Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Οι εύκολες λύσεις του λαϊκισμού, ενίοτε οδηγούν σε μη αναστρέψιμες καταστροφές»



Αξίζει καθεμιά και καθένας από εμάς να αναλογιστεί τη χώρα πέντε (5) χρόνια πριν και σήμερα.

Τέτοιες μέρες πριν πέντε (5) χρόνια, Ιούλιο 2015, η χώρα μας στα χέρια μιας αριστερίστικης παρέας έμπαινε στην μεγαλύτερη περιπέτεια της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας περήφανα ανήγγελλε το δημοψήφισμα, ξεγελώντας την αριστερά, δυσφημώντας τη χώρα και βυθίζοντας την κοινωνία στο τρίτο και το πιο οδυνηρό μνημόνιο.

Σήμερα, πέντε (5) χρόνια αργότερα, μετά από μια δεκαετή κρίση χρέους και μνημονίων, η Ελλάδα είχε την ατυχία να βρεθεί αντιμέτωπη με μια πανδημία που επέφερε μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία.

Παρ’ όλα αυτά η χώρα με κυβερνήτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανα-συστήνεται στο διεθνές και παγκόσμιο περιβάλλον ως χώρα ασφάλειας και ευκαιριών αντί για τον παρία της Ευρώπης. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Η εθνική περιπέτεια των capital controls και του δημοψηφίσματος μοιάζει ένα κακό όνειρο που ξεχάστηκε.

Κυρίως μετά από πολλά χρόνια αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη μεταξύ της πολιτείας και του πολίτη. Και αυτό απαιτεί σοβαρή δουλειά και πρωτίστως μια αξιόπιστη κυβέρνηση και ώριμους πολίτες, που αμφότεροι κλείνουν τ’ αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ευκολίας.

Εμπιστοσύνη που χτίζεται κάθε μέρα και δοκιμάζεται κάθε στιγμή. Αλλά αυτή τη φορά γνωρίζουμε όλοι καλά και δεν έχουμε δικαιολογίες για νέα λάθη, ποιοι μπορούν και ποιοι όχι.

Πέντε (5) χρόνια μετά, Ιούλιο 2020, μαθαίνουμε πολλά για το ύφος, το ήθος και τους τρόπους αντίληψης για την εξουσία της παρέας του Τσίπρα. Αποκαλύψεις αλλά και ομολογίες που δικαιολογούν εκ των υστέρων και την σκληρότερη κριτική που τους ασκούσαμε από τότε αλλά κυρίως που απαντούν στο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη της μεταπολίτευσης.

Οι ανάγκες και οι προκλήσεις του σήμερα αλλά και οι απειλές της γενικευμένης και παγκόσμιας ύφεσης μας υποχρεώνουν να γυρίσουμε την πλάτη στο κακό χθες και να προχωράμε μόνον μπροστά.

Πρωτίστως γιατί τώρα μάθανε και πείστηκαν όλοι ότι οι εύκολες λύσεις του λαϊκισμού ενίοτε οδηγούν σε μη αναστρέψιμες καταστροφές.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι γιατί «ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

12 σχόλια στο άρθρο “Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Οι εύκολες λύσεις του λαϊκισμού, ενίοτε οδηγούν σε μη αναστρέψιμες καταστροφές»

