«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου»: Ιερέας στην Εορδαία προσέβαλε πιστή γιατί φορούσε μάσκα προστασίας



«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», φέρεται να είπε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος σε 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα προστασίας για το κορονοϊό, κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας. Ο ναός της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας πανηγύριζε προς τιμήν της προστάτιδος Αγίας όταν συνέβη το περιστατικό.

Με προτροπή το επιτρόπου της εκκλησίας μάλιστα, ζητήθηκε στην 74χρονη να αποχωρήσει, η οποία και αρνήθηκε. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους πιστούς που ήταν παρόντες.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, της κόρης της 74χρονης. Στην ανάρτησή της η κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Η συγκεκριμένη μονή έχει αποσχιστεί από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

ΕΡΤ Κοζάνης – Δ. Αμαραντίδου

43 σχόλια στο άρθρο “«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου»: Ιερέας στην Εορδαία προσέβαλε πιστή γιατί φορούσε μάσκα προστασίας

  1. Καταρχήν τα λεγόμενα της κόρης δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει γιατί ειμουν παρων την είπε ο πατερας Ιγνάτιος με πολυ αγάπη στο λέω με την μάσκα προσβάλλεις όλους εμάς αλλά το κυριότερο την εκκλησία αφού αισθάνεσαι έτσι βγες στο προαύλιο και η συγκεκριμένη κυρία Αυθαδιασε κιόλας …. Τώρα τον αν το πληρώνει την πληροφορώ ότι ο μισθός είναι κομμένος διότι επέλεξε να Αποτειχειστη και να κράτηση την ορθοδοξία.

    1. Αλήθεια “με πολλή αγάπη στο λεω”; Το μελισταλαχτος, τι Φαρισαίοι όλοι σας! Και της είπε να περάσει έξω; Από πού την διώχνει; Από το σπίτι του; Του εύχομαι κορωνοιο ξεγυρισμενο και σε όλο το εκκλησίασμα. Μετά θα φταίει το κράτος…

    2. «Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;»
      Νομίζω λέτε ψέματα. Αυτά είναι τα λεγόμενα του παπά

  2. Μακρυά από εκκλησίες, είναι συναγωγές του σατανά. Όπου βρίσκουμε αγάπη εκεί θα πάμε μόνο, γιατί εκεί είναι ο Θεός. Άχρηστοι, ανόητοι, ιερόσυλοι. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μακρυά από εκκλησίες! Το σατανά λατρεύουνε εκεί, γιατί εκεί μέσα τίποτα δε θυμίζει αγάπη! Καλύτερα πηγαίνετε προσευχηθείτε κάτω από ένα δέντρο.

    1. όσο και να σου φαίνεται παράλογο μπορείς να το πεις και σπίτι του, το μοναστήρι χρειαζόταν χρήματα για να φτιαχτή και αυτός πέρα από τον μισθό του πήρε και δάνεια στο όνομά του.

  3. Καμαρωστε ανθρωπο του Χριστου!καμαρωστε ταλιμπανισμο και αμβροσιανισμο!καμαρωστε αγραμματο και καθυστερημενο ανθρωπο!
    Τι σχεση εχεις εσυ αλογοσυρτη με τον Χριστο;
    Μαυρος και απο εξω ,μαυρος και απο μεσα!

      1. Ανωνυμε των 17:09
        Τιποτε απο τα δυο ,εσυ ομως ενα ειναι σιγουρο εχεις προτυπο με αρωμα ταλιμπανωφ!
        Για ποιον θεο μιλατε και εχετε το θρασος να μιλατε με το ονομα του?
        Θα συμφωνουσε ο θεος σας με τον υπερμετρο φανατισμο σας?
        Μεσα στις εκκλησιες για τους λογους αυτους απομεινατε ουτε 2%.
        Καθησε εσυ να σκεφτεις που πηγαν οι υπολοιποι και γιατι!η

    1. Ο άλλος σου λέει ήταν παρόν και δεν έγινε έτσι, εσύ γιατί επικαλείσαι την κόρη που δεν ήταν καν στην εκκλησία?
      Και η παπάδες είναι κομμάτι της κοινωνίας οπότε υπάρχουν καλή και κακή ο συγκεκριμένος δεν είναι από τους κακούς, συλλογικές ευθύνες δεν υπάρχουν οπότε κόψε το παραμύθι και μην ασχολείσαι με θέματα τα οποία είναι έξω από την φαντασιακή σου συγκρότηση.
      Καταντάς γραφικός.Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο Καππαδόκη που σχολιάζει πάντα μαζί με σένα, αν και έχω την εντύπωση ότι είσαστε το ίδιο πρόσωπο.

      1. Όχι καημένε μου. Δεν είναι κανένας ίδιο πρόσωπο με κανέναν. Η αλήθεια πάντα λάμπει και γίνεται αντιληπτή πάντα από πολλούς.

