Η καταφρονεμένη αυτοκρατορία – Του Απόστολου Παπαδημητρίου



Η ρωμαίικη αυτοκρατορία, η Ρωμανία, της οποίας οι δυτικοί διαστρέβλωσαν την ιστορία αλλά και το όνομά της ακόμη, ώστε να είναι γνωστή σήμερα ως βυζαντινή, υπήρξε από τις πιο μακρόχρονες, αν όχι η πιο μακρόχρονη στην ιστορία του πλανήτη μας. Δυστυχώς οι «διαφωτισμένοι» στη Δύση ομογενείς μας, που τέθηκαν στην υπηρεσία των «προστατών» μας με το αζημίωτο, μετέφεραν, δίδαξαν και επέβαλαν στον λαό μας όλα τα ψεύδη, που κατά καιρούς χαλκεύτηκαν στην Εσπερία σε βάρος αυτοκρατορίας των Ρωμιών-Ελλήνων. Έτσι κατάντησαν κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο Κοραής, να μη τη θεωρούν καν ελληνική! Μεταξύ των ψευδών, που διέσπειραν είναι ότι υπήρξε θεοκρατική, σκοταδιστική, οι πολίτες της οποίας ασχολούνταν πρωτίστως με το φύλο των αγγέλων (σήμερα στη Δύση πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των φύλων που έπλασε ο Θεός). Πρόσθεσαν σ’ αυτά ότι οι Βυζαντινοί κατέστρεψαν τα έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και αφάνισαν την αρχαία ελληνική γραμματεία. Σε τελευταία ανάλυση ουδέν το αξιόλογο προσέφεραν στον πολιτισμό, σε αντίθεση με τη Δύση, η οποία από την «Αναγέννηση» κάλπασε και έδωσε λαμπρό και σπουδαίο πολιτισμό! Ανιστόρητοι οι περισσότεροι Νεοέλληνες και μη κοπιάζοντες να μάθουν, αλλά έχοντας ως πηγή φυλλάδες συκοφαντών, αναμασούν τα ανωτέρω με την καύχηση του παντογνώστη!

Να εξηγήσουμε κατ’ αρχήν πού οφείλεται αυτή η κατασυκοφάντηση. Οι δυτικοί Φραγκογερμανοί ήδη από του τέλους του 8ου αιώνα ορέγονταν τον τίτλο της αυτοκρατορίας και από την αρχή του 11ου ποθούσαν να αφανιστούν οι αιρετικοί Γραικοί της Ανατολής. Είχαν λοιπόν οι Φράγκοι συνείδηση της εθνικότητας των πολιτών της αυτοκρατορίας μας, την οποία συνείδηση οι νεογραικύλοι δυτικόφρονες, αρνούνται στους προγόνους μας Ρωμιούς. Στο μίσος προστέθηκε και εκείνο των «διαφωτιστών» κατά της πίστης του Χριστού, ώστε να ενταθεί η πολεμική, αν και η Εκκλησία βρισκόταν από αιώνες πλέον σε αιχμαλωσία, αραβική, κατά μέρος αρχικά, τουρκική και μογγολική-ταταρική, το λοιπό.

