένη Μεσσήνη

Bασιλιάς-φανοκόρος-κλειδούχος: Γιάννης Γκοτσόπουλος

Τιμή εισιτηρίου: 9 € ενηλίκων , 8 € παιδικό,

8 € προπώληση (ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΡΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ 11 ΚΟΖΑΝΗ )

Τηλ. Επικοινωνίας:6949613771- 6937492516


«Αχ Έρωτα»
ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
23, 24, 25 & 26/7/2020 ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του, το έργο

«Αχ Έρωτα!». Μία παράσταση ύμνος στην δύναμη της αγάπης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Μία παράσταση- σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεντερίκο Γκαρθία ΛΟΡΚΑ. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού».

«Αχ Έρωτα…!». Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο! Ένα έργο, παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό. Όπως ο Έρωτας. Όπως τον μελοποίησαν μεγάλοι Έλληνες συνθέτες, όπως ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Λεοντής και ο Γλέζος.

«Αχ Έρωτα…!» μία παράσταση – σύνθεση όλων των τεχνών με οδηγό ένα συγγραφέα που σε όλες τις τέχνες εντρυφούσε, για να τραγουδήσει τον Έρωτα και τον Άνθρωπο, όπως τον πλησίασε, τον παρατήρησε και τον αγάπησε.

Συντελεστές

Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Χαρά Τσουβαλά
Στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Κωτούλας.

Στην παράστασή ακούγονται τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών, πάνω στην ποίηση του Λόρκα.
*Στο ρόλο της Μπερνάντα Άλμπα ακούγεται η φωνή της μεγάλης κυρίας του θεάτρου Λήδας Πρωτοψάλτη

Παίζουν: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χρήστος Ντόβας, Πελαγία Αγγελίδου, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ για Κοζάνη και Πτολεμαΐδα : 12€


ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
Αρκάς «Ζωή Μετά»
Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», από αρχές Ιουλίου, με σταθερή βάση κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή στον υπέροχο θεατρικό κήπο και την open air σκηνή του Θεάτρου Χυτήριο, θα περιοδεύσει και στις γειτονιές της Ελλάδας με τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του ΑΡΚΑ (η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης” και “Χαμηλές Πτήσεις”), στην πιο χιουμοριστική παράσταση του καλοκαιριού «ΖΩΗ ΜΕΤΑ»

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, η Σοφία Βογιατζάκη, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο Χρήστος Τριπόδης και ο Δημήτρης Αγοράς που υπογράφει τόσο την θεατρική διασκευή όσο και την σκηνοθεσία, ως σύγχρονοι ήρωες του ΑΡΚΑ θα ξεπηδήσουν και θα ζωντανέψουν μέσα από τις νέες σελίδες των κόμικς, για να φέρουν λυτρωτικά γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου αλλά και στα χείλη όλων των θεατών που θα απολαύσουν την παράσταση τόσο στο κλεινόν άστυ όσο και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Στην παράσταση “Η Ζωή Μετά”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με πολύ χιούμορ και με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γιαννόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Πέτρος, Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Αγοράς.

Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς, Σκηνικά : Λία Ασβεστά, Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Διάρκεια παράστασης: 80’ (χωρίς διάλειμμα)

Γενική είσοδος: 15€,

(άνω των 65, άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικό) 12€,

10 € μαθητικό

Προπώληση: 12 €, https://www.viva.gr/ και https://www.ticketservices.gr/


«Καλιφόρνια dreaming»
ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
29/7/2020 ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

«Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη

Το «Καλιφόρνια Ντρίμιν», γράφτηκε το 2001 και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 2003. Από τότε μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε πολλά θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, που όλα θεωρούνται «καθοδηγούμενα» και «προκατασκευασμένα», τέσσερα νέα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) κωμικά, αφασικά, απελπισμένα, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία, ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα και να βρουν την δική τους «Ιθάκη»! Με αφορμή ένα έγγραφο της στρατολογίας που καλεί τα δύο αγόρια να παρουσιαστούν στο στρατό, αποφασίζουν να φύγουν εκτός Ελλάδος για να βιώσουν το δικό τους όνειρο ή …μια ακόμα αυταπάτη; Το ταξίδι είναι δύσκολο και η μόνη βοήθειά τους είναι οι εαυτοί τους. Έτσι ο ένας συλλαμβάνει το σχέδιο «απόδρασης» και παρασύρει τους άλλους τρείς της παρέας σε τραγελαφικές περιπέτειες, όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, δοκιμάζεται η φιλία τους, οι ερωτικές σχέσεις τους και στο τέλος ….