        1. Η αλήθεια είναι πάντα υποκειμενική,εξαρτάτε και από τα παιδικά τραύματα του καθενός το πώς την αντιλαμβάνεται
          και εσείς πρέπει να περάσατε άσχημα παιδικά χρόνια για να σας μείνουν τόσα κατάλοιπα.

          1. Θα μου επιτρέψετε να μην καταδεχτώ να συμμετάσχω μαζί σας σε δημόσιο διάλογο προσωπικού περιεχομένου. Έχετε τουλάχιστον αυτή την καλοσύνη και ευγένεια!

  4. Προσφυγοπουλα

    - Edit

    Απαντήστε

    Επρεπε να γινει το συμβαν αυτο για να καταλαβουμε την καθυστερηση και την σαπιλα?
    Μακρια απο την εκκλησια κ μακρια απο οτι επιβαλλει αυτη!
    Τοτε το οξυγονο θα αρκει για να αναπνευσουμε!

    1. Η Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς (κλήρος και λαός) και την έχουμε ανάγκη γιατί εκεί είναι ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι. Θεία Κοινωνία πού θα λάβω, στο σπίτι; Ας σοβαρευθούμε!

        1. Ανωνυμε των 15:36
          Για κλαματα ειναι και οχι για γελια!
          Ο χριστιανισμος,μια θρησκεια που διδασκει την αγαπη?
          Με ανορθοδοξους τροπους και χωρις ιχνος της αγαπης ,σκορπα θλιψη,μισος και φανατισμο!

  5. Πήγα σε αυτήν την εκκλησία να ανάψω ένα κερί μετά από πάρα πάρα πολλά χρόνια (ίσως πάνω από δεκαπέντε). Και αυτό διότι, ενώ παρακολουθούσα τη θεία λειτουργία (τότε) και ήμουν όρθιος, ήρθε κάποιος κύριος της εκκλησίας (επίτροπος) και μου λέει με ύφος διαταγής “κάθισε κάτω”. Του λέω όχι ευχαριστώ θέλω να παρακολουθώ όρθιος, μου ανταπάντησε,όχι θα καθήσεις κάτω, απαγορεύεται όρθιος εδώ, θα καθήσεις κάτω. Και όλα αυτά συνεχίζοντας με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Από ότι φαίνεται συνεχίζουν εκεί. Υ. Γ. Πουθενά αλλού δεν μου έχει τύχει αυτό μέχρι σήμερα.

  6. Με τα χερια στην μεση σαν μπραβος σε ξενυχταδικο!
    Εχει αγαπη Χριστου αυτο το ον;
    Ετσι που τον βλεπω νταβραντισμενο επρεπε να δουλευει στον σκαραμαγκα τρεις βαρδιες να βοηθαει και κανεναν φτωχο ανθρωπο!
    Κλεισμενος σε ενα παλατι και πεταει εξω ανθρωπους υπερηλικες!
    Το γαρ πολυ της θλιψεως για να μη πω τιποτα αλλο…γεννα παραφροσυνη!
    Καραντινα μεχρι να βρεθει το φαρμακο της ανθωπιας σου!

  7. Καθόλου δεν την προσέβαλε, την εδίδαξε. Δεν φτάνει που είναι ανίδεοι, άσχετοι, ακατήχητοι μερικοί, θέλουν και να επιβάλλουν και στανικώς τις πλάνες τους μέσα στην Εκκλησία! Και επειδή συνήθισαν να τους γλείφουν και να τους κάνουν τα χατίρια οι λυκοποιμένες για να τα έχουν καλά μαζί τους, μην τυχόν και κακολογοηθούν, μόλις πέσουν σε Ορθόδοξο ιερέα ή επίσκοπο χαλάνε τον κόσμο!

    Φθάσαμε να θεωρούνται η απόκλιση και η εκτροπή φυσιολογικές λόγω ανθρωπαρέσκειας, για ν’ αρέσουμε στους εχθρούς του Χριστού!

    Χώρια που από την έκταση που δόθηκε, και αφού προφανώς η μασκοφόρος δεν ήταν τακτικώς εκκλησιαζομένη, μάλλον στημένο ήταν από την ίδια και την κόρη της. Αν θέλουν να φοράνε μάσκα ή κα μπούρκα, να πάνε σε ναό που μνημονεύονται οικουμενιστές! Μόνο που εκεί δεν ξέρω πόση Θεία Χάρη θα πάρουν.

    1. Πραγματικά τώρα, τέτοιες απόψεις σου εμπνέει εσένα η Θεία Χάρη;

      Πού είναι αυτοί οι ναοί των οικουμενιστών άνθρωπέ μου να πάμε να σωθούμε;

  8. Γίδια εε γίδια όπως θέλει το σύστημα σας μανικουλάρη πια 75χρονη και @@ μάνα υποψήφιας με την νέα δημοκρατία είναι. Η αποτυχημένη βουλευτής έκανε την καταγγελία ψάξτε και δέστε το όνομα της.