Η Ρωμανία δεν υπήρξε ποτέ θεοκρατική. Απεναντίας οι αυτοκράτορες παρενέβαιναν συχνότατα στα της Εκκλησίας επιβάλλοντας επιθυμητό σ’ αυτούς πατριάρχη, κατά κανόνα μεγάλης, για την εποχή ηλικίας, θεωρούμενο ευδιαχείριστο. Ουδείς πατριάρχης ορέχθηκε κοσμική εξουσία, όπως ο Πάπας. Παρά τον καισαροπαπισμό, 62 σε σύνολο 124 πατριαρχών μέχρι τη δεύτερη άλωση (42%) αγιοκατατάχθηκαν. Και η αγιότητα στην Εκκλησία πρώτα αναγνωρίζεται από τον λαό, όπως συμβαίνει και στις ημέρες μας, και έπεται η αγιοκατάταξη από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου. Την αγιότητα περιφρονούν στο έπακρο οι εμπαθείς εχθροί της Εκκλησίας. Αυτοί αναζητούν σκανδαλοποιούς κληρικούς, για να εφοδιαστούν με όπλα στον πόλεμο κατά της πίστεως! Οι μη έχοντες η απωλέσαντες την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν πατριάρχες υπήρξαν μόλις 6 και αυτοί επιβληθέντες από τον Καίσαρα! Στη Δύση τα αίσχη των παπών έχουν προβληθεί και στον κινηματογράφο. Στην αυτοκρατορία μας, παρά τις παρεμβάσεις του Καίσαρα 31 πατριάρχες (25%) καθαιρέθηκαν, επειδή αρνήθηκαν να υποκύψουν στις ιταμές αντιεκκλησιαστικές απαιτήσεις του Καίσαρα! Δεν είναι μόνο οι λαμπροί ιεράρχες άγιοι Βασίλειος ο μέγας, Ιωάννης ο Χρυσόστομος και Αμβρόσιος Μεδιολάνων, που όρθωσαν το εκκλησιαστικό τους ανάστημα στον ιταμό Καίσαρα. Υπήρξαν και πολλοί άλλοι. Επιλείψει με διηγούμενον ο χρόνος.

Η αυτοκρατορία ανέδειξε μέγιστες θεολογικές μορφές όχι μόνο κατά τον 4ο μ.Χ. (μετά Χριστόν, για να μη λησμονούμε), αλλά και κατά τους λοιπούς μέχρι τον έσχατο (15ο). Εμείς δήθεν θαυμάζουμε τους αρχαίους προγόνους μας φιλοσόφους, το έργο των οποίων βέβαια αγνοούμε. Τους θαυμάζουμε, επειδή τους προβάλλουν οι δυτικοί, που δήθεν τους επανανακάλυψαν. Ισχυρίζονται οι ψευδολόγοι ότι τους έλαβαν από τους Άραβες, όταν αυτοί κατέκτησαν την Ισπανία!

Πού τους βρήκαν οι Άραβες, δεν ασχολούνται. Δεν ήταν οι Ρωμιοί της Μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου, που είχαν διαρκή επαφή με το έργο των κλασικών Ελλήνων συγγραφέων; Δεν είχαν οι Ρωμιοί διαρκή την καλλιέργεια των ελληνικών γραμμάτων; Δεν είχε από την αρχή σε χρήση την ελληνική γλώσσα η Εκκλησία του ελληνικού κόσμου της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας; Οι Τρείς Ιεράρχες, τους οποίους νομίζουμε ότι απαξιώνουμε με τη στάση μας σήμερα, δεν υπήρξαν εμβριθείς μελετητές της ελληνικής γραμματείας; Και μόνον αυτοί. Η Άννα Κομνηνή (12ος αιών) μαρτυρεί στο έργο της «Αλεξιάς» γνώση της γλώσσας της ομηρικής εποχής. Και ο άγιος Ευστάθιος, μητροπολίτης Θεσσαλονίκης (1115-1195 μ.Χ.), που έζησε τη φρίκη της κατάκτησης της έδρας του από τους βάρβαρους Νορμανδούς, θεωρείται ο καλύτερος υπομνηματιστής του Ομήρου.

Εκείνο, το οποίο αγνοούν και αγνοώντας το περιφρονούν οι πολέμιοι της Εκκλησίας είναι το μεγαλείο του θεολογικού έργου των Πατέρων της Εκκλησίας από τον 4ο μέχρι τον 15ο αιώνα. Πατέρες λαμπροί με θαυμάσιο θεολογικό έργο έζησαν σ’ όλους τους αιώνες. Πέρα από τους Τρεις Ιεράρχες και τον μέγα Αθανάσιο, προβάλλουν οι άγιοι Μάξιμος ο ομολογητής, μέγας Φώτιος (το λεξικό του βρέθηκε στη μονή της Ζάμπορντας), Θεόδωρος Στουδίτης, Συμεών ο νέος θεολόγος, Γρηγόριος Παλαμάς (14ος αιών μ.Χ).

