Τι αναφέρουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες για τα γεγονότα στην Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας – Διαψεύδουν τα όσα έχουν δημοσιευθεί για τον πατέρα Ιγνάτιο



Αποκαθιστούμε την αλήθεια, ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, για το γεγονός της Αγίας Παρασκευής Εορδαίας, με τον ιερέα και την κυρία που φορούσε τη μάσκα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ

Ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του γεγονότος που έλαβε χώρα στην Μονή της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας με την κυρία που φορούσε τη μάσκα, με αίσθημα ευθύνης καταθέτουμε τα εξής:

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τη μεγάλη παραπληροφόρηση που έλαβε χώρα σε βάρος του ιερομονάχου της Μονής, π. Ιγνατίου. Τα περισσότερα ειδησεογραφικά site και ΜΜΕ, ανά την Ελλάδα, ελαφρά τη καρδία και χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναδημοσίευσαν, αμάσητο, ένα ψευδές ρεπορτάζ από το τοπικό site «Kozanimedia».

Το στοιχειώδες που όφειλαν να πράξουν, πρώτα, ήταν να διασταυρώσουν την καταγγελία που έγινε και όχι να την παρουσιάσουν σαν τετελεσμένο γεγονός. Ακόμη και κάποια τοπικά μέσα δεν μπήκαν καν στον κόπο να πάρουν μία μαρτυρία από κάποιον παριστάμενο, και χωρίς την ύπαρξη κάποιου οπτικοακουστικού ντοκουμέντου, βασίστηκαν, αποκλειστικά και μόνο, στην καταγγελία από μέρους της κυρίας με τη μάσκα και μάλιστα όχι της ίδιας της γυναίκας αλλά… της κόρης της, η οποία, σημειωτέον, δεν ήταν παρούσα στον Ναό!

Και αφού, λοιπόν, διασύρθηκε και κατασυκοφαντήθηκε στο πανελλήνιο ο π. Ιγνάτιος, κάποια κανάλια ήρθαν, έπειτα, στη Μονή για να του πάρουν συνέντευξη.

Αποκαθιστούμε λοιπόν την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, κάτι που μπορούν να το βεβαιώσουν και πλήθος άλλων προσκυνητών που ήταν παρόντες εκείνη την ώρα μέσα στο Μοναστήρι.

O πατήρ Ιγνάτιος πράγματι κάποια στιγμή απευθύνθηκε στην εν λόγω κυρία, αλλά της μίλησε με σεβασμό, αγάπη και ευγένεια. Την παρακάλεσε να βγάλει τη μάσκα ή να περάσει έξω από το Ναό, εξηγώντας της ότι η χρήση της μάσκας ταιριάζει περισσότερο στην περίοδο των καρναβαλιών και ότι είναι ασέβεια να τη φορά στον Οίκο του Θεού, γιατί είναι σαν να αμφισβητεί τη Θεία Χάρη που επισκιάζει όλο τον Ναό. Δεν την αποκάλεσε «καρναβάλι», ούτε της είπε ότι «ο Ναός είναι δικός μου». Μάλιστα, μόλις την είδε να του κουνάει το δάχτυλο και να του λέει, με εριστικό ύφος, «δεν μπορείς εσύ να με βγάλεις έξω από τον Ναό», δεν επέμεινε, αλλά μπήκε μέσα στο ιερό.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η κυρία αυτή δεν στάθηκε στον πίσω χώρο του Ναού, όπου είναι οι θέσεις των γυναικών, αλλά προχώρησε μπροστά και στάθηκε στον κεντρικό διάδρομο, λίγα μέτρα πριν το Ιερό Βήμα. Ο δε «επίτροπος» που πλησίασε την ηλικιωμένη δεν ήταν επίτροπος αλλά ένας από τους ψάλτες του Ναού ―και ένας από τους υπογράφοντες αυτό το κείμενο― και ευγενικά της είπε, επί λέξει, τα εξής: «Τη μάσκα μη τη βγάζετε, αλλά μην μιλάτε». Δεν της είπε να βγει έξω από την εκκλησία, αλλά να σταματήσει την αντιλογία.

Το ρεπορτάζ του Kozanimedia παραδέχθηκε ότι κανείς από τους παρευρισκομένους δεν αντέδρασε στα λεγόμενα του ιερομονάχου. Και ρωτούμε: Γιατί; Η 26η Ιουλίου ήταν η ημέρα της πανήγυρης του Μοναστηριού και η πλειοψηφία των εκκλησιαζόμενων δεν ήταν τακτικοί πιστοί της Μονής, αλλά προσκυνητές από όλη την περιοχή της Εορδαίας και των περιχώρων. Αν πράγματι ο πατήρ Ιγνάτιος μίλησε τόσο προσβλητικά στην κυρία αυτή και την αποκάλεσε «καρναβάλι» δεν θα βρισκόταν και κάποιος άλλος να διαμαρτυρηθεί; Το ότι δεν μίλησε κανένας σημαίνει κάτι.

