Διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω προκλητικού βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφήμιση του «Μένουμε Σπίτι»



Σάλος έχει προκληθεί με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Και αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση με αυτό το βίντεο κατηγορεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους – εργαζόμενους ότι χρηματίζονται.

Στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα…

Αμέσως η παρουσιάστρια, συνεχίζει λέγοντας «Ο πρωθυπουργός μας» και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά, με την ίδια να αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Δείτε το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».

Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε την επιστολή στο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» κύριο Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενη για video που διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.»

Από το eleftherostypos.gr

9 σχόλια στο άρθρο “Διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω προκλητικού βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφήμιση του «Μένουμε Σπίτι»

      1. Η Αγία οικογένεια που έχει μίσος για το ότι δημόσιο..αλλά τρέφεται από το δημόσιο εδώ και δεκαετίες..και φάγανε και φάγανε..βέβαια για να φαει κάποιος με την ησυχία του..ταιζει .. συνήθως κοματοσκυλα-γρουεζες..επιχειρηματίες. που κάποτε είχαμε περίπτερο και μετά φτασανε να μην ξέρουμε τι εχουνε…και δημοσιογράφους. Που άμα τα λένε καλά φτάνουνε από κει που γράφουμε τα διανυκτερευοντα να είναι εκδοτες…το συνηθισμένο δηλαδή το στυλ αλά Γκρέκα..οποίος έχει την κουτάλα τρώει και ο λαός πείνα…θιχτικαν ποιοι αυτοί που λιβανιζουνε όλοι μέρα το μιτσοτακη..για το ποσο ωραία και καλά τα κανει όλα..(οι ξένοι συνάδελφοι τους πάντως επί την εμφάνιση…ρωτάνε μήπως είναι ο Μίστερ μπιν..η τους γελάνε τα μάτια τους …

  1. Τα πράγματα είναι απλά όσοι παρεξηγήθηκαν και πιστεύουν τους θίγει το video να ζητήσουν να δημοσιευθεί η λίστα με τα ποσά που πήρε ο καθένας. Δημοσιογράφος είναι αυτός που προσπαθούσε να βγάλει 100 χιλ ευρώ από ΑΤΜ, αυτός που έλεγε τα μνημόνια είναι υπέροχα, αυτός που ρώταγε τον Π/Θ για ντολμαδάκια, δημοσιογράφος και ο Φουρθιώτης με το ανύπαρκτο blog.

  2. Ο σάλος γινεται απο τους ενόχους που τα πήραν χωρις κριτήρια.Αλιμονο ο μέσος δημοσιογραφος δεν εχει σχέση με τα χρήματα αυτα γιατι τα πήρε ο ιδιοκτήτης του ΜΜΕ.Σε καμία περιπτωση δε θίγεται αυτός , γιατι απλά ο ίδιος δεν κέρδισε τίποτα.Σε πολλές περιπτώσεις είχαν ανασταλεί οι συμβάσεις τους και έπαιρναν και μικρότερο μισθο,
    Κάποιοι βέβαια απολύθηκαν κιόλας.

  3. Ειναι πολυ απλό. Τα χρήματα που δόθηκαν για τον κόρον οικο τα πήρε το site kozanilife κι οχι ο α και β εργαζόμενος σ´ αυτο. Το αναφέρω σαν παράδειγμα σχηματικα. Άρα γατί να θίγεται ο δημοσιογραφος ; Την ευθύνη την εχει εκείνος που χορήγησε τα χρήματα με αδιαφανή , άνισο μέρη και αυθαίρετα κριτήρια.Ουτε το site ευθύνεται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.