«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»: Τι λέει η παράταξη του Λ. Ιωαννίδη για τη στάση των συνδυασμών για το περιβόητο τέλος 80% της ΔΕΥΑΚ επί της αξίας του νερού



Ένα από τα σημαντικότερα σημεία πολιτικής αντιπαράθεσης κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο αλλά κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο υπήρξε χωρίς αμφιβολία το περιβόητο τέλος 80% επί της αξίας του νερού που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ. 

Η θέση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ήταν σταθερή από την ίδρυση της για στήριξη του ρόλου και του χαρακτήρα της ΔΕΥΑΚ και διατήρηση του συγκεκριμένου τέλους για τη χρηματοδότηση έργων και μελετών για όσο διάστημα κρίνει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ότι απαιτείται εφόσον φυσικά και αυτή από την πλευρά της προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την περιστολή των δαπανών και την δικαιότερη τιμολόγηση. Οι επικρίσεις που δεχθήκαμε πολλές, οι δε υποσχέσεις προς τους συμπολίτες μας ακόμη περισσότερες με πλειοδότη αυτών την παράταξη «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» του κου Σημανδράκου που μιλούσε ξεκάθαρα για κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους αναφέροντας μάλιστα σε σχετική αρθρογραφία ότι “τούτο επιβάλλει η Νομοθεσία, η «Μετάβαση» του κου Μιχαηλίδη σιωπούσε με “νόημα” ενώ  η «Ενότητα» φαινόταν να συναινεί στη διατήρηση του τέλους μετά από ένα μικρό πέρασμα στην απέναντι πλευρά, τότε που ο κος Μαλούτας παρασυρμένος από την «λαϊκή οργή», που παραδόξως καταλάγιασε πλέον, καταψήφιζε για το έτος 2018 στο Δημοτικό συμβούλιο την πρόταση μας για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ χρησιμοποιώντας τυπικές προφάσεις. 

Ο καιρός πέρασε, οι εκλογές έγιναν, ο λαός ψήφισε και τώρα πια έφτασε ο καιρός των πράξεων και όχι των λόγων. Και τι αποδεικνύουν οι πράξεις; 

 

  1. Η Δημοτική Αρχή φέρνει το θέμα της έγκρισης του τιμολογίου άρα και του περιβόητου τέλους 80% σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 22 Ιουνίου, 7 δηλαδή μήνες περίπου μετά την λήψη της αρχικής απόφασης από την ΔΕΥΑΚ, ως κατεπείγον εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, συζητώντας το δηλαδή χωρίς να γνωρίζει το θέμα τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι πολίτες του Δήμου. 

 

  1. Η εισήγηση αναφέρει ότι σύμφωνα με την απόφαση 106/2020 του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ (ΑΔΑ: Ω7ΛΖΟΡΥΑ – ΥΟΑ), η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα δηλ. και από τους εκπροσώπους των παρατάξεων «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» του κου Σημανδράκου και «Μετάβαση» του κου Μιχαηλίδη, δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις που αποφάσισε αρχικά το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ (αποφ. 384/2019) στα τιμολόγια των οικισμών από το τρέχον έτος αλλά από το επόμενο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το τέλος 80% επί της αξίας του νερού συνεχίζει να ισχύει κανονικά.

 

  1. Η εισήγηση υπερψηφίζεται επίσης ομόφωνα (αποφ. Με αρ. 212/2020 και ΑΔΑ: Ω5ΑΛΩΛΠ-ΤΑΜ) από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην οικονομική επιτροπή επομένως και από την παράταξη «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» του κου Σημανδράκου συναινώντας πλέον με την «παρανομία» μας και από την παράταξη «Μετάβαση» του κου Μιχαηλίδη.

 

  1. Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» στην Οικονομική Επιτροπή υπερψηφίζει σήμερα την διατήρηση του τέλους 80% ενώ κατά την προηγούμενη θητεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος καταψήφιζε το ίδιο θέμα παρά το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στο τιμολόγιο.

Το θέμα κλείνει για φέτος σιωπηρά, χωρίς αντιδράσεις, διαμαρτυρίες, αρθρογραφία, φωνές στο Δημοτικό Συμβούλιο, οργισμένες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και επαναστατικές κορώνες a la carte.

 Ίσως τελικά βρέθηκε ένα από τα στοιχεία προγραμματικής σύγκλισης της Δημοτικής αρχής των τριών παρατάξεων.

Εμείς ως Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» συνεχίζουμε την πορεία μας πιστοί στις αξίες και τις θέσεις μας για το καλό του Δήμου και των συμπολιτών μας. Αυτούς τους οποίους δεν φοβόμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια γιατί ποτέ δεν τους κοροϊδέψαμε όποιο και αν ήταν το πολιτικό κόστος. Άραγε μπορούν να κάνουν το ίδιο και κάποιοι από τους εκπρόσωπους των παρατάξεων της δημοτικής τριανδρίας; Πολύ αμφιβάλουμε. 

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»        

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»: Τι λέει η παράταξη του Λ. Ιωαννίδη για τη στάση των συνδυασμών για το περιβόητο τέλος 80% της ΔΕΥΑΚ επί της αξίας του νερού

  1. Το 80% συντηρεί το κατεστημένο και τρέφει τους τεμπέληδες που υποστηρίζουν το κατεστημένο που έχει ρημάξει τα πάντα και συνεχίζει ακάθεκτο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.