Επίσης, να προσθέσουμε ο εν λόγω ιερομόναχος δεν μισθοδοτείται και συνεπώς δεν «τον πληρώνει» κανένας φορολογούμενος (όπως έγραψε η καταγγέλουσα κόρη στο facebook).

Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι η Μονή της Αγίας Παρασκευής δεν έχει «αποσχισθεί» ―όπως έχει γραφτεί―από την Μητρόπολη Φλωρίνης, ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος. Έχει διακόψει τη μνημόνευση του οικείου Μητροπολίτη διαμαρτυρόμενη, με τον εντονότερο τρόπο που προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες, για την προδοσία κατά της Πίστεως ορισμένων επισκόπων, με κορυφαίο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κλείνοντας, καλούμε όλα τα Μ.Μ.Ε. που αναδημοσίευσαν το ψευδές και συκοφαντικό ρεπορτάζ του Kozanimedia να δημοσιεύσουν την απάντησή μας ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Πτολεμαΐδα, 29/7/2020

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ: Κώστας Μανώλας, Κώστας Κοντομήσιος, Παύλος Εφραιμίδης, Γιάννης Κοκκινίδης, Γιώργος Δίσκος, Ζήκος Παπάζογλου, Χρήστος Ελευθεριάδης, Ευάγγελος Βλάσης, Βασίλης Κερμενιώτης, Αναστάσιος Τσισμαλίδης, Αθανάσιος Πεϊτσίνης και Δημήτρης Εμμανουήλ.

29 σχόλια στο άρθρο “Τι αναφέρουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες για τα γεγονότα στην Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας – Διαψεύδουν τα όσα έχουν δημοσιευθεί για τον πατέρα Ιγνάτιο

    1. Συγχαρητήρια στους υπογράφοντες που έσπευσαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον π . Ιγνάτιο και δυσκολεύτηκα να πιστέψω αυτά που μετέδιδαν τα κανάλια. Ευτυχώς που διάβασα και την άποψή κάποιων παρευρισκομένων για να μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Τώρα όσον αφορά την κυρία που έκανε το νταβαντουρι αν νομίζει ότι με τέτοιες κινήσεις .θα την ξαναθυμηθούμε, και θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο της περιοχής ας κάνει όνειρα. Έτσουξε τόσο η αποτυχια της στις εκλογες και επιτίθεται σε ιερέα για να ξαναεμφανιστει στα δρώμενα της περιοχής. Λάθος τακτική,χρειάζεται επικοινωνιολόγο.

      1. Συγχαρητήρια στην απάντηση των παρεβρισκομενων. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι αθυροστομοι που χλευάζουν και κρίνουν με στόχο την ικανοποίησή τους εγώ τους. Γι αυτό χλευάστηκε τόσο άθλια ο πατερας Ιγνάτιος. Ας προσευχηθουμε στον Θεό όλους να μας συγχωρεσει για τις αμαρτίες μας και να μας δώσει φώτιση.

      1. Μπράβο στον παπά μακάρι να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Όσον αφορά τους ψευτοπιστους έχω να πω τούτο. Όσο θα βρίσκεται ο Έλληνας μακριά του Θεού ή θα βρίσκεται σε πλάνη δεν θα απαλλαγείτε από τους προδότες πολιτικούς.

        1. Ας κάνει κόμμα το παπαδαριό και ας κατέβει στις εκλογές!Τότε θα δει πόσα απίδια παίρνει ο σάκος!

  1. ελα που πηγατε ολοι που τον κρινατε ?να δω σχολια δεν μπορουμε να κρινουμε κανεναν καταλαβετε το ουδεισ αναμαρτητοσ

    1. Ότι κ να λέτε ο πάτερ έχει την μεγαλύτερη ευθύνη… Δεν είχε κανένα λόγο να αναφερθεί στην μάσκα κ δεν μπορείς να βγάλεις κάποιον έξω από τον οίκο του Θεού για μια προστατευτικο μάσκα.

      1. Άνθρωπος που διακόπτει την λειτουργια και πετάει εξω την ηλικιωμενη γυναικα ενας αξεστος και μεσαιωνιστής ψευτοκαλογερος ειναι!δειλός και θρασύς!

