Πτολεμαΐδα: Ζητάν να μετεγκατασταθεί σε περίοπτη θέση το μνημείο του Πτολεμαίου Α’



Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας,

όπως γνωρίζετε, στην πόλη μας την Πτολεμαΐδα βρίσκεται ένα σημαντικό μνημείο με ιστορική και πολιτιστική αξία, το μνημείο του Πτολεμαίου Α’ το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, σε ένα σημείο όμως το οποίο λόγω της ιδιομορφίας της δεν χρήζει την πρέπουσα ανάδειξη και τιμή.

Οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες ως πολίτες αυτής της πόλης, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την Μακεδονία μας και με αφορμή τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την πόλη μας με το μνημείο του Πτολεμαίου Α’ εκφράζουμε την επιθυμία για την μετεγκατάσταση του σε περίοπτη θέση με σκοπό την ανάδειξη και τιμή που του αρμόζει.

Έτσι ζητούμε με τις υπογραφές μας και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου(Άρθρο 5 παρ 6) να έρθει το αίτημά μας προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλίο ώστε να ληφθεί απόφαση για την μετεγκατάσταση του μνημείου.

Ευελπιστούμε σε μία θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Με αυτό το κείμενό και με τις υπογραφές 38 συμπολιτών μας, οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες ζητούμε να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας η μετεγκατάσταση του αγάλματος του Πτολεμαίου Α’.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση του να αποδώσει την πρέπουσα τιμή που αναλογεί στον καταγόμενο από την Εορδαία, μεγάλο στρατηγό του Μ Αλεξάνδρου.

Πτολεμαίοι Μακεδόνες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.