Νέο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ – Με εγκαύματα εργαζόμενος κατά τη διάρκεια εργασιών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου – Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Ιουλίου



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Με το αίμα των εργατών χτίστηκε η ΔΕΗ την περίοδο που ο εξηλεκτρισμός ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας.

Παλεύουμε ενάντια στο κλείσιμο σταθμών και ορυχείων στην περιοχή και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει με νέο φόρο αίματος από τους εργαζόμενους.

Η “κανονικότητα” της απολιγνιτοποίησης που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση, η έλλειψη προσωπικού ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων εθελούσιων αποχωρήσεων – απολύσεων έμπειρου προσωπικού χωρίς την αντικατάστασή τους, η απώλεια τεχνογνωσίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση έκτακτου προσωπικού χωρίς την ανάλογη εμπειρία και εκπαίδευση σε οργανικές θέσεις εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, είχε ως αποτέλεσμα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα – εργοδοτικό έγκλημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Το ΣΕΕΕΝ εύχεται ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που έπαθε εγκαύματα κατά τη διάρκεια εργασιών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγουμένων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που στον βωμό της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και σήμερα με τις τυμπανοκρουσίες για την μετάβαση στην «μεταλιγνιτική εποχή» έχουν μετατρέψει μαζί με την εργοδοσία σε κάτεργα τους χώρους δουλειάς και σύγχρονους δούλους τους εργαζόμενους.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό! Ως εδώ με την εντατικοποίηση της εργασίας, το δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά, τα εργατικά εγκλήματα της εργοδοσίας. Μόνο η οργανωμένη πάλη, η σύγκρουση και η διεκδίκηση με την εργοδοσία και το κράτος μπορεί να διασφαλίσει την υγεία μας και την ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς. Γι αυτό και διεκδικούμε:

Άμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου πλήρους επανδρωμένου με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

Να σταματήσουν τα 12ωρα-16ώρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο-5μερο

Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 12:00μμ στην διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.