Άνθρωποι, που δεν ανέγνωσαν από περιέργεια την Καινή Διαθήκη, περιφρονούν στο έπακρο όλους αυτούς, αλλά και αγνοούν το πανεπιστήμιο της Μαγναύρας στην Κωνσταντινούπολη, ιδρυμένο το 425 μ.Χ. και με μεγάλη άνθιση κατά τον 9ο αιώνα. Προβάλλουν ως «πρώτο» πανεπιστήμιο της Δύσης ιδρυμένο αιώνες μεταγενέστερα! Αποστρέφουν το πρόσωπό τους από το θαυμάσιο έργο των ιεραποστόλων μεταξύ των σλαβικών φύλων. Η διάδοση της χριστιανικής πίστης δεν συνιστά έργο πολιτισμού σε αντίθεση με τη διάδοση της αθεΐας!

Η Ρωμανία δεν διέκοψε ποτέ τις επαφές της με την αχάριστη Βενετία. Οι Βενετοί δεν έρχονταν στην Ανατολή μόνο για εμπορικές υποθέσεις. Μεταλαμπάδευαν τον πολιτισμό στην Ιταλία, που κινδύνευε από τις βαρβαρικές επιδρομές. Από τη Βενετία οι δυτικοί γνώρισαν αρχικά τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Και οι ριψάσπιδες Έλληνες λόγιοι κατέστησαν τη Φλωρεντία (15ος αιών) πρώτο αναγεννησιακό κέντρο. Και πού έβρισκαν τα χειρόγραφα;

Ασφαλώς τα αγόραζαν, για να τα μεταπωλήσουν, οι Βενετοί, να τα διδάξουν στα τέκνα της πλουτοκρατίας επ’ αμοιβή οι λόγιοι. Ποιοι όμως υπήρξαν οι αντιγραφείς; Κυρίως οι άκρως απαξιωμένοι μοναχοί, στους οποίους επιρρίπτεται ακέραια η ευθύνη για την πτώση της αυτοκρατορίας. Η μονή Στουδίου στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε σπουδαίο αντιγραφικό κέντρο. Αγνοούν οι πικρόχολοι επικριτές ότι στη Ρωμανία δεν ήταν υποχρεωτική η θητεία, όπως σήμερα, για τον απλό λαό βέβαια και όχι για τους γυιούς των πολιτικών, κάποιους καλλιτέχνες, τους χιλιαστές και τους «αντιρρησίες συνείδησης»! Να γίνονταν άραγε μοναχοί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Ρωμανίας; Ασφαλώς και ο μοναχισμός, κατά την περίοδο της παρακμής, ακολούθησε την πτωτική πορεία, την οποία πρώτοι επισημαίνουν και καυτηριάζουν εκκλησιαστικοί άνδρες.

Όταν η πριγκίπισσα Θεοφανώ συζεύχθηκε τον Όθωνα της Γερμανίας (10ος αιών μ.Χ) έφερε στην Κολωνία κουτάλια και πηρούνια, για να μη τρώνε στην Αυλή με τα χέρια. Και όμως ακόμη και το 1204 οι Φράγκοι δεν κατανοούσαν την αξία ενός έργου τέχνης! Από την άλλη αγνοούσαν παντελώς την ιατρική, γι’ αυτό και οι Άραβες ιστορικοί εκφράζονται με ακραία περιφρόνηση για τους «σταυροφόρους». Οι Ρωμιοί, κληρονόμοι του Ιπποκράτη και του Γαληνού, καλλιέργησαν και ανέπτυξαν την ιατρική και ανέδειξαν σπουδαίους γιατρούς. Και όχι μόνο αυτό έπραξαν, αλλά ίδρυσαν πολύ ενωρίς νοσοκομεία. Δεν είναι μόνο η Βασιλειάδα (4ος αιών) και τα ξενοδοχεία (=νοσοκομεία) του αγίου Σαμψών (6ος αιών), αλλά και το νοσοκομείο της μονής Παμμακαρίστου (12ος αιών), στο οποίο εργάζονταν ειδικευμένοι ιατροί ακόμη και γυναίκες. Οι δυτικοί, αιώνιοι κλέφτες, εμφανίζουν τη σχολή του Σαλέρνο ως την πρώτη ιατρική σχολή!

