Ο Χρήστος Ζευκλής για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στο Δήμο Βοΐου



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης Μάκης επισκέφτηκε τον Δήμο Βοίου κατόπιν προσκλήσεως της Δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Βοίου και παρουσίασε στον Υπουργό το σχέδιο της Δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την υλοποίησή του.

Έγινε επίσκεψη στο φυτώριο της Νεάπολης και συζητήθηκε το ενδεχόμενο της παραχώρησης του προς αξιοποίηση, μετά από μελέτη – πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος.

Ιδιαίτερα σημαντική και θετική για την περιοχή μας είναι η οικονομική ενίσχυση προς τους ιδιοκτήτες μονάδων γουνοφόρων ζώων, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της αναστολής των διεθνών δημοπρασιών από τα μέτρα που ελήφθησαν παγκοσμίως για τη πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα από το βήμα του Δήμου Βοΐου ο Υπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα πανελλαδικής εμβέλειας που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων που εκτρέφουν αιγοπρόβατα , ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, και των οινοποιείων της χώρας που πλήγηκαν από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού επίσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.