Άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί πρόσωπο που να γνωρίζει το λιγνίτη στη θέση του Υφυπουργού Ενέργειας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

Χθες, παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Ενέργειας για να αναλάβει θέση διευθυντή στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η θέση του Υφυπουργού Ενέργειας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη δίκαιη μετάβαση της περιοχής μας, γιατί ουσιαστικά μαζί με τον κ. Μουσουρούλη θα διαχειριστούν την επόμενη μέρα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τοποθετήσει γνώστη των θεμάτων του λιγνίτη σ’ αυτή τη θέση ή ένα πρόσωπο που να προέρχεται από τις λιγνιτικές περιοχές, εξωκοινοβουλευτικό ή μη, για να πραγματοποιήσει τη δίκαιη μετάβαση, διότι μόνο ένας γνώστης των θεμάτων λιγνίτη μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης είναι να παρουσιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου το master plan της απολιγνιτοποίησης, προφανώς με παρουσία του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία και η υλοποίηση του σε βάθος διετίας σε όλο του το φάσμα. Όμως η απομάκρυνση του κ. Θωμά από τη θέση του Υφυπουργού θα δημιουργήσει πολλές επιπλοκές, ειδικά καθυστέρησης και πρέπει το σχέδιο να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί πρόσωπο που να γνωρίζει το λιγνίτη στη θέση του Υφυπουργού Ενέργειας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.