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης – Χρήστος Χρήστου / Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς / Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα/ Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ(αλφαβητικά)

Παπαδημητρίου Μιχάλης(Άρης)/ Σταματοπούλου Δανάη(Κική)/ Τζελέπη Αναστασία (Γιούλη) / Χρήστου Χρήστος(Ντίνος)

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€,

Φοιτητές, Συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, Άνεργοι, 7€

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη 10€


Δευτέρα 3 Αυγούστου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
Ώρα 21:00
Vamos με την Ιωάννα Φόρτη «Μέντα και Κανέλα»

Το Μουσικό Σύνολο Vamos με την Ιωάννα Φόρτη παρουσιάζει το project «Μέντα και Κανέλα» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Ένα πρόγραμμα με μουσικές του κόσμου μέσα από την «Μουσική ματιά» του Vamos Ensemble. Ένα πολυμελές σχήμα με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» του ήχο. Τo “Vamos Ensemble” πρωτοεμφανίστηκε στα Χανιά πριν από πέντε χρόνια και έχει ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης. «H όπερα συναντά το ρεμπέτικο, η ιρλανδέζικη μουσική την παραδοσιακή ελληνική μουσική, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι, ο Bregovic τον Σαββόπουλο, ο Βαμβακάρης τους Rolling Stones…». Οι παραστάσεις τους χαρακτηρίζονται από τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις

και το πάντρεμα παραδοσιακών οργάνων, όπως είναι η κρητική λύρα, με κλασικά όργανα.

Η Ιωάννα Φόρτη, από τις πλέον έμπειρες και ευέλικτες ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει διακριθεί σε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα. Η γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη το 2000 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας καριέρας που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε Ελλάδα, ΝέαΥόρκη, Λονδίνο, Γερμανία (Carnegie Hall, Queen Elisabeth Hall, Neuköllner Oper Berlin, Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.λπ.), συνεργασίες με τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, μαέστρους, τραγουδιστές και σκηνοθέτες, ηχογραφήσεις και δισκογραφία. Έχει διατελέσει μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Δημήτρης Ψώνης μαθαίνει σαντούρι με τον Τάσο Διακογιώργη και σύνθεση με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Συνεργάζεται με τον Χρήστο Λεοντή, Θάνο Μικρούτσικο και Μάνο Λοΐζο και ήταν μέλος της Οπισθοδρομικής Κομπανίας. Το 1984 εγκαταστάθηκε στην Μαδρίτη όπου και παίρνει το ανώτατο πτυχίο στα κρουστά από το Real Conservatorio Superior de Madrid Από το 1994 άρχισε να στρέφεται στην ανατολική τροπική μουσική μελετώντας κρουστά, σαντούρι, σάζι, ούτι, λύρα κ.α. Για πολλά χρόνια συνεργάζεται με την πιο γνωστή τραγουδίστρια της Καταλονίας, την Maria del Mar Bonet, τον μουσικό της τζαζ Javier Paxarino, καθώς και με τον Eliseo Parra, που ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική της Ισπανίας.

Τα τελευταία 14 χρόνια είναι στενός συνεργάτης του Jordi Savall δίνοντας πλήθος συναυλιών σε όλο τον κόσμο και ηχογραφώντας

Οι μουσικοί:

Κώστας Κεχράκος – κοντραμπάσο, τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια
Θανάσης Παπαθανασίου – κόρνο, μεταλλόφωνο, τραγούδι, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας
Νίκος Φραγκιαδάκης – πιάνο, επιμέλεια παραγωγής
Πρόδρομος Καραδελόγλου – μαντολίνο, κιθάρα, κρητική λύρα, τραγούδιΚώστας Κανέλλος – κλαρινέτο
Κατερίνα Σαραντινού – τσέλο
Maria van den Dool – τσέλο
Χριστίνα Πασχάλη – βιολί
Ισαβέλλα Σταυρίδου – βιολί
Όλγα Παπαδημητρίου – βιολί
Πέτρος Δούναβης– βιολί
Έλενα Ορμυλιώτου– βιολί
Birgit Reimer – βιολί
Τheo Kraaijvanger – ευφώνιο
Γιώργος Σταθόπουλος – Τρομπόνι
Κυριάκος Αλεξίου – κρουστά


ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.30

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ «Μίκης Θεοδωράκης»

Συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη
«Να’ μαστε»
Καλοκαίρι 2020

Να ‘μαστε λοιπόν. Για να υποκλιθούμε στο τραγούδια που θέλουμε να τραγουδάμε παρέα. Για να υποκλιθούμε στο ελληνικό καλοκαίρι που πάντα μας φέρνει κοντά. Για να σας στείλουμε όλη μας την ενεργεία από σκηνής και να δεχτούμε τη δική σας επί σκηνής. Τραγούδια δικά μου και άλλα σαν δικά μου που όλα τους έχουν μέσα τους αυτό που θα ήθελα να σας πω φέτος. Αυτό το καλοκαίρι ας κάνουμε την ενέργεια μας ένα τραγουδώντας!

Η ζωή επιμένει, η χαρά ας την συντροφεύει!

Ελεωνόρα

Μαζί της επί σκηνής σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί:

Δημήτρης Μπαρμπαγάλας / κιθάρες, Μιχάλης Καπηλίδης / τύμπανα, Ντίνος Χατζηιορδάνου / ακορντεόν, Βασίλης Νησσόπουλος / μπάσο, Ηλίας Λαμπρόπουλος / βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι.

Ηχοληψία: Brian Coon
Φώτα / Σχεδιασμός φωτσιμού: Phil Hills

Γενική είσοδος:15€, Παιδικό 10€, Προπώληση:13€

Προπώληση εισιτηρίων: viva wallet, ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΟΖΑΝΗ,VODAFONE ΣΕΡΒΙΑ, ΤΟΜΑΣ CAFE ΚΟΖΑΝΗ Μοναστηρίου 70, ΜΟΡΦΗ CAFE ΒΕΛΒΕΝΤΟ

Πληροφορίες:6932201514


ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
«Η παγωμένη πριγκίπισσα»

Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζει, το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών, ¨Παγωμένη Πριγκίπισσα 2 ¨ σε θεατρική διασκευή.

Το βασίλειο της Αμόρα βρίσκεται για άλλη μία φορά σε κίνδυνο. Η Έλσα ακούει μια μυστηριώδη φωνή που την καλεί στο Μαγεμένο Δάσος και ξυπνάει τα πνεύματά του. Αποφασίζει να ταξιδέψει εκεί με τους φίλους της προκειμένου να σώσει το βασίλειο και όλοι μπλέκονται σε μία νέα συναρπαστική αλλά και συγκινητική περιπέτεια!

Σκηνοθεσία : Νίκος Μαδέρης

Παίζουν: Όλγα Μαρκούλη, Μυρτώ Χαλέμη, Εύα Βασιλειάδου, Αλεξάνδρα Τσαρσιταλίδου, Νίκος Σιμητόπουλος, Στέργιος Μαδέρης.

Γενική είσοδος 6€
Κρατήσεις 6936073379


Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικό Χώρος & Μουσείο Αιανής)

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

Τρίτη 25 Αυγούστου
ώρα 21.00

Μουσείο Αιανής Κοζάνης (αύλειος χώρος)
Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΘ
Μουσική διεύθυνση/βιολί: Σίμος Παπάνας
Έργα Σ. Μιχαηλίδη, A. Vivaldi

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Μουσείο Αιανής Κοζάνης (αύλειος χώρος)
Σεξτέτο εγχόρδων με άρπα, φλάουτο και κλαρινέτο της ΚΟΘ
Έργα W.A. Mozart, M. Ravel, L.v. Beethoven


«Όρνιθες»
ΚΘΒΕ
25/8/2020 ώρα 21.00
Υπαίθριο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Ποντοκώμης Κοζάνης

Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά -που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν- αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος του προτείνει να ιδρύσουν από κοινού μια νέα Πολιτεία -μεταξύ ουρανού και γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους και όπου τα πουλιά θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί. Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η νέα Πολιτεία, η φήμη της εξαπλώνεται, γίνεται μόδα ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά αυτό αναστατώνει τους θεούς. Επισκέπτες από γη και ουρανό πάνε κι έρχονται και όλοι προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της. Ο Πεισθέταιρος συνδιαλέγεται με Θεούς και ανθρώπους, συνάπτει ή απορρίπτει συμμαχίες, επιβάλλει τους δικούς του κανόνες -ακόμα και με τη βία- πάντα στο όνομα της Δημοκρατίας, παντρεύεται την κόρη του Δία και ανακηρύσσεται παντοκράτορας. Η νέα Πολιτεία είναι μια ουτοπία που διέπεται από λογικούς κανόνες και λειτουργεί ως φανταστικό πείραμα. Τι θα γινόταν αν η ανθρώπινη λογική δοκίμαζε τα όρια της πιο αδιαμφισβήτητης(;) εξουσίας; Ο Αριστοφάνης, με εργαλεία του τη σάτιρα και τη φαντασία, καταφέρνει να μετουσιώσει την πίκρα και την αγανάκτηση σε κωμικότητα και να αναδείξει ακόμα μια φορά τη λυτρωτική λειτουργία του γέλιου.

Ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Όρνιθες» το 414 π.Χ., στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου και μέσα από το έργο του ασκεί οξύτατη κριτική στην αθηναϊκή δημοκρατία και στον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί της. Αν και η σάτιρα συνδέεται άμεσα με τον τόπο και τον χρόνο γραφής, η ευρηματική μετάφραση του Κ.Χ. Μύρη κατορθώνει να μεταφέρει το κείμενο στο σήμερα και να το αποδώσει μέσα από έναν λόγο τολμηρό και επίκαιρο.

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Ταξιάρχης Χάνος και ο Χρήστος Στέργιογλου, πλαισιωμένοι από πολυπληθή θίασο ηθοποιών.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης, Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας, Σκηνικά: Κένι ΜακΛέλαν, Κοστούμια: Δέσποινα Ντάνη, Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου, Μάσκες: Μάρθα Φωκά, Κίνηση μάσκας: Σίμος Κακάλας, Βοηθός σκηνοθέτης: Μιχάλης Σιώνας, Βοηθός σκηνοθέτη: Αντρέας Κουτσουρέλης, Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστόφορος Μαριάδης, Βοηθοί σκηνογράφου- ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία, Κέλλυ Εφραιμίδου, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη, Μαριλύ Βεντούρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελευθερία Αγγελίτσα (Τριβαλλός), Λίλα Βλαχοπούλου (Υπηρέτης του Έποπα), Ιωάννα Δεμερτζίδου (Κήρυκας, Πουλί από το Παρελθόν), Δημήτρης Διακοσάββας (Κινησίας), Αριστοτέλης Ζαχαράκης (Επιθεωρητής, Ψευδομάρτυρας), Χριστίνα Ζαχάρωφ (Ψευδομάρτυρας, Δούλος), Στεφανία Ζώρα (Β΄ Αγγελιοφόρος), Ήριννα Κεραμίδα (Ψευδομάρτυρας, Δούλος), Μαριάννα Κιμούλη (Κήρυκας), Γιώργος Κολοβός (Προμηθέας), Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη (Κήρυκας), Μάρα Μαλγαρινού (Κήρυκας, Πουλί Δερβίσης), Τατιάνα Μελίδου (Ψευδομάρτυρας, Βασιλεία), Χρυσή Μπαχτσεβάνη (Κήρυκας), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Ίρις), Βασίλης Παπαδόπουλος (Μέτων, Ψευδομάρτυρας), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Ηρακλής), Θανάσης Ραφτόπουλος (Μέτων, Ψευδομάρτυρας), Θανάσης Ρέστας (Α΄ Αγγελιοφόρος, Ποσειδών), Γιάννης Σαμψαλάκης (Ευελπίδης), Περικλής Σιούντας (Συνταγματολόγος, Ψευδομάρτυρας), Κατερίνα Σισίννι (Αγγελιοφόρος), Βασίλης Σπυρόπουλος (Ιερέας), Χρήστος Στέργιογλου (Έποπας), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Ποιητής), Ιώβη Φραγκάτου (Χρησμολόγος), Ταξιάρχης Χάνος (Πεισθέταιρος)

Χορός των πουλιών: Ελευθερία Αγγελίτσα, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Χριστίνα Ζαχάρωφ, Στεφανία Ζώρα, Ήριννα Κεραμίδα, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Κολοβός, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μάρα Μαλγαρινού, Τατιάνα Μελίδου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Περικλής Σιούντας, Κατερίνα Σισίννι, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιώβη Φραγκάτου

Εισιτήρια: 12 ευρώ

8 ευρώ (ΑμΕΑ, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι)


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ώρα 20.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο
Χάνσελ & Γκρέτελ Αδελφών Γκρίμμ

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας , κλείνοντας αισίως τα 11 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου ,παρουσιάζει για 10 ο συνεχόμενο καλοκαίρι στην πόλη σας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά & μεγάλων φίλων μας!!!

