Εισήγηση του Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις



Με απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικό δικαίωμα στη συνάθροιση, ρυθμίζεται επιτέλους το ζήτημα των διαδηλώσεων, που για δεκαετίες ταλαιπώρησε τους πολίτες, αποτέλεσε αφορμή και άλλοθι για ταραχές και βανδαλισμούς και υποβάθμισε την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ακολουθεί η τοποθέτησή μου επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

 

 

«ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΗΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ (ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ), ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥΣ.

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ;

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ !

ΑΛΛΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ; ΌΣΟ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΜΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΌΣΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΗ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΤΙΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.

ΤΟΤΕ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ; ΈΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ !
ΜΥΡΙΖΕΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ !

ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ. Η ΑΝΤΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗ ΦΟΒΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

Η ΝΔ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ. ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΛΛΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕ.

ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΟΤΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΗΣΥΧΙΑ. ΛΟΓΙΚΟ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΝΑ’ ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΗΣΥΧΑ.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΣΕ ΛΕΩ ΦΑΣΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΩΣ ΞΟΡΚΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ.

ΌΜΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΝΟΜΗ ΑΠΟ ΠΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΙΧΑΤΕ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΤΣΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ (ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ), ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΌΣΟ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΤΣΙΤΑΤΑ, ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΟΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ. ΌΤΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΩΛΥΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ, ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΙΘΑΣΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ. ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ: Ή ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ή ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

ΕΞΑΛΛΟΥ, Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΨΙΜΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΟΧΙ ΣΠΑΝΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΚΑΤΣΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΌΤΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΑΔΙΚΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

ΌΜΩΣ, Η ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΣΤΟΧΗ.

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ, ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ. ΛΑΘΟΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.
ΒΑΖΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ;
ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ. ΟΜΩΣ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΑΙΤΙΑ ΠΡΑΞΗ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΑΘΕΙ. ΩΣΤΟΣΟ, Ο ΟΡΓΑΝΩΤΉΣ ΣΥΝΆΘΡΟΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΕΤΑΙΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ -ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ- ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΝΟΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
ΈΤΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΤΗΛΕΒΟΑ.
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΜΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΔΙΚΑΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.»

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

9 σχόλια στο άρθρο “Εισήγηση του Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

  1. Υποκρισια!στην ν

    - Edit

    Απαντήστε

    Οι κοινωνικοι αγωνες δεν αδειοδοτουντα!
    Οι αριστεροι οταν διαδηλωνουν εχουν υψωμενες τις γροθιες!και οχι υψωμενα βοριδεια τσεκουρια!
    Υπαρχει καποιος βουλευτης της νδ που διαδηλωσε μαζι με τους οικοδομους;μαζι με ανεργους δασκαλους,μαζι με συνταξιουχους που τους κλεβουν τις συνταξεις;μαζι με νοσηλευτες που θελουν ανθρωπινες συνθηκες εργασιας;μαζι με αγροτες για να μη πετανε στις χωματηρες τα προιοντα τους;μαζι με τις γυναικες που κακοποιουνται;μαζι με ανθρωπους κατα παιδεραστων που ξεφτιλιζουν ανθρωπινες ψυχες;(βλεπε παιδοφιλο πρων βουλευτη απο την κερκυρα!)μαζι με ανθρωπους που διαδηλωνουν για τους διαχρονικους Φλοιντ;
    Αυτοι που προξενουν φοβο στους πολλους,τους πολλους φοβουνται.Αριστοτελης!
    Κσι μια ερωτηση ρητορικη!
    Ο πορφυρογεννητος πηρε ποτε μερος σε καποια διαδηλωση,ως μαθητης;ως φοιτητης;ως ανεργος;ως επαγγελματιας;
    Οχι!γιατι διαβαζε στα καλετζ!σαν τον ανεκδιηγητο που στην χουντα διαβαζε!
    Το 1843,ο Καλεργης πηρε αδεια να βγει στο συνταγμα;το 1910,οι αγροτες πηραν αδεια να γεμισουν το κιλελερ;
    Το 1963_ο λαμπρακης πηρε αδεια απο τις αρχες για τον μαραθωνιο της δολοφονιας του;το 1968,τον μαη πηραν αφεια οι νεοι να βγουν στους δρομους του παρισιου;το 1968,πηρε αδεια η λαοθαλασσα για να αποπεμψει τον γερο της Δημοκρατιας;το 1973,τον νοεμβρη,οι φοιτητες πηραν αδεια,να ξεχυθουν απο το πολυτεχνειο;
    Το 1978,που ψηφιστηκε ο 815,πηραν αδεια οι φοιτητες να βγουν στον δρομο;και αυτος ο νομος εμεινε στα χαρτια!

  2. Υποκρισια!στην ν

    - Edit

    Απαντήστε

    Στην γερμανοκρατουμενη Αθηνα η λαοθαλασσα που συνοδευε στην τελευταια κατοικια τον ποιητη των ποιητων,Παλαμα,την ωρα που ο Σικελιανος ειπε το περιφημο,πανω σ αυτο το φερετρο ακουμπαει ολη η Ελλαδα,εκεινη την ωρα οι πορευομενοι,πηραν αδεια απο τους σκληρους και αιμοσταγεις κατακτητες;
    Οταν ο λαος βγαινει στους δρομους,αυτοι που φοβεριζουν,αυτοι φοβουνται!