      1. Λειτούργησε πάνω σε μη καθαγιασμένη τράπεζα! Μήπως και το θυμιατό του είχε κανένα κουδουνάκι λιγότερο;

  2. Αυτός έκρινε τον Πατριάρχη και τον είπε προδότη!
    Υποκριτές!έχει δικαίωμα να κρίνει εναν Πατριάρχη και δεν μπορούμε να κρίνουμε εναν αιρετικό και σχισματικό;

    1. Και εσύ ποιος είσαι που κρίνεις αν κάποιος είναι σχισματικος ή αιρετικος,εισαι θεολογος η κατι αναλογο; εδώ διαβάσαμε για το συμβάν από κάποιους παρευρισκόμενους με κοινοποίηση των ονομάτων τους, και εσύ συνεχίζεις να κρίνεις ανωνυμα; ποιος είσαι ρε; τι επαγγελλεσαι; Ποια θεολογική Σχολή έβγαλες για να έχεις γνώμη; τουλάχιστον η κόρη της 74χρονης με τον ντόρο που γίνεται μας δείχνει ότι υπάρχει ακόμα στην περιοχή αποσκοπώντας για μερικά ψηφουλακια; εσύ γιατί παίρνεις τέτοια αμαρτία κρίνοντας έναν ιερωμένος χωρίς να είσαι ειδημονας;

      1. Και ποιος σε είπε
        αν κάποιος είναι
        θεολόγος μπορεί
        να κρίνει τον
        οποιονδήποτε;;
        Και ο θεολόγος
        θεατρίνος είναι.
        Απλά ένας καιροσκόπος.

      2. Ανώνυμη
        Όταν διακόπτει την λειτουργία για να εκφράσει την άποψη του λέγοντας ότι μάσκες φοράμε την περίοδο του καρναβαλιού το συμπέρασμα είναι ότι τον συνομιλητή σου τον αποκαλείς καρναβάλι ένα το κρατούμενο δεύτερον όταν ο εν λόγω ιερομενος αναζητεί τον σεβασμό από τον πιστό μέσα στο ναό ,και ο πιστός υποκλίνεται μπροστά του και σηκώνεται από το κάθισμα σεβομενος τον χώρο και το πρόσωποοφείλει να ακολουθήσει την ίδια τακτική και εφόσον πρόκειται για την υγεία του και την υγεία των υπολοίπων πιστών ντροπή ντροπή ανάξιος…..

  3. Συγχαρητήρια στην απάντηση των παρεβρισκομενων. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι αθυροστομοι που χλευάζουν και κρίνουν με στόχο την ικανοποίησή τους εγώ τους. Γι αυτό χλευάστηκε τόσο άθλια ο πατερας Ιγνάτιος. Ας προσευχηθουμε στον Θεό όλους να μας συγχωρεσει για τις αμαρτίες μας και να μας δώσει φώτιση.

  4. Τα θέματα θρησκείας κρίνονται από θεολόγους, Συντάγματος από συνταγματολόγους κ.ο.κ. εσύ τώρα με ποια ιδιότητα κρίνεις αν κάποιος είναι αιρετικος η οχι; εχεις γνωση για αυτα που υποστηριζεις; πες και σε μας να ξερουμε αλλιώς κρύψου πίσω από την ανωνυμια και συνεχισε να σκατοψυχα σχολια χωρις να μπορεις να τεκμηριωσεις την αποψη σου..

    1. Το να κρίνεις έναν
      Ηλικιωμένο που φοράει
      μάσκα για να προφυλαχτει
      Εν μέσω πανδημειας
      αυτό δεν έχει σχέση
      με τη θρησκεία.
      Εσυ κανεις σκατοψυχα
      σχόλια
      Κατάλαβες.
      Γιουσουφάκι.
      Εξαπτερυγο του
      κάθε ρασοφορου.

  5. Ναός του Θεού είναι ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ μας. Η δική μου πίστη αυτό λέει. Λοιπόν κι εγώ δε θα βάζω μάσκα ΠΟΥΘΕΝΑ.

    Εκεί στην Ιερά Σύνοδο δε λένε να σοβαρευτούν. Η γελοία κυβέρνηση τους γλείφει. Ας βγουν από μόνοι τους να πουν στους πιστούς να βάζουν μάσκες. Δηλαδή έλεος. Παντού οι μάσκες υποχρεωτικές, αλλά στις εκκλησίες και χωρίς μάσκα και μετάληψη όλοι μαζί! Μα οι ίδιοι οι χριστιανοί δε ντρέπεστε; Εγώ θα ντρεπόμουνα. Γίνεστε γραφικοί.

  6. Της είπε με ΑΓΆΠΗ ότι η μάσκα ταιριάζει στην περίοδο των καρναβαλιων και να την βγάλει αλλιώς να περάσει έξω. Έτσι με ΠΟΛΥ αγάπη.
    Δεν ντρέπεστε οι υπογράφοντες;

    1. Και μπροστά σε όλο το εκκλησίασμα…

      Αν έχουν τέτοια εικόνα για την αγάπη, ευτυχώς έγραψαν τα ονόματά τους για να τους αποφεύγουμε.

