Στη Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο η μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ στον ορεινό όγκο των Καμβουνίων και στα Σέρβια

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Τον . Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ. «Το ΚΤΕΛ μείωσε δραματικά τα δρομολόγια του μεταξύ των χωριών του ορεινού όγκου των Καμβουνίων και της πόλης των Σερβίων, στην Κοζάνη»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Με μία ανακοίνωση του, το ΚΤΕΛ μείωσε τα δρομολόγια του μεταξύ των χωριών του ορεινού όγκου των Καμβουνίων με της πόλης των Σερβίων. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκε η καθημερινή σύνδεση των άνω χωριών με τα Σέρβια, σε 3 δρομολόγια την εβδομάδα, όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας.

Οι κάτοικοι των χωρίων διαμαρτύρονται για την ανωτέρω απόφαση, καθώς, η καθημερινή σύνδεση με την πόλη των Σερβίων είναι για αυτούς άκρως απαραίτητη. Υπάρχουν άνθρωποι που μετακινούνται με το ΚΤΕΛ για να φτάσουν στην δουλειά τους, υπάρχουν ηλικιωμένοι που ζουν μακριά από τα παιδιά τους και χρησιμοποιούν την συγκοινωνία του ΚΤΕΛ για να τα προσεγγίσουν, ενώ χωρίς το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, δεν μπορούν να επισκεφτούν τον γιατρό, τον οδοντίατρο, την τράπεζα. Επίσης ηλικιωμένοι των χωριών αυτών επισκέπτονται κοινωνικές δομές του Δήμου, (ΚΗΦΗ κλπ), οπότε, προφανώς και το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων τους αποκόπτει από τις δομές αυτές.

Κυρίως, όμως, όπως μας κατήγγειλαν, υπάρχει το αίσθημα της ανασφάλειας που δημιουργείται, καθώς, η σύνδεση με τα Σέρβια θα γίνεται μόνο 3 φορές την εβδομάδα, υπάρχει η αίσθηση του αποκλεισμού από την πόλη, που θα οδηγήσει μελλοντικά, όπως υποστηρίζουν ,στην ερήμωση των χωριών της περιοχής τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί,

Προτίθεσθε να επαναφέρεται την καθημερινή σύνδεση, μέσω των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, των ορεινών χωριών των Καμβουνίων με την πόλη των Σερβίων, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες των κατοίκων των ανωτέρω χωριών, όπως περιγράφονται ανωτέρω;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στη Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο η μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ στον ορεινό όγκο των Καμβουνίων και στα Σέρβια

  1. Όπως και τα περισσότερα ΚΤΕΛ της χώρας, έτσι και το ΚΤΕΛ της Κοζάνης μείωσε δραματικά όλα τα δρομολόγια του,
    ας μην ξεχνάμε για παράδειγμα τα δεκαπέντε ή και παραπάνω δρομολόγια την ημέρα από και προς Θεσσαλονίκη στην
    προ ιού εποχή που τώρα έχουν μειωθεί σε πέντε. Η αρωγή του κεντρικού κράτους αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης
    είναι μείζονος σημασίας σε δύσκολες συγκυρίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.