Μέσα στο παγωμένο και σκοτεινό δάσος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ περιπλανώνται πάρα πολλή ώρα και ενώ η πείνα τους μεγαλώνει συνεχώς ,αντιλαμβάνονται πως έχουν χαθεί! Ξαφνικά και για καλή τους τύχη , βλέπουν ένα πολύ παράξενο σπίτι ανάμεσα στα δέντρα … ένα σπίτι που δεν μοιάζει με τα άλλα .Ένα σπίτι που σίγουρα δεν έχουν ξαναδεί έως τώρα. Η οροφή του, οι τοίχοι του, η πόρτα του και ακόμα και τα παράθυρα του είναι φτιαγμένα από γλυκά, καραμέλες και σοκολάτα! Παντού γλυκά! Αλλά τι είναι μέσα; Μια πολύ καλή γιαγιά που θα τα περιποιηθεί … Έτσι φαίνεται στην αρχή τουλάχιστον γιατί η αλήθεια είναι πως στην συνέχεια άθελά της η μάγισσα, θα ενώσει ακόμα περισσότερο τα δύο αδέλφια, θα τα δυναμώσει και θα τα πείσει πως η συνεργασία η αγάπη & η κατανόηση μεταξύ τους θα τα οδηγήσει πίσω στον αγαπημένο τους πατέρα!

Συντελεστές παράστασης

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ιωάννα Δάρμη , Νίκος Παπαγιάννης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου.

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Γιώργος Πούλης Σκηνογραφία : Εμμανουέλλα Αλφιέρη, Κοστούμια : Τέτα Βασιλάτου, Σχεδιασμός Φωτισμών : Δημήτρης Νίκου, Γραφιστικά : Στέλιος Καλογεράκης Ειδικές Κατασκευές : Θανάσης Γραμμένος, Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Καράτζιος, Ζωγραφική : Μίνα Ασημακοπούλου Τεχνικός Σκηνής : Σάκης Σακελλαρίου, Παραγωγή , Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διάρκεια : 80 λεπτά (με Διάλειμμα)

Προπώληση : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ – 24610 24717
Προπώληση 8€ – Ταμείο 10€ – INFO – 6974797109
VIVA.GR

κείμενο – σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ


«Από θέση Ισχύος»
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
30/8/2020 ώρα 21.15
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2020 την παράσταση «Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις Σέρρες 27 & 28 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο του Αριστοτελείου εκπαιδευτηρίου και στην συνέχεια θα παρουσιαστεί σε όλα τα φεστιβάλ και ανοιχτά θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Αθήνα.

Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος. Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα και φλερτάρουν με τη δημαγωγία.

Ο πολίτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της ιστορίας.

Λόγοι αστικής δημοκρατίας και στρατηγικής ευφυΐας.

Ηγέτες με πολιτικές αρετές και Ηθική. Αλαζονικοί και στοργικοί ,συναισθηματικοί ενίοτε και ψυχροί λόγοι που εκφωνήθηκαν στις πιο κρίσιμες καμπές του Αρχαίου Κόσμου. Θρυλικές μάχες μιας ιστορικής πραγματικότητας που μας περικλείει

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, η Σικελική εκστρατεία, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Περικλής, ο Θεμιστοκλής, ο Αλκιβιάδης, παρελαύνουν και εφορμούν, καθοδηγούν και υποδεικνύουν την ατομική ευθύνη στην συλλογική δράση. Φιλοδοξίες και όνειρα, ήρωες και αποστάτες.

Η παράσταση με άξονα τους λόγους αυτούς όπως μας παραδοθήκαν από τους Θουκυδίδη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Αρριανό, Διόδωρο και Σικελιώτη και με την φόρμα της Αρχαίας τραγωδίας γίνεται μια εποποιία ιστορικής αναζήτησης στο επίκεντρο της οποίας είναι ο Άνθρωπος-Πολίτης, η αρετή, η συμμετοχή στα κοινά, η ανάγκη για συλλογικότητα.

