Η εξοικονόμηση του νερού είναι υπόθεση όλων μας – Συμβουλές από τη ΔΕΥΑΚ


 

Φίλη και φίλε καταναλωτή

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης φρόντισε και φροντίζει να υπάρχει επάρκεια νερού άριστης ποιότητας, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων μας.

Αυτό όμως που είναι σήμερα αυτονόητο και διασφαλισμένο χάρη στις συντονισμένες και οργανωμένες προσπάθειες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., για να διατηρηθεί στο καλύτερο δυνατό επίπεδο χρειάζεται και τη συνδρομή όλων μας μέσα από τη λογική χρήση και κατανάλωση του νερού.

Η ανάγκη για εξοικονόμηση νερού είναι διαρκής και μόνιμη και σ’ αυτό μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μας.

Γίνεται όμως ακόμα μεγαλύτερη και σημαντικότερη τις περιόδους που επικρατούν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, όπως είναι αυτή του καύσωνα.

Τις μέρες αυτές που η θερμοκρασία υπερβαίνει τις συνήθεις τιμές του καλοκαιριού θα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε ακόμα περισσότερη προσοχή στη χρήση και την κατανάλωση του νερού.

Ο καθένας από μας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ποτίζοντας τα λουλούδια και τα φυτά μας με ποτιστήρι ή κουβά, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που η εξάτμιση είναι περιορισμένη.

καθαρίζοντας τα μπαλκόνια και τους εξωτερικούς μας χώρους με κουβά και σφουγγαρίστρα και όχι με το λάστιχο.

πλένοντας το αυτοκίνητο μας σε αραιά χρονικά διαστήματα, με τη χρήση κουβά και σφουγγαριού.

προτρέποντας και συμβουλεύοντας τα παιδιά να μην παίζουν με το νερό και τις βρύσες στην αυλή.

Το νερό είναι πολύτιμο!

Η εξοικονόμηση του είναι υποχρέωση όλων μας!

Από τη ΔΕΥΑΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η εξοικονόμηση του νερού είναι υπόθεση όλων μας – Συμβουλές από τη ΔΕΥΑΚ

  1. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

    - Edit

    Απαντήστε

    Μεχρι να βαλετε ασφαλειες στα ρολογια-υδρομετρα , σε καθε παροχη, το κλεψιμο και η σπαταλη δεν θα εχουν τελος. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΑΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΤΟ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ, ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.