  3. Κυριε βουλευτα!ποσοι απο σας τους βουλευτες και υπουργους και πρωθυπουργους της ΝΔ,βρεθηκατε ποτε στην αναγκη να διεκδικησετε κατι στην πλουσια ζωη σας;ποιος απο σας στην παιδικη σας ηλικια βρεθηκατε στην μερια του αναγκεμενου;ποιος απο σας ως φοιτητης δεν ειχε τα απαταιτητα να σπουδασει,ποιος απο σας ως φοιτητης εζησε σε φοιτητικη εστια με αλλους 800 συμφοιτητες του;ποιος απο σας ετρωγε στην φοιτητικη λεσχη θεσνικης με αλλους 20.000 φοιτητες;ποιος απο σας εζησε σε οικοτροφειο!γιατι το γυμνασιο και λυκειο ηταν πολυ μακρυααπο την πατρικη του εστια;ποιος απο σας οταν σπουδαζε εργαζονταν μαζι για να βοηθησει τον φτωχο πατερα του για να σπουδασει δυο και τρια παιδια μαζι;
    Ποιος απο σας στερηθηκε τις καλοκαιρινες του διακοπες στις χαλκιδικες και στις σαντορινες;
    Ποτε νιωσατε την αναγκη να κατεβειτε στο πεζοδρομιο να διεκδικησετε μια μερα πιο καλη,να διεκδικησετε λιγο ηλιο στην παγωμενη απο προβληματα ζωη σας;ποτε νιωσατε στο πετσι σας,τι χρωμα εχει η ανεργια;ποτε ειδατε τον πατερα σας με σκυμενο κεφαλι και βαρυ απο το βαρος της ανεχειας και της φτωχειας;
    Καποιος απο σας σχολιαστης ειπε:να αγιασει το χερι σας!
    Αν προκειται να αγιασει το χερι σας για να χτυπατε τις αριστερες ιδεες,αν προκειται να αγιασουν τα χερια σας και τα ποδια σας και οι καρεκλες σας οι αναπαυτικες,καλυτερα να διαλεψουμε!και εκει που θα παμε θα ακουμε τουλαχιστον το ..ηλιε νοητε..(Ελυτη)
    Το γιε μου σπλαχνο των σπλαχνων (Ριτσο) και το …αυτες οι πετρες δεν βολευονται(Ριτσος)και θα βλεπουμε ανυποτακτους στην λογικη του σφαξε με αγα ναγιασω!
    Και ως συνταξιουχος μιας και δεν εχω χρονο,ας παω στην πλατεια μερια να πιω κανενα καφε και ισως πεσω πανω σε καμια φοιτητικη πορεια,σε παιδια να φιεκδικουν κατι,το κατι παραπανω.και ισως θυμηθω τα φοιτητικα μου χρονια και τα φοιτητικα χρονια των αλλων τριων αδελφων μου,που δεν ειχαμε ανετο σπιτι ως φοιτητες και επιπλα ι κ ε α!αλλα με αγωνες προσωπικους με διαβασμα και με δουλεια σπουδασαμε και ημασταν τα καμαρια του αγραμματου και υπερηφανου πατερα μας!
    Υστερογραφο!
    Στο βαθος το ζηλευουμε αυτο που ρεζιλευουμε!
    Ολοι σας ζηλευετε τελικα και την φτωχεια μας και τις ωρες μας στους δρομους,γιατι δεν τα ζησατε!

  4. ΣΤΕΛΙΟΣ,υποκρισια εις την ν

    - Edit

    Απαντήστε

    Εσυ ανωνυμε!ειδες πουθενα στα σχολια μου να καταφερομαι εναντια στην ανοιξη της Πραγας;ειδες κατι που σε ξαφνιασε η σε τρομαξε στα σχολια μου;θα ηθελα και το αντισχολιο σου!με εναν ορο!θα χρησιμοποιησεις τοσες λεξεις,οσες λεξεις εγραψα!επι ισοις οροις!και οχι με κραυγες!τυπου κρα!
    Και ενας τριτος σχολιαστης θα κρινει τα γραφομενα μας!ιδου τα σχολια μου!ιδου και το πηδημα!
    Οι κοινωνικοι αγωνες δεν αδειοδοτουνται!
    Αυτος που προξενει φοβο στους πολλους,τους πολλους φοβαται!Αριστοτελης!
    Αυτοι που φοβεριζουν,αυτοι φοβουνται!Στελιος!
    Οι εισαγγελεις εις την εδραν των δικαστηριων και ο λαος εις την εδραν των αγωνων!
    Οι διαδηλωτες ,οι αγωνιστες στις πορειες σφιγγουν τα χερια!και δεν κρατανε μολοτωφ και τσεκουρια σαν εναν ζηλωτη της δημοκρατιας!και μεταλλαγμενο και κλωνοποιημενο “αγωνιστη ” της επταετιας!
    Μαλλον το τσεκουρι ηταν παιδικο και το ξεκολλησε απο παιδικη λαμπαδα!
    Υποκρισιας το αναγνωσμα!επειδη το σκαι και τα αλλα μισθαρνα καναλια παρουσιαζουν με τον οιπονομου και τον πορτοφασισαλτε,εναν κοσμο τελειο και ολα πανε καλα και τελεια,εμεις θα αναπαυθουμε;
    Τελικα το μαξιλαρι του Αλεξ!θα το δωσετε στα βοθροκαναλα,θα τους μπουκωσετε,θα τους χορτασετε και θα βλεπετε στον υπνο σας πεινασμενους και διψασμενους ανθρωπους να σας κυνηγανε!
    Και το ονειρο δεν απεχει πολυ απο την πραγματοκοτητα!
    Γιατι η πιο σκοτεινη στιγμη της νυχτας,ειναι οταν αρχιζει το γλυκοχαραμα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.