Υπάρχουν και άλλα πολλά, πάρα πολλά. Πόσα να χωρέσουν σε ένα άρθρο; Θα ασχοληθούμε σε άλλο με την κοινωνική πρόνοια.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

13 σχόλια στο άρθρο “Η καταφρονεμένη αυτοκρατορία – Του Απόστολου Παπαδημητρίου

  1. Λιγο απο ΚΟΡΑΗ

    - Edit

    Απαντήστε

    Ποιος Πατριαρχης εκτος απο τον Αγιο Ιωαννη τον Χρυσοστομο,πεθανε στην εξορια?ποιος.δεν εχεις χρονο να γραψεις ονοματα?ποιος αλλος?τον πεταξαν σαν σκυλι στ αμπελι και πεθανε μονος του.οσο για τον ΚΟΡΑΗ,ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΛΟΓΟ,ΔΙΑΝΟΗΤΗ,ΣΤΟΧΑΣΤΗ,ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟ,ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ.ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ.ΕΝΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ!ΚΟΙΤΑΞΕ ΟΜΩΣ!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ,ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ.ηλθες εσυ μετα απο 1616 χρονια απο τον θανατο του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και 190 χρονια απο τΟΝ θανατο του ΚΟΡΑΗ,να επιβαλλεις την γνωκη σου ,την ανιστοριτη.αν δεν υπηρχε και ο κοραης να διαφωτισει τους ελληνες και να αρχισει δραση προπαγανδιστικη στην εσπερια,για την ενισχυση του αγωνα,εσυ και ολοι μας θα ημασταν γιουσουφακια.μετρα μια μερα τα εργα του Κοραη και θα αποκοιμηθεις στα ραφια της ελληνικης βιβλιοθηκης του και στα παρεργα της ελληνικης βιβλιοθηκης.πρωτα θα διαβασεις τους παραπανω 26 τομους και μετα θα κρινεις τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕ

  2. καταμάγια-Αραψ

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυτοί που αναγνώρισαν την αξία του αρχαιοελληνικού πνεύματος και υιοθέτησαν τον τρόπο σκέψης και δράσης του ήταν οι δυτικοί!Εμείς ασπασθήκαμε μια αναχρονιστική,σκοταδιστική και αντιδραστική ιουδαϊκή κοσμοθεωρία που μας κράτησε και συνεχίζει να μας κρατά καθυστερημένους και ουραγούς,σε όλους τους τομείς!Και σαν άτομα και σαν κοινωνία!Η εκκλησία μισεί τον αρχαίο τρόπο σκέψης γιατί αυτός στηρίζεται στην έρευνα και στον ορθολογισμό και όχι στις εξ αποκαλύψεως αλήθειες!Οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου αποδείχτηκαν παραμύθια για παιδάκια προσχολικής ηλικίας!Ολοι γνωρίζουν πως οι μεγαλύτεροι καταστροφείς οποιουδήποτε αρχαιοελληνικού στοιχείου,ήταν οι ανθρώποι της εκκλησίας!Κατέστρεψαν ναούς,αγάλματα,συγγράματα και ό,τι είχε σχέση με την αρχαία Ελλάδα με απαράμιλλο μίσος!Τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν με αρτοκλασίες και με ευλογημένους στυλούς για τους υποψήφιους νεολαίους μας,οι πρόγονοί μας;Μπορεί να το φανταστεί κανείς;Πολλοί προσπαθούν να συνδέσουν για ευνόητους λόγους τον αρχαίο ελληνισμό με την ορθοδοξία!Αν κάποτε συζευχθεί ένα περιστέρι με μιά κολοκύθα,τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε και για ελληνορθοδοξία!

  3. Αφεντερσινιζ,συγνωμη στα τουρκικα,ανιστορητοις επι το ορθον.τωρα συγνωμη στα τουρκικα ειναι πλεονασμος.