  1. Ποιοι μας βουλιαξαν στα μνημονια;ποιοι μας εβγαλαν απο τα μνημονια;
    Στην Ν.Δ ομορφος κοσμος ηθικος!μητσοτακικοι,καραμανλικοι,σαμαρικοι!
    Σαμαρας ριχνει μητσοτακη πατερα,μητσοτακης ουτε να δει ζωγραφιστο τον σαμαρα,λογω πατερα,αβραμοπουλος ουτε να δει την ντορα και τουμπαλιν!
    Ενα σε ποναει!πως ενας ανθρωπος απο τον λαο,κυβερνησε την Ελλαδα!πως ενας ανθρωπος που δεν ειναι πορφυρογεννητος και δεν ανηκει σε τρεις οικογενειες,εγινε Πρωθυπουργος!
    Και απο τα μνημονια μας εβγαλε και μαξιλαρι τεραστιο αφησε για να τα δινετε στο σκαι!αν δεν εδινε ο μητσοτακης τα 20 δισ!στα καναλια να τον στηριξουν,θα επεφτε σε 2 μηνες!
    ΝΔ μια ντακοτα με τρια φτερα!αφου ειστε τρεις πτερυγες!και λιγο παραπανωμ

  2. Στελιου συνεχεια!

    - Edit

    Απαντήστε

    Πολυ απαξιωτικος!αριστεριστικη παρεα;εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια!εσεις τι παρεα εισαστε;που κατατασσεις τον βοριδη,γεωργιαδη;στους αγγελους φωτος;το ψοφοηδες γεωργιαδης,το ανεκδιηγητο ανθρωπακι,ειπε πως οι μακροχρονιοι ανεργοι δεν χρειαζονται οικονομικη στηριξη!ποιος;ο ανθρωπακος που εβριζε καραμανλη,σαμαρα,μητσοτακη και μετα αρχισε να γλειφει,καραμανλη,σαμαρα και μητσοτακη!τοσο σαλιο;στο τελος θα πνιγει στο σαλιο του!βοριδης;αυτις που στις διαδηλωσεις ,αντι για καφε ,κρατουσε παιδικα τσεκουρακια,πολυ παιδικα!απο πασχαλιατικες λαμπαδες!αφηστε τωρα τον Αλεξη και φτιαξτε κατι! Στο κειμενο σου μονο καταρες για τον Αλεξη εκτοξευεις!ευχομαι η συνειδηση σου και η συνειδηση οσων κυβερνατε,να ειναι τοσο καθαρη σαν αυτη του Τσιπρα!βγηκε απο τα σπλαχνα του λαου!και οχι απο τα σπλαχνα πορφυρογεννητης καταγωγης και απο λικνα νεποτισμου!
    Οσα δεν φτανει η αλεπου,τα κανει κρεμασταρια!
    Η κατα το κρεας κι εφτανε και ελεγε ,ταγκαλα σημερον παρασκευη εν!

  3. Μεγάλος ηγέτης ο Τσίπρας,μεγάλη η προσφορά της κυβέρνησής του στη χώρα.Τρώγαμε με χρυσά κουτάλια με τον ΣΥΡΙΖΑ.Τώρα με το ζόρι πιάνει 20%.Τι να πεις;

  4. Εσυ αητε δεν ετρωγες με χρυσα κουταλια,γιατι περιμενες το επιδομα του Αλεξη και στο τελος ψηφισες νου δου!
    Ουδεις αχαριστοτερος του ευεργετηθεντος!σαν τον σαμαρα που αναγκασε τον ευεργετη του τον γερο μητσοτακη να παραιτηθει!
    Αν ο κουλης δεν ηταν μητσοτακουλης ποσο θα επαιρνε βρε αριθμολογε;
    Και ηγετης ειναι ο Τσιπρας και χαρισματουχος!σας ποναει γιατι βγηκε απο τον λαο και οχι απο λικνο πορφυρογεννητων!
    Καλομελετα και ερχεται!αητε με νυχια ποντικου!

  5. Γιαυτο που ειπε ο κουλης,οι δυτικομακεδονες θα τα βγαλουν περα μονοι τους,τι εχεις να πεις βρε ανεκδιηγητε αητε με φτερα κοτας;

  6. Πολλα τα λεφτα!

    - Edit

    Απαντήστε

    24.04.πονεσες;μπακαλογατε της μερκελ!οργανωσιακουλη!
    Ξυσε εκει που ξυνουν οι λαγοι !θρησκειοποδολογε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.