  7. Η θρησκεια μας μιλάει για αγάπη να συγχωρούμε ακόμη και τους εχθρούς μας Ο Χριστός άνοιξε την.αγκαλιά του για όλους μας και εμείς οι καλοί χριστιανοί δεν.κάνουμε τίποτε απ όλα αυτά.Η κυρια μπήκέ με την μάσκα οπως μας είπαν οι γιατροί Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν σέβετε τα Θεια Μην μπερεύετε την πολιτική με την θρησκεία και οι διαφορες ανάμεσα στούς ιερεις πρέπει να λύνωνται με αγάπη και όχι με αφορισμούς Αγάπη μπορείται να δώσετε κι αφηστε τις μασκες δεν προσβάλουν τον Θεο

  8. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι κρίνει σωστό για τον εαυτό του. Η κυρία φόρεσε την μάσκα και ο πάτερ ενοχλήθηκε. Ο ένας εξέφρασε την ενόχλησή του και η άλλη το πήρε κατάκαρδα λόγω εγωισμού και μόνο…διότι σου λέει πως τολμάς να μιλάς έτσι σε μένα και να με κρίνεις μπροστά σε όλους….αυτό έγινε, θίχτηκε και ένιωσε ντροπή. Και εκεί μπλέχτηκαν τα πράγματα…Τώρα αν είχε λίγο φιλότιμο και καλή πρόθεση θα αντιδρούσε και ανάλογα χωρίς να γίνεται πολύ συζήτηση και ας μιλούσε στο τέλος με τον πάτερ ιδιαιτέρως. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!! Και αν μας μαλώνουν και λίγο τότε να δεις… Κρίμα πάντως την ώρα που πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι σαν εκκλησία και λαός μαζί, παιδιαρίζουμε……. Σαν λαϊκοί πρέπει να δείχνουμε και λίγο σεβασμό προς τον ρόλο του ιερέα όχι προσωπικά σαν άτομο αλλά κυρίως σαν λειτουργό, εγώ έτσι νομίζω , αλλιώς τι πας στην εκκλησία αν δεν σέβεσαι τον ιερέα που σε μεταλαμβάνει σώμα και αίμα ΧΡΙΣΤΟΥ; Έτσι έχουν τα πράγματα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και σε όσους δεν αρέσει πολύ απλά δεν χρειάζεται να δίνουν το παρών στην πρώτη σειρά στην εκκλησία για το φαίνεσθαι και ας κάτσουν μια χαρά και σπίτι τους, αν φοβούνται για την υγεία τους, δικαίωμά τους. Αν δεν σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου δεν σέβεσαι ούτε τον Θεό και στον οίκο του Θεού δεν κάνει να δείχνεις ασέβεια, δεν αρμόζει.

    1. Αν είχε φιλότιμο και αν το ένα και αν το άλλο στο τέλος θα ήταν Αγία. Υπάρχει πολύς καλοπροαίρετος κόσμος που πάει εκκλησία για να γίνει καλύτερος, όχι για να κάνει πασαρέλα την καλοσύνη του. Ο ιερέας δεν πρέπει να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του; Και οίκος του Θεού είναι τα σώματα μας, όχι τα ντουβάρια.

  9. επειδη ημουνα κι εγω παρων στο συμβαν θα συμφωνησω με τουσ υπογραφοντες αλλα μια <> λεπτομερεια που δεν ειπε κανενα site η ΜΜΕ ειναι οτι δεν σταματησε την λειτουργεια γι αυτο και μονο αλλα γιατι εποδιζε καποιο οχημα και δεν υπηρχε προσβαση στο χωρο σταθμευσης. απλα πιστευω δοθηκε η ευκαιρια και της εκανε την παρατηρηση για την μασκα ειδαλλως σιγα μην σταματουσε την λειτουργεια μονο και μονο για την εν λογω κυρια

  10. Πολύ αξια στο καρναβάλι!αυτός ο δειλός που εβγαλε την ηλικιωμένη γυναίκα απο την εκκλησία,αύριο θα βγάλει και ενα νέο παιδί με την μανούλα του!
    Καθόσον απέχουσι ανατολαί απο δυσμών,απέχει το μυαλό του απο την θέση του!Χριστομάχε!

  11. Μασκοφόρος-εκδικητής

    - Edit

    Απαντήστε

    Ε παπά,απο σήμερα υποχρεωτικές οι μάσκες μέσα στις εκκλησίες!
    Έχεις τρείς επιλογές:επιλογή πρώτη τους βγάζεις όλους εξω να εκκλησιαστούν.
    Επιλογή δευτερη:τους αφήνεις μέσα και πληρώνεις όλα τα πρόστιμα.
    Επιλογή τρίτη:αναστολή λειτουργίας της μονής μέχρι νεωτέρας!
    Διαλέγεις και παίρνεις!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.