  4. εισαι ελαχιστος και επικινδυνος να απορριπτεις δασκαλους του γενους!εσεις οι οργανωσιακοι και οι παραεκκλησιαστικοι θελατε και τον αφορισμο του Κοραη,αλλα δεν εκατσε η μπιλια!παρακαλουσαν οι προγονοι σου οργανωσιακοι να αφορισει ο Αθηναγορας ,ο Πατριαρχης Κωνπολεως,τον Καζαντζακη,αλλα δεν εγινε!πρυτανεψε η λογικη του Πατριαρχου και δεν εγινε αν και ο ιδιος ο καντιωτης πρωταγωνιστουσε στον αφορισμο και δεν αφηνε να ταφει το σωμα του γιγαντα Καζαντζακη!
    ερχομαι στον Κοραη,ερχοταν ο αφορισμος του μεγαλου δασκαλου,επειδη εγραψε το βιβλιο..περι του Αγιου φωτος,στο οποιο καταδεικνυε με την απλουστατη λογικη,πως επροκειτο για πεπλανημενη πλανην!Ο Μεγας Φωτιος τον 9 αιωνα δεν γνωριζε περι του φωτος!παρουσιαστηκε μετα το 1095,μετα την πρωτη σταυροφορια!απο την πρωτη σταυροφορια και μετα αρχισε να γινεται λογος!
    γιατι;οι χριστιανοι σταυροφοροι αφου κατεσφαξαν τους εκει πληθυσμους,μουσουλμανους, και αφου εβλεπαν οτι τα πραγματα αγριευουν,επινοησαν το αγιο φως για να καταλαγιασουν τα παθη! και για οικονομικους λογους!
    γιατι δεν αφορισθηκε ο Κοραης?ο θειος του Κοραη ηταν Ο Επισκοπος Βουλγαριας Σωφρονιος,αδελφος του πατερα του και μια επιβλητικη μορφη και δεν θα αφηνε ποτε να διασυρθει ο Κοραης,αυτο το σεβαστο πνευμα σ ανατολη και Δυση,δεν θα αφηνε να επανελθει παλι ο μεσαιωνας και να επικρατησει ο σκοταδισμος!
    τους μεγαλους τους κρινει η Ιστορια!τελικα δεν ηταν μονο ο Γαλιλαιος που περιμενε να αναψουν τα καρβουνα…..

  5. Η εξουσια φθειρει και φθειρεται

    - Edit

    Απαντήστε

    Τα παντα υποκεινται στην φθορα.ο πανδαματωρ χρονος κατατρωγει τα παντα στο περασμα του.ακομα και ο ηλιος που μας καιει το μεσημερι,χανει τονους απο την μαζα του καθημερινα.υπηρχαν πολιτισμοι κραταιοι που εσβησαν σαν αστρα επταφωτα.αιγυπτιοι,βαβυλωνιοι,ασσυριοι,περσες,ρωμαικη αυτοκρατορια κλπ.εδω εσβησε ως κερι στον ανεμο,η παντοκρατορια του Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,του μεγαλυτερου βασιλευοντος επι γης!το βασιλειο του αγγιζέ τα ορια του τοτε γνωστου κοσμου.πρεπει εμεις σημερα να παραφρονησουμε,νοσταλγουντες περασμενα μεγαλεια!η φθορα των παντων δεν ειναι μονο του χρονου δημιουργημα,αλλα συνηγορει και η ανθρωπινη μαρτυρια.ομορφος κοσμος ηθικα πλασμενος δεν υπηρξε επι γης.ουτε και στην βυζαντινη αυτοκρατορια.ουτε πουθενα.καποτε θα ερχοταν το τελος.μη κλαις και μη δακρυζεις.Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ,ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1095 ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1204.με τις 4 σταυροφοριες.αν οι σταυροφοροι οι αιμοδιψεις δεν κατεσφαζαν τους μουσουλμανους,το βυζαντιο θα ειχε μια παραταση ζωης,παραταση και οχι ζωη εις το διηνεκες.καποτε ολα φθειρονται!