Οι λόγοι των αρχαίων μας δίνουν τις απαντήσεις που αναζητούμε ακόμα και σήμερα, για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, την αρετή, την ελευθερία. Μας προσφέρουν γνώση ακριβή, και ματιά κριτική απέναντι στην ιστορία και τους κύκλους της, για να φτάσουμε στο σήμερα και να αναρωτηθούμε, τι έχει αλλάξει γύρω μας, τι μάθαμε τι ενστερνιστήκαμε και τι όχι.

Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Σύλληψη –Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Δραματουργία-έρευνα – επιλογή κειμένων : Κάτια Σωτηρίου Ενκε Φεζολλάρι
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Συγγραφική επιμέλεια : Σοφία Καψούρου
Βοηθός Σκηνοθέτη : Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου

Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 20΄ λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος : 10€
Μειωμένο : 8 € (ανέργων /φοιτητικό/ πολυτέκνων/ΑΜΕΑ/ άνω των 65 ετών και παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών )

Ηλεκτρονική Προπώληση στο viva.gr


ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
«ART» Γιασμίνα Ρεζά
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Καλοκαιρινή Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Μετά από δύο χρόνια επιτυχίας, σχεδόν 70.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχόμενα sold out και εξαιρετικές κριτικές, το ART, η πιο έξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, ξεκινάει από τα μέσα Ιουλίου περιοδεία στις πιο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Την μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής.

Η υπόθεση:

Ο Σερζ, ο Ιβάν και ο Μαρκ είναι φίλοι. Κολλητοί. Η σχέση τους είναι τίμια και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής φιλίας.. μέχρι που με αφορμή έναν πίνακα λευκό, που δεν παρουσιάζει κανέναν και τίποτα, αρχίζουν να ξεσκεπάζονται όλα τα προβλήματα και των τριών χαρακτήρων. Προβλήματα της φιλίας του γάμου, της τέχνης, του χωρισμού, του έρωτα και της προδοσίας.

Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία που όσο αυξάνεται το γέλιο, τόσο αυξάνεται και το βάθος του ψυχισμού των ηρώων. Εκεί οφείλεται άλλωστε η τεράστια επιτυχία που έχει σε όλα τα επίπεδα, ταξικά, πνευματικά, πολιτικά.

Ένα γέλιο που θα μας βοηθήσει να ακούσουμε για πρώτη φορά κάποιες χορδές της ψυχής μας.

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μαρία Φιλλίπου

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλιεράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Γενική είσοδος:17€
Προπώληση:14€


«Βάκχες»
Eνισχυτική αυτοχρηματοδοτούμενη συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
5/9/2020 ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Η παράσταση «Βάκχες», μια διαφορετική ανάγνωση πάνω στο αριστούργημα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Ο θεός Διόνυσος φθάνει με ανθρώπινη μορφή στη Θήβα, πατρίδα της μητέρας του Σεμέλης, μαζί με τις Βάκχες που τον λατρεύουν για να επιβάλει τη λατρεία του. Ο εξάδελφός του Πενθέας, γιος της Αγαύης και ασκών την εξουσία στην πόλη, προσπαθεί να παρεμποδίσει τη νεόφερτη λατρεία, καταδιώκοντας τις μεταμορφωμένες από το θεό σε μαινάδες γυναίκες της Θήβας και συλλαμβάνοντας τον «μυστηριώδη ξένο» ως λάγνο διαφθορέα τους.

Η απόφασή του να μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να τις κατασκοπεύσει σε ώρα έκστασης στον Κιθαιρώνα αποβαίνει μοιραία, αφού τον αντιλαμβάνονται και τον διαμελίζουν. Στις φρικαλεότητες πρωταγωνιστεί η ίδια του η μητέρα, που επιστρέφει στη Θήβα κρατώντας το κεφάλι του και νομίζοντας ότι έχει σφάξει ένα λιοντάρι…

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, βραβευμένου με Κάρολος Κουν, αποκτούν μία άλλη διάσταση, ακόμη και χωροταξικά. Μέσα σε μια παραμελημένη παιδική χαρά ζει και βασιλεύει ένα νεαρό αγόρι, ο Πενθέας. Εκεί καταφθάνει ο νέος θεός Διόνυσος με ομάδα πιστών με σκοπό να εδραιώσει τη λατρεία του στον παρηκμασμένο χώρο. Με την άφιξή του τα πάντα αποκτούν νέα υπερβατική και αχαλιναγώγητη πνοή…

Εισιτήρια: 15 ευρώ

12 ευρώ (ΑμΕΑ, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.