Ένας χρόνος χωρίς τον μεγάλο Πόντιο Ολυμπιονίκη Γιώργο Ποζίδη – «Ραγίζουν καρδιές» τα λόγια της οικογένειας



Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης και αγαπημένος Πόντιος Γιώργος Ποζίδης.

Στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε στην Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και μέσα σε φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα.

Τη συγκίνηση κορύφωσε η οικογένεια του εμβληματικού αθλητή και ηγέτη των Ποντίων , μέσα από επιστολή ύμνο προς τον αγαπημένο πατέρα και σύζυγο!

Η σύζυγος Κυριακή και τα τρία παιδιά του ο Θόδωρος, ο Μιχάλης και η Ευμορφίλη αποτυπώνουν τα αισθήματα που τους κυριεύουν τους τελευταίους 12 βασανιστικούς μήνες, ενώ παράλληλα με την ευγνωμοσύνη για όσα τους έχει προσφέρει μεταφέρουν την υπερηφάνεια τους αλλά και το ιερό βάρος του ονόματός του, που τους συνοδεύει.

«Ραγίζουν καρδιές» τα λόγια της οικογένειας του Γιώργου Ποζίδη στον ένα χρόνο χωρίς τον μεγάλο Πόντιο Ολυμπιονίκη

Η συγκινητική επιστολή:

«Μας μεγάλωσες με απέραντη αγάπη, στοργή και αφοσίωση. Όταν τα υπόλοιπα παιδιά έψαχναν τον παιδικό τους ήρωα, εμείς τον βλέπαμε καθημερινά στο σπίτι μας, ΕΣΕΝΑ!

Μας ενέπνεες με την ανθρωπιά, την καλοσύνη και την συμπονετικότητά σου…

Κράτησες ψηλά την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και τα ιδανικά σου! Μας δίδαξες την τέχνη της βιοπάλης, τις αρχές και τις αξίες της ζωής!

Μας έμαθες να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε, να λυγίζουμε αλλά και να μη σπάμε, να προσφέρουμε και να αγαπάμε, χωρίς αντάλλαγμα…

Γαλούχησες μια τεράστια οικογένεια, φίλων, γνωστών, μα και αγνώστων, τους οποίους ένωσες μες στην παραδεισένια αγκαλιά σου!

Ξεπέρασες τις προσδοκίες προσφοράς και συμπαράστασης απέναντι στους συνανθρώπους σου, συμπορευόμενος στους φόβους, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους. Τίμησες παλικαρίσια την πατρίδα σου, τα ήθη, τα έθιμα και την Ποντιακή καταγωγή σου! Ένας γνήσιος Ολυμπιονίκης, στην παλαίστρα, αλλά και στη ζωή σου.

«Ραγίζουν καρδιές» τα λόγια της οικογένειας του Γιώργου Ποζίδη στον ένα χρόνο χωρίς τον μεγάλο Πόντιο Ολυμπιονίκη

Η υπερπροσπάθεια αυτή, ανταμείφθηκε από αγάπη, τιμή και σεβασμό, μιας και επέλεξες στη ζωή σου να αγαπάς τους ανθρώπους και όχι τα υλικά αγαθά…

Η κληρονομιά που μας άφησες είναι βαριά, είναι το πνεύμα σου που θα μας οδηγεί, είναι το όνομά σου!

Ήσουν και θα είσαι η έμπνευση για το μέλλον μας! Η ζωή σου ένα όμορφο παραμύθι, γραμμένο από τα δάχτυλα του Δημιουργού.

Στην επίγεια ζωή, κέρδισες την μακάρια αθανασία, μιας και θα ζεις καθημερινά στη σκέψη μας!

Με τον αγώνα σου, την αυτοθυσία σου, την μεταμέλεια και την ταπεινότητά σου, δικαιούσαι και μια θέση στην αιωνιότητα, μα πιο πολύ ελπίζουμε στο έλεος του Θεού και προσευχόμαστε για την ανάπαυσή σου».

Πηγή: Paraskinio

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.