  6. Η διαμόρφωση της σεξουαλικής ψυχοσύνθεσης είναι ένα πολυσύνθετο κεφάλαιο. Η επιπόλαιη αναφορά σ’ αυτήν μόνο κακό μπορεί να κάνει. Κανένας δεν ξυπνά ένα πρωί και αποφασίζει να συμπεριφερθεί ερωτικά με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Οι σχέσεις, ιδίως των γονέων με τα παιδιά, καθώς και άλλων στενών οικογενειακών προσώπων, παίζουν καταλυτικό ρόλο. Δυστυχώς, οι εκκλησιαστικοί οργανισμοί παγκόσμια δεν μιλάνε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα (ένα θέμα που απασχολεί όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό) θεωρώντας την εσφαλμένα από ευσεβισμό ως θέμα ταμπού. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα η θεολογία εξαντλείται στην ανακήρυξη συμπεριφορών ως αμαρτιών και στις επιβολές επιτιμίων για μια συγχώρεση με νομικούς όρους, όταν στην πραγματικότητα η συγχώρεση για να πετύχει πρέπει να δίνει και τη δύναμη για την ουσιαστική αλλαγή του πιστού. Κάπου κάπου παρατηρούνται μερικά διάσπαρτα, άκρως ενοχικά κηρύγματα καλοπροαίρετων μεν ιερέων, που δεν είναι όμως γνώστες του αντικειμένου. Στη χειρότερη δε περίπτωση εξασκείται με ευσεβιστικά κηρύγματα η ρητορική μίσους κάποιων γραφικών ιεραρχών.

    Στη Δύση ευτυχώς τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Οι επιστήμες της Ψυχολογίας, της Ψυχανάλυσης και της Ποιμαντικής Ψυχολογίας έχουν βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση της ερωτικής συμπεριφοράς. Έτσι χριστιανικές ομάδες, θεολογικές οργανώσεις ή και μεμονωμένοι ομιλητές προσφέρουν τεράστια ανακούφιση και πνευματική καθοδήγηση σε πιστούς, που τους απασχολούν προβλήματα ερωτικής φύσης (και δεν είναι λίγοι σ’ όλο τον κόσμο!).

    Πιστεύω, κύριε Μακρυγιάννη, ότι οι χριστιανοί της Ανατολής, την ώρα αυτή που μιλάμε, βρίσκονται στην ίδια πάνω-κάτω πνευματική κατάσταση με εκείνους της Δύσης. Δυσκολεύομαι επομένως να καταλάβω που απευθύνεται ο εκθειασμός αυτός της Ορθοδοξίας, όταν πρέπει να κάνουμε άνω κάτω τον τόπο για να βρούμε έστω και έναν που την έχει υιοθετήσει έμπρακτα και ειλικρινά.

    1. Ο αυνανισμός τυφλώνει και η ομοφυλοφιλία θεραπεύεται με ορμόνες!Οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία και η γυνή πρέπει να παραμείνει παρθένος μέχρι το γάμο!”…οι υιοί του αιώνως τούτου γαμούσι και εκγαμίζονται,οι δε καταξιωθέντες του αιώνως εκείνου τυχείν της αναστάσεως της εκ νεκρών ούτε γαμούσιν ούτε γαμίζονται,ούτε γαρ αποθανείν έτι δύνανται,ισάγγελοι γαρ εισί και υιοί εισί του Θεού,της αναστάσεως υιοί όντες…”!Ολόκληρος ο βίος εκκλησίας,η λατρεία και η ηθική τηςακολουθεί την ασκητική των μοναχών,αγαπητό ”Σάπιο Μήλο”!

      1. Όχι, αν δεν απατώμαι, την ασκητική την ακολουθούν οι μοναχοί που μπαίνουν σε μια απευθείας σχέση με το Θεό. Οι συζευγμένοι πλησιάζουν το Θεό ο ένας μέσω του άλλου. Ανήκουν όμως και οι πρώτοι και οι δεύτεροι στην εκκλησία.

        Σε κάθε περίπτωση η σεξουαλικότητα του ανθρώπου (ισορροπημένη ή διαταραγμένη) αλληλεπιδρά διαρκώς με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας (ορθή ή στρεβλή) και τις σχέσεις μας με τους άλλους (αρμονικές ή ταραχώδεις).

