Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού εντοπίζονται προβλήματα



Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία το πρωί και το μεσημέρι θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη

Iσχυρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής (05/07) τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων, λόγω της κατάστασης, ήταν πολύ χαμηλές, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Για περίπου μισή ώρα η αερογέφυρα του Κορδελιού, στην προέκταση της οδού Μοναστηρίου, παρέμεινε κλειστή λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απομακρύνει δύο δέντρα που έπεσαν στο οδόστρωμα, στην περιοχή της Νεάπολης, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Προβλήματα από τα έντονα φαινόμενα στη Φθιώτιδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (05/07) και στη Φθιώτιδα, με τη βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει ποταμούς κόβοντας την συγκοινωνία τουλάχιστον σε δύο σημεία.

Παράλληλα, ξεχείλισε χείμαρρος στο ύψος του χωριού Αυλάκι ενδιάμεσα της Λαμίας με τη Στυλίδα και τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας – Λάρισας, με συνέπεια να κοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες νταλίκες που κινούνταν στο συγκεκριμένο δίκτυο. Ήδη η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο και την εκτρέπει στην εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Ακόμη στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λιβαδειάς λίγο πριν το χωριό Αμφίκλεια, στο ύψος του οικισμού Άνω Καλύβια, υλικά τα οποία μεταφέρθηκαν από χείμαρρο, έχουν μείνει στο οδόστρωμα και έχουν διακόψει την κυκλοφορία. Ήδη κινούνται μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Φθιώτιδας προς το συγκεκριμένο σημείο για να απελευθερώσουν το δρόμο όταν το επιτρέψουν συνθήκες.

Εξάλλου σε άλλες δύο περιοχές στη Δυτική Φθιώτιδα σημειώνονται παρόμοια προβλήματα τα οποία όμως ξεπεράστηκαν καθώς πρόκειται για δευτερεύον δίκτυο χωρίς σημαντικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πολιτική Προστασία της Φθιώτιδας, η διάρκεια του φαινομένου θα είναι μέχρι τις 8 το βράδυ συνιστώντας συγχρόνως στους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Καταστροφές από την κακοκαιρία στη Λάρισα

Σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους χθες και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή (03/07) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου

α. Τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.
β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Τρίτη, 7 Ιουλίου

Η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

Αναλυτικά ο καιρός την Δευτέρα (06/07) σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός κατά
περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τις Σποράδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις, στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.