Η Καλλιόπη Βέττα στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ιδιωτική εκπαίδευση

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η κ. Βέττα ανέφερε, αρχικά: «Με το σημερινό νομοσχέδιο αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι ένα προϊόν όπως όλα τα άλλα: μπορεί να πωληθεί ή να αγοραστεί, ανάλογα με το τίμημα που είναι διατεθειμένος κανείς να καταβάλλει.

Οι εκπαιδευτικοί είναι αναλώσιμοι, οι μαθητές είναι πελάτες και οι γονείς ανεξάντλητοι χρηματοδότες των απαιτήσεων της αγοράς των ιδιωτικών σχολείων»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε, στον χρόνο που καταθέτει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο: «Η μεθόδευση θυμίζει έντονα μια άλλη μαύρη στιγμή της κυβέρνησης, παρόμοιες μέρες με αυτές που διανύουμε: την κατάθεση την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, λίγα λεπτά πριν κλείσει η Βουλή πέρσι τον Αύγουστο, της τροπολογίας που είχε υπαγορεύσει ο ΣΕΒ για τις απολύσεις των εργαζομένων, τη μονομερή αναιτιώδη απόλυση, όπως θα θυμάστε»

Τέλος, αναφέρθηκε, στο άρθρο για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες πλέον είναι ελεύθερες στα ιδιωτικά σχολεία.

«Και γιατί να θέλει, θα σκεφτεί κάποιος καλοπροαίρετος να απολύσει ο σχολάρχης έναν δάσκαλο που κάνει καλά την δουλειά του; Αφελής είναι; Όχι, απλώς υπολογίζει το συμφέρον του, δηλαδή θα το κάνει:

– Για να προσλάβει έναν πιο οικονομικό εργαζόμενο, πιο ευάλωτο και πιο φρόνιμο, με λιγότερες απαιτήσεις για τήρηση του ωραρίου και των μισθολογικών δεσμεύσεων

– Για να προσλάβει κάποιον που θα είναι διατεθειμένος να δουλεύει πρωί και απόγευμα, στις έξτρα δραστηριότητες που ανεξέλεγκτα πλέον μπορεί να υλοποιεί ο σχολάρχης χωρίς έγκριση από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.

– Για να τον βάλει να εργαστεί σε δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο, σε θερινά camp που γίνονται τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, να τον έχει διαρκώς διαθέσιμο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, χωρίς χρόνο για την προσωπική ή οικογενειακή του ζωή.

– Για να μπορεί να τον αξιολογήσει όπως και όποτε θέλει, με δικά του κριτήρια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την υφιστάμενη νομοθεσία

– Για να τον βάλει, κατά το δοκούν, να διδάσκει σε διάφορα σχολεία ή δομές του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την δυνατότητα που του παρέχεται πλέον από το σημερινό νομοσχέδιο.

Ακριβώς για αυτό θα το κάνει, κύριες και κύριοι συνάδερφοι. Γιατί πλέον μπορεί…»

Δείτε την ομιλία της:

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.