  7. Η πολη εαλω απο μεσα

    - Edit

    Απαντήστε

    Τωρα θα αρχισουμε να κλαιμε για το βυζαντιο που εφυγε,θα κλαιμε για τα πηγαδια που στερεψαν,για τα πλατανια που απομειναν μονα τους!πολλα δακρυα!κρατησε και ενα δακρυ για το αυριο που ερχεται και θα ειναι ζοφερο για την κοζανη και την περιοχη και μη κλαις ως κλαιουσα χηρα παρα τα ερειπια της Ιερουσαλημ!αφησε τον Παλαιολογο τον γιγαντα να ξαποστασει στην μαρμαροκολωνα του και μη τον βιαζεις να ξαναγεννηθει για να τον προδωσουν παλι Χριστιανοι!
    Επειδη δεν το καταλαβες,η Πολη εαλω απο τους καθολικους χριστιανους κι μετα την αποτελειωσαν οι τουρκοι!ο Αυτοκρατορας ζητησε βοηθεια απο χριστιανους και δη απο τον Παπα,την μεγαλυτερη δυναμη της ευρωπης και επειδη ο Παπας λατρευε τους ορθοδοξους,τοσο πολυ,μα τοσο πολυ!εστειλε μονο τρια σαπιοκαραβα και αυτα δεν φτασαν ουτε στον κερατιο κολπο!χριστιανοι βγαζαν τα ματια των χριστιανων!το ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!και οχι απο τον ΚΟΡΑΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 350 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

  8. το Βυζαντινο κρατος κυβερνησαν αυτοκρατορες,που με λαθεμενες ενεργειες εβλαψαν την αυτοκρατορια και το οδηγησαν στην παρακμη!οι αυτοκρατορες πηραν το μερος των πλουσιων αξιωματουχων της πρωτευουσας και των ¨΄δυνατων’ των επαρχιων.καταργησαν το νομο του ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ και αλλες διαταξεις που προστατευαν τους μικρους καλλιεργητες απο τους σκληρους εισπρακτορες των φορων!σταματησαν να δινουν κληρο γης στους ακριτες των συνορων και επετρεψαν και σ αυτους που ειχαν απο πριν να τον πουλουν σε δυνατους και σε υπερεχοντες!εβαλαν ξενους μισθοφορους στην θεση των βυζαντινων στρατιωτων,θεωροντας οτι αυτοι στοιχιζαν λιγοτερα χρηματα στο κρατος!
    ο μεγαλος ιστορικος wiii Durant,παγκοσμιος ιστορια του πολιτισμου,ειπε το βυζαντιο στηριχθηκε σε ξενα μισθοφορικα στρατευμαυτα και αυτος ηταν ενας λογος που το οδηγησαν στην παρακμη του!
    Ο μητροπολιτης Αθηνων ΜΙΧΑΗΛ ΧΩΝΙΑΤΗΣ ,ΕΓΡΑΨΕ¨΄εσεις ,τρυφεροι της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ πολιτες,δεν νοιαζεστε για ο,τι συνβαινει εξω απο τις πυλες των τειχων της Πολης σας.ουδεποτε επισκεφθηκατε τις μακρυνες επαρχιες,σε αυτες στελνετε μονο τους φορολογους με δοντια θηριων.και ερημωνονται οι πολεις και τα χωρια!
    σε κακη κατασταση και τα οικονομικα του κρατους τα τελευταια χρονια.η διασπαθιση του δημοσιου χρηματος.τα λουκουλια γευματα,η κραιπαλη της αυλης.ο κεκαρμενος οινος που ερρεε στα ποτηρια μεθυσμενων αξιωματουχων,υπηρχε ακομα και το αξιωμα του οινοχοου!η δημοσια διοικηση σε μαρασμο!το στρατευμα απογυμνωθηκε απο ικανα στελεχη,οπως προειπα.οι στρατιωτες εγκαταλειπαν σαν τα ποντικια τις θεσεις τους και αποσυρονταν στα μοναστηρια,οχι απο αγαπη στον Χριστο,αλλα για τον φοβο των ίουδαιων΄’δηλαδη των τουρκων!Αμαν κατι λεβεντες!
    πραγματι υπηρχε ενα πανεπιστημιο στο βυζαντιο,αλλα μια αυτοκρατορια 1220 χρονων,ενα πανεπιστημιο επρεπε να εχει?αφου υπηρχε τοση ανθιση στα γραμματα,τοσες μεγαλες μορφες,στο ενα πανεπιστημιο εξαντληθηκε ο τεραστιος πλουτος της γνωσης?εδω τα σκοπια με πληθυσμο κωμοπολης εχου 14 πανεπιστημια και κολετζ,σαν αυτα που σπουδασε ο kulius kuriakus,ο πορφυρογεννητος,της ενδοξης δυναστειας των μητσοτακιδων!
    Η Βυζαντινη Αυτοκρατορια ειναι και ορος γεωγραφικος!προσδιοριζει και τα γεωγραφικα ορια του κρατους!η λεξη ΡΩΜΑΝΙΑ ειναι περα απο γεωγραφικες δεσμευσεις.Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ!ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ!ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ!
    συνελοντι ειπειν,μπορει εσυ να μην εχεις χρονο να γραψεις και αλλα που θελεις,αλλα δεν τα γραφεις,εγω εχω χρονο απλετο να γραφω,αλλα βαριεμαι γιατι με περιμενουν για καφε!
    τα αρθρουλακια αυτα καλλιον θα ηταν,να τα στελενεις και στον ορθοδοξο -ανορθοδοξο τυπο,εκει που η σκεψη των ανθρωπων,οποια σκεψη!σταματησε την 31 δεκεμβριου του 1788!και δεν προλαβαν την πρωτοχρονια του 1789!αν δεν το καταλαβες εσυ,σιγουρα το καταλαβαν οι καταμαγια,Σαπιο Μηλο και πολλες φορες προσφυγας

