Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Κ.Υ. Σιάτιστας για την 24ωρη Πανελλαδική απεργία στην Υγεία



24ΩΡΗ Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στην Υγεία – ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συναδέλφισσες, -οι υγειονομικοί του Γ.Ν. Κοζάνης και των Κ.Υ

Κλιμακώνουμε τη μέχρι τώρα δράση μας και σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην Πανελλαδική Απεργία της Τρίτης 16 Ιούνη!
Να ακουστεί ακόμα μια φορά ακόμα πιο δυνατά η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα!
Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

Στις 16 Ιουνίου απεργούμε!
–Γιατί οι ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού που έγιναν στο Μαμάτσειο εν μέσω επιδημίας είναι σταγόνα στον ωκεανό των χρόνιων ελλείψεων!

–Γιατί ακόμα και οι 21 θέσεις επικουρικών γιατρών που εγκρίθηκαν – και για τις οποίες έγινε πολύς λόγος τελευταία- δεν εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών. Θυμίζουμε ότι από τις 87 οργανικές θέσεις των γιατρών του Γ.Ν. Κοζάνης οι 37 ήταν κενές με το ξέσπασμα της επιδημίας.

–Γιατί δεν ανεχόμαστε αυτό που κυνικά ομολόγησε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υγείας ότι «κενά θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο ΕΣΥ».

–Γιατί δε θεωρούμε «κόστος» και «σπατάλη» το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει τις εφεδρείες ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τις τρέχουσες ανάγκες όσο και τις αυξημένες ανάγκες λόγω ενός έκτακτου υγειονομικού γεγονότος.

–Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα στα αιτήματά μας για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ένταξη όλων στα ΒΑΕ.

–Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αιτία για όλα τα παραπάνω είναι η πολιτική της υποβάθμισης του ΕΣΥ στη λογική της εμπορευματοποίησής του. Υπεύθυνες όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

–Γιατί το «Νέο ΕΣΥ», που πρόσφατα εξήγγειλε η κυβέρνηση, χτίζεται με τα παλιά, φθαρμένα υλικά των ΣΔΙΤ και της εμπορευματοποίησης.

Ως εδώ με τον εμπαιγμό! Ως εδώ με τα υποκριτικά ευχαριστώ! Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

► Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου).

► Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Να εξασφαλιστεί η λειτουργία της ΜΕΘ Γ.Ν. Κοζάνης.

► Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων των υγειονομικών.

► Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

► Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

► Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στον ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ του Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ την Τρίτη 16 Ιούνη και ώρα 9π.μ.

Επιτροπή Αγώνα του Π.Α.ΜΕ. Υγείας στο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Κ.Υ. Σιάτιστας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.