  9. Οι Καππαδοκες!!!!!!!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Ανωνυμε των 14:42
    Ειμαστε δυο ειμαστε τρεις ειμαστε χιλιοι δεκατρεις!(μαζι με τον παπα!).
    Π.ο.υ ,π.ο.υ,……..εισαι δω?
    Υ.Γ.Αυτο με τις συλλογικες ευθυνες που δεν υπαρχουν με εχει καθηλωσει!χα χα χα

    1. Συλλογική ευθύνη –και αντίστοιχη τιμωρία- αναγνωριζόταν στη Ναζιστική Γερμανία σε ολόκληρες οικογένειες για τη βοήθεια μεμονωμένων μελών τους προς τους Εβραίους ή στα Σοβιετικά Γκούλαγκ σε ολόκληρες ομάδες για την κακή εργασιακή απόδοση ενός ατόμου.Εσύ πια από τα τα δυο έχεις ως πρότυπο?

  10. όλα για καλό σκοπό γίνονται κάντε πώς κοιμάστε.
    “Την πρόθεση της να επιβάλλει υποχρεωτικές μάσκες παντού ακόμη και στις εκκλησίες, καθ’υπόδειξη των λοιμωξιολόγων, εξέφρασε η κυβέρνηση μέσω του εκπορσώπου της Στέλιου Πέτσα. “

    1. Απο εκλεκτό σε εκλεκτό το πάμε!
      Απο τα κερκυραικά σκουπίδια στα παραεκκλησιατικά σκουπίδια

  11. Το καρναβάλι μίλησε για καρναβάλια!,φυγόπονοι,οκνηροί,κυνηγημένοι απο την Εκκλησία,ανοίγουν ενα παραμάγαζο-παραμοναστήρι και ελέγχουν τους προσκυνητές!
    Έβγαλε μια ηλικιωμένη γυναίκα απο την Εκκλησια!έβγαλε την μάνα του!
    Αυτός ο επικίνδυνος θα σε οδηγήσει στον Χριστο!
    Τα χέρια στην μέση και μαγκιά και ποιός είμαι εγω!
    Το ράσο που φοράς και το ευτελίζεις δεν κρύβει την μάσκα σου!

  12. Απο εκλεκτό σε εκλεκτό το πάμε!
    Απο τα κερκυραικά σκουπίδια στα παραεκκλησιατικά σκουπίδια

    1. Η χούντα οποιον ήθελε να τον εξαφανίσει τον έστελνε ψυχιατρείο,εσυ μηπως δεν είσαι χουντικός;
      Την λειτουργία δεν την σταματάει ούτε ο σεισμός και θα την σταματήσει ενα σκουριασμένο ,αγραμματο και επικίνδυνο για ανθρώπους αντικείμενο;
      Παράνοια εχεις εσυ που ελέγχεις το ελευθερο κανάλι!
      Μάλλον είσαι ο γνωστός μερκελεστής που υπογραφεις και σαν ερμιόνη!δεινόν το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον!

  13. Η χούντα οποιον ήθελε να τον εξαφανίσει τον έστελνε ψυχιατρείο,εσυ μηπως δεν είσαι χουντικός;
    Την λειτουργία δεν την σταματάει ούτε ο σεισμός και θα την σταματήσει ενα σκουριασμένο ,αγραμματο και επικίνδυνο για ανθρώπους αντικείμενο;
    Παράνοια εχεις εσυ που ελέγχεις το ελευθερο κανάλι!
    Μάλλον είσαι ο γνωστός μερκελεστής που υπογραφεις και σαν ερμιόνη!δεινόν το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον!

  14. Η μάσκα τον πείραξε τον ανεκδιήγητο κσι πέταξε την ηλικιωμένη εξω!αν ήταν κανένας άνδρας θα τολμούσε ο θρασύδειλος να τον βγάλει εξω;
    Κάτι θα ήξερε εκείνος που τον πέταξε απο την Επισκοπή!

  15. Υπάρχουν άνθρωποι αγράμματοι που έχουν μια γλυκύτητα στην ψυχή και στο βλέμμα,αυτός δεν είναι μόνο αγράμματος αλλά και επικίνδυνος!

  16. ΠΑΠΠΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΕΜΝΑ ΝΤΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΟΡΥΒΟΥΣΕ,ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ.

  17. Ειρήνη υμίν και ημίν! Χαλαρώστε λίγο ! Ο Χριστός είναι ΑΓΑΠΗ, εμείς είμαστε υποκριτές και Φαρισαίοι!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.