  9. Το αμβροσιακο παπαδαριο!προτιμουσε το σαρικι του Σουλτανου,απο την τιαρα του Παπα!καλυτερα λεγαν υποταγμενοι στον σουλτανο παρα υποταγμενοι στην καθολικη εκκλησια,απλα καλυτερα στους μουσουλμανους παρα στους χριστιανους!τοσο μισος μεταξυ χριστιανων!ακομα και οι λυκοι για να επιτεθουν ομονοουν!ακομα και οι λυκοι εχουν μεταξυ τους ειρηνη!υπηρχαν και στο βυζαντιο παραεκκλησιαστικοι, φανατικοι,απαιδευτοι,κομπλεξικοι και διαχρονικοι αμβροσιο-ιρανιστες!ενω στην πραγματικοτητα ειναι αλογα οντα,κενοι σκεψης,εχουν μια επιμονη!και παρουσιαζαν και παρουσιαζουν τις θεσεις των ως δογματα!δεν επιδεχονται διορθωση!
    Ευκαιρο σακι σα ποδαρια κι στεκει!αδεια μυαλα!

  10. Αντιτυπολατρισμος

    - Edit

    Απαντήστε

    Το αμβροσιανο παπαδαριο προτιμουσε το σαρικι του σουλτανου παρα την τιαρα του Παπα!πριτιμουσε τους μουσουλμανους παρα τους χριστιανους!αξεστοι,βαρβαροι,κομπλεξικοι και αγραμματοι και απαιδευτοι!οι λυκοι ομονοουν και ειρηνευουν για να κατασπαραξουν,αυτοι μισος και μισος!και ενω η σκεψη τους διαχρονικα ειναι σκεψη παιδιου προνηπιακης ηλικιας,νομιζουν οτι υπηρετουν και τον Θεο!τοσο αχρειοι!και τοσο επικινδυνοι!ξεχνουν οτι …ο Θεος αγαπη εστι!βλοσυροι ανθρωποι με ενα καρφωμενο χαμογελο στο προσωπο,χαμογελο που δεν βγαινει απο την ψυχη τους και τα σκοτεινα ματια τους,αλλα ξεχειλιζει απο την παχυλη τους αγνοια της αληθειας και απο τον απυθμενο μισανθρωπισμο τους!καλυπτουν τις γυμνες ψυχες τους με χρυσα και αργυρα ιερα αμφια,σαν περιφερομενες λατερνες και μιλανε για Χριστο!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.