Επίσκεψη δοκιμής στο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Πτολεμαΐδα, τον μόνο σταθμό που λειτουργεί στη Δυτική Μακεδονία – Του Θάνου Τουρτούρα



Του Θάνου Τουρτούρα:

Επίσκεψη δοκιμής στο σταθμό φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που τοποθέτησε η Blink Charging Europe (εταιρεία του Ελληνικού Ομίλου Eunice Energy Group, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αποκλειστικά σε έργα ΑΠΕ), στο ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα.

Είναι προς το παρόν ο μόνος σταθμός φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που λειτουργεί στη Δυτική Μακεδονία!

 

 

Ο σταθμός έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο οχημάτων, ενώ η ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας του οχήματος κυμαίνεται από 23km ανά ώρα φόρτισης, έως και 140km ανά ώρα φόρτισης, ανάλογα με το όχημα.

Υπενθυμίζεται πως στην πόλη της Κοζάνης υπάρχουν εδώ και 5 χρόνια οκτώ (8) ανενεργοί σταθμοί φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, που παρά τις πιέσεις μου σε κάθε Δημοτική Αρχή, παραμένουν ακόμη τοτέμ, υπενθυμίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των “Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων” στην Ελλάδα:

 

 

Ο Θάνος Τουρτούρας είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός, τα τελευταία δε χρόνια ασχολείται ενεργά με τον τομέα της Ηλεκτροκίνησης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Πρόσφατα, δραστηριοποιείται στην περιοχή και σαν Σύμβουλος Ηλεκτροκίνησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.