Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς



Στη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς προχώρησε σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 στις 12 μ.μ. αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την Γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τη Βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου την Βουλευτή Φλώρινας Θεοπίστη Πέρκα, και τη Βουλευτή Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα. Κατά την επίσκεψη της στο Νοσοκομείο η αντιπροσωπεία των βουλευτών παρέδωσε έναν κλίβανο αποστείρωσης χωρητικότητας 400 λίτρων και ένα σταθμό ψηφιακής ανάλυσης ακτινογραφιών.

Η απόφαση της στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς ελήφθη ήδη από τον Απρίλιο του 2020 όταν η περιοχή δεχόταν βαρύ πλήγμα από την πανδημία. Τότε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν, με προτροπή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα, να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να αξιοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που υπήρχαν.

Η απόφαση της συγκεκριμένης δωρεάς ελήφθη σταθμίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται στο νοσοκομείο Καστοριάς καθώς και την πίεση που δέχεται από κρούσματα και κατόπιν συνεννόησης με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και τον Διοικητή του.

Κατά τη σημερινή επίσκεψή της η αντιπροσωπεία των βουλευτών ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των δύο νέων μηχανημάτων και για τους τρόπους με τους οποίους ενισχύουν και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ επισημάνθηκε από τη Διοίκηση ότι η συγκεκριμένη δωρεά είναι η μεγαλύτερη έως τώρα που έχει δεχθεί η νοσοκομειακή μονάδα. Κατά τις συναντήσεις τους με την Διοίκηση του νοσοκομείου, τον Διοικητή, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενημερώθηκαν για την έως τώρα διαχείριση της επιδημιας η οποία παρόλες τις δυσκολίες αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά, για τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε μόνιμο προσωπικό. Η επίσκεψη επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας παρά την πενιχρή κυβερνητική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της, με το τέλος της επίσκεψης επισήμανε ότι η κίνηση αυτή των ευρωβουλευτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά ασύμβατη με επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς: «Θελήσαμε να δοθεί το στίγμα από τον πολιτικό κόσμο ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι αυτό που μας στηρίζει σε τέτοιες περιόδους. Έτσι η σημερινή μας παρουσία εδώ είναι συμβολική και ουσιαστική. Το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμπψουμε είναι ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» αν κάτι συμβολίζει δεν είναι άλλο παρά η ουσία και οι πολιτικές στήριξης και ανάκαμψης των συμπολιτών μας. Ούτε τυπικότητες ούτε χειροκροτήματα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

4 σχόλια στο άρθρο “Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

  1. Μακαρι να συνοστιζονταν και οι γαλαζοαιματοι!
    Για την αποσκουδοποιηση της περιοχης!παραπλευρες σπωλειες!

  2. Δωρεα εκαναν οι ανθρωποι!ελεος!και στις δωρεες μικροψυχια;
    Ο μητσοτακης οταν ηταν υπουργος,εδιωξε ολους τους νοσηλευτες απο τα ΕΠΑΛ,σχολικους φιλακες και καθαριστριες!μιλαω μονο για τον χωρο της εκπαιδευσης!απο το σχολειο μου εδιωξε,,23 νοσηλευτες,βρεφονηπιοκομους καθηγητες -καθηγητριες,4 σχολικους φυλακες!και 6 καθαριστριες!
    Μηπως ειναι ψεμα; Και τους ξανα πηρε η επομενη κυβερνηση!
    Και αυτο ψεμα;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.