Αναδρομικός Εμπαιγμός – Του Βασίλη Μαρκόπουλου



Του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι το κίνημα των συνταξιούχων. Την εποχή που οι καρεκλοκένταυροι της ΓΣΕΕ έχουν ναρκώσει τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση των ενεργών εργαζομένων , το κενό αυτό κάλυψε η οργάνωση και η δυναμική δράση των συνταξιούχων όλων ανεξαίρετα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Την κάθε κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων τη διακρίνει το πείσμα , το θάρρος και η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαίων τους αιτημάτων. Και είναι δίκαια τα αιτήματα αυτά γιατί οι συντάξεις είναι το αποτέλεσμα των πολύχρονων εισφορών τους που με στερήσεις κατέβαλαν για να έχουν αξιοπρεπή και ήρεμα γηρατειά.

Το πολιτικό σύστημα για τα τιμημένα και περήφανα γηρατειά βρήκε την εύκολή λύση στο όνομα της αντιμετώπισης της χρεωκοπίας της Χώρας : α) να ‘’ κουρέψει ’’ με το έτσι θέλω τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των Γερμανικών και Γαλλικών Ιδιωτικών Τραπεζών και β) να περικόψει δραστικά τις κύριες , τις επικουρικές συντάξεις , να καταργήσει τα δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα , το επιδόματα γάμου , αδείας και το ΕΚΑΣ.

Δεν έφτανε αυτό μόνο , ακολούθησε ο Νόμος Κατρούγκαλου με το όριο των 1300 ΕΥΡΩ , το 4% για την υγειονομική περίθαλψη στις κύριες συντάξεις αυξήθηκε σε 6% , επιβλήθηκε το 6% και στις επικουρικές συντάξεις , με τη συμμετοχή μας στα φάρμακα να φθάνει στο 25% , δώρο της διακυβέρνησης Πατρός Μητσοτάκη. Εκατοντάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης λιμνάζουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία ,που έχουν αδειάσει από προσωπικό και μοιάζει με ανέκδοτο η προεκλογική εξαγγελία για εκκαθάριση και απονομή συντάξεων σε ένα 24ωρο.Περίπτωση γνωστού μου από τις αρχές του 2019 αίτηση δεν έχει χρεωθεί ακόμη !!!!

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές ανακεφαλαιοποιήσεις των Ελληνικών Τραπεζών , καμιά προσπάθεια ή έστω κουβέντα δεν έγινε και δε γίνεται για την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Μια από τις μορφές αγώνα , εκτός από τις συνταξιουχικές κινητοποιήσεις στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας ακόμα τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ , είναι και η δικαστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους που επικεντρώνεται στη λέξη ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. Κι εκεί που το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας τους δικαιώνει μερικώς , έρχεται η εκτελεστική εξουσία και εφαρμόζει ετσιθελικά και αυθαίρετα όχι το σύνολο της απόφασης , αλλά επιλεκτικά , ό,τι αυτή κρίνει και το εντάσσει αυθαίρετα στα δημοσιονομικά περιθώρια , ενώ η απόφαση δεν κάνει καμιά σχετική τέτοια αναφορά.

Το να έχεις ‘’ αρπάξει ‘’ απ τους συνταξιούχους 80 δις , να τους δικαιώνει η απόφαση περιορισμένα κατά πολύ στα 3,9 δις, να εξαγγέλλεις ότι θα επιστρέψεις 1,4 δις και τελικά να καταλήγεις σε 900.000 εκατ, αυτό ξεφεύγει από την ανθρώπινη λογική : είναι απάτη , ψέμα , υποτίμηση της νοημοσύνης και προσβολή της προσωπικότητας του ανώνυμου συνταξιούχου. Μπροστά σε όλα αυτά δεν υπάρχει άλλη λύση : Εντονότερος αγώνας , περισσότερο πείσμα , σφίξιμο της γροθιάς και των χειλιών μέχρι την τελική δικαίωση.

Η κυβερνητική προπαγάνδα σύσσωμη προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Οι κυβερνητικοί βουλευτές αρθρογραφούν στα τοπικά μέσα εκθειάζοντας τις κυβερνητικές επιλογές στο θέμα , δεν τους είδαμε όμως σε καμιά συγκέντρωση συνταξιούχων . πολλοί από τους οποίους είναι και ψηφοφόροι τους , να παρουσιασθούν και να απολογηθούν.

Κάνω μια πρόταση : Το συντονιστικό των συνταξιούχων στο Νομό να διοργανώσει ανοιχτή δημόσια συζήτηση στην κεντρική πλατεία της πόλης και να καλέσει εκπροσώπους και βουλευτές όλων των κομμάτων να τοποθετηθούν υπεύθυνα και δημόσια , κοιτάζοντας κατάματα τον κάθε συνταξιούχο , τον άλλοτε τιμημένο και περήφανο και τώρα υποτιμημένο.

Πριν ένα χρόνο στην προσπάθεια για την κατάληψη των ‘’χειμερινών ανακτόρων ‘’ του νέου ένοικου του Μαξίμου ακούγαμε λόγια παρηγοριάς , λόγια μελιστάλακτα για ένα διαφορετικό και ευοίωνο μέλλον που μας προετοίμαζε η νέα διακυβέρνηση. Τα περήφανα γηρατειά συντηρούν σήμερα ολόκληρες οικογένειες , όταν τα παιδιά και τα εγγόνια τους , με πτυχία , μεταπτυχιακά και διδακτορικά , παραμένουν άνεργα ή σε άλλες περιπτώσεις μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Το κάθε ΕΥΡΩ στον συνταξιούχο είναι επένδυση στην οικονομία , γιατί δεν θα κατατεθεί στην Τράπεζα , αλλά θα διοχετευθεί σε πληρωμές υποχρεώσεων στο Δημόσιο που τώρα λιμνάζουν και στην κατανάλωση που θα τονωθεί,κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη.

Η νέα διακυβέρνηση εξακολουθεί να είναι είναι μίζερη , ανεπαρκής , βαθειά νυχτωμένη και απόμακρη από τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας , πολύ κατώτερη των περιστάσεων , ναρκισσευόμενη από το λιβάνισμα των αυλοκολάκων , των παρατρεχάμενων και των ‘’ πληρωμένων πιστολιών ‘’ της μαζικής ενημέρωσης.

10 σχόλια στο άρθρο “Αναδρομικός Εμπαιγμός – Του Βασίλη Μαρκόπουλου

  1. Αν γίνει τώρα
    ένα γκάλοπ πανελλαδικα
    η ΝΔ θα είναι παλι
    20 μονάδες μπροστά.
    Επομένως καλά
    να παθετε.

  2. Αν γίνει τον σεπτέμβριο το γκάλοπ;πονηρούλη δεξιούλη!
    Και συ στην σειρά για το επίδομα που θα ξαναπάρεις με τον Αλέξη!
    Σμα κοντά!

  3. Εσυ που λες καλά να πάθετε,τι να την κάνεις την αύξηση!στο παγκάκι πινεις καφέ απο το σπίτι σου !καρμίρη !τοσο δεξιός τόσο καημένος!

  4. Τώρα με την ποντικομαμή τον κούλη να δεις τι καφέ θα πίνεις!
    Έκοψε και το επίδομα που έπαιρνες!δεξιούλη μου να χαρώ!

    1. Ανονυμε18:28
      Πριν να γράφεις
      για τον Κουλη
      κοιτάξου στον
      καθρέφτη σου
      και κάνε μια
      αυτοκριτική.
      Τι κόμμα ψήφισες
      Και φτάσαμε εδώ
      που φτάσαμε.
      Βολεψακια.
      Εκτός αν κοιταχτεις
      και σπάσει ο
      